REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.9° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.9° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Ministrul delegat pentru Fonduri Europene, Marius Nica, a demisionat

Ministrul delegat pentru Fonduri Europene, Marius Nica, a demisionat

Replica API 20 ianuarie 2018 | 00:31 413

Marius Nica

Marius Nica a decis să-şi înainteze demisia din funcţia de ministru delegat pentru Fonduri Europene, după trei luni de mandat, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene (MDRAPFE), scrie AGERPRES.

''Marius Nica a decis să-şi înainteze demisia din funcţia de ministru delegat pentru Fonduri Europene, după trei luni de mandat, în care MDRAPFE a semnat contracte de finanţare în valoare totală de peste 4 miliarde euro'', se arată în document.

Conform comunicatului, în această perioadă au fost lansate apeluri de proiecte în valoare de 2,3 miliarde euro (bani europeni) şi au fost programate pentru lansare în următoarele trei luni alte apeluri în valoare de 2,4 miliarde euro fonduri europene.

''Mulţumesc miniştrilor din Guvernul României şi reprezentanţilor Comisiei Europene pentru buna conlucrare, colegilor din minister şi colaboratorilor, alături de care am facut echipă, reuşind astfel să obţinem pentru România rezultate benefice pe termen lung. Urez succes în implementare beneficiarilor de fonduri europene şi încurajez organizaţiile să apeleze la acest tip de finanţări. Provocările anului 2018, pe care sunt convins că succesorul meu le va trata cu responsabilitate, sunt legate de: evitarea pierderii banilor europeni în Programul Operaţional Regional (unde au fost identificate proiecte alternative derulate de beneficiari pe buget de stat sau împrumuturi), simplificarea MySMIS2014, rezolvarea problemelor salariale pentru beneficiari'', a declarat ministrul Nica.

Potrivit comunicatului, decizia demisiei a fost luată având în vedere contextul actual şi va fi efectivă începând cu data de 22 ianuarie, pentru a nu perturba obligaţiile oficiale implicate de vizita în România, săptămâna aceasta, a unei delegaţii a Comisiei Europene.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ca exista vreun "ministru"?toti se rotesc si fac ce vor cand vor pt,ca,exista alegatori care voteaza pt luxul lor.Ia cititi Caragiale,e mai actual ca niciodata!omul ala a fost vizionar ca si Eminescu si altii.
0
0
In capul tau e haos total, n-am inteles nimic din ce ai postat...
0
0
ce inseamna sa fii destept, sa tesustina cine trebuie, iar tie sa-ti ramana misiunea intre a alege'' CE MINISTER DORITI''?, sau ca in familia de primari Pandele, poate, vor ajunge la performanta sa isi schimbe orasele, precum ciorapii- nu exista nicio retinere, sunt stapani pe tara asta
1
0

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016