REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
33.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Ministrul Dezvoltării, Adrian Vestea, în vizită de lucru la Constanța. Video

Ministrul Dezvoltării, Adrian Vestea, în vizită de lucru la Constanța. Video

Ana Maria LIPAN; Victor ROTARU 23 august 2023 | 11:18 1188

Miercuri, 23 august a fost organizată, pentru al 8-lea an consecutiv, o conferința de presă organizată cu prilejul deschiderii Întâlnirii Anuale a Asociați,ei Aeroporturilor din România.

Ministrul Dezvoltarii, Adrian Vestea, in vizita de lucru la Constanta. Video

La evenimentul dedicat evoluției circulației aeriene din România, organizat anual de AAR, participă, în perioada 21-25 august 2023, toți directorii Aeroporturilor din România, Ministrul Dezvoltării, Adrian Vestea, Secretarul de Stat Bogdan Mîndrescu din Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, conducerea ROMTSA și Autoritatea Aeronautică Civila, diverse entități, instituții, campanii private și parteneri implicați în industria aviației.

Ministrul Dezvoltarii, Adrian Vestea, in vizita de lucru la Constanta. Video

La conferința de presa vor participa: David CICEO, Președinte Asociația Aeroporturilor din România/ Director General Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj, Adrian VESTEA, Ministrul Dezvoltării, Bogdan Stelian MÎNDRESCU, Secretar de stat, Ministerul Transporturilor, Corina MARTIN, Secretar General Federația Patronatelor din Industria Ospitalității din România / Președinte de onoare RESTO Constanța, Bogdan ARTAGEA, Director General Aeroportul Internațional Constanța.

„Am avut un sprijin foarte bun de la Ministerul Transporturilor. Până în 2040 trebuie să îmbunătățim calitatea serviciilor pe care le oferim. Anul acesta vom avea ca număr de pasageri peste populația României”, a transmis David Ciceo, Președinte Asociația Aeroporturilor din România.

„De opt ani de zile există întâlnirea directorilor de aeroporturi. Am avut foarte multe informații pe care le-am primit. Faptul ca Brașovul a construit un aeroport era un vis. Am reușit să finalizăm pe data de 15 iunie aeroportul de la Brașov. Aeroportul de la Brașov reușește să facă performanță. Sunt aici în calitate de prieten dar și de ministru, care nu are directă responsabilitate precum Ministrul Transportului, dar sunt cel care are responsabilitatea autorităților locale.”, a transmis Ministrul Dezvoltării. 

„Am făcut toate diligențele necesare astfel încât aeroporturilor sa li se poată asigura finanțarea la nivelul bugetelor locale. Voi face astfel încât, prin intermediul Ministerului și Consiliilor Județene să asiguram dezvoltarea aeroporturilor din România.”, a mai adăugat ministrul.

Corina Martin: „Alături de colegii din presa facem de foarte mulți ani promovare de destinații din România, dezvoltare. Suntem bucuroși să găzduim pe litoral aceasta conferință. Mă bucur să văd cifrele pe care le am anunțat, arată o creștere. Este un semnal extrem de bun pentru circulația aeriana. Am văzut și în turism aceste creșteri. Am vorbit în aceste luni și de o ușoară scădere a numărului de turiști. Puterea de cumpărare a romanilor scade.”

Bogdan Artagea, Director General Aeroportul Internațional Constanța: „Despre Aeroportul Costanța știți foarte bine că avem foarte multe fonduri de stat și investiții majore pe care trebuie sa le ducem la finalizare. O sa legăm aeroportul de Gara Constanta. Va fi o conectivitate duala: militară și civilă, atât pentru marfa cât și pentru pasageri. Este un proiect demarat de Ministerul Transporturilor. Va fi demarat de CFR Infrastructură. Vom schimba calea ferata până la Lumina și de acolo va fi o cale ferată nouă. În aceste proiecte vor intra și trenuri noi. Implementarea lui va fi de 24 de luni. Vom avea un transport multi-modal, având în vedere că avem în zona de mare, calea ferată. Aeroportul Mihail Kogalniceanu se va dezvolta atât pe linie comercială, pentru pasageri, cât și pentru cargo.

„Au fost destul de multe întârzieri. Wizz Air nu are întârzieri peste Media Europeana. S-a văzut mai mult aici pentru că ei au peste 50% din zborurile din România. Au avut întârzieri toate companiile. Se prevede o îmbunătățire. Problema forței de muncă există pe aeroporturile mari, se transmit aceste întârzieri. Nu am făcut disponibilizări pe perioada crizei.”, a mai transmis David Ciceo, Președinte Asociația Aeroporturilor din România.

Video:

Video:

Video:

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
oare spagarul de Bogdan Mîndrescu din Ministerul Transporturilor și Infrastructurii cu ce combinatii a mai venit?
0
0
m-am linistit, e f**a, balena, futiris pe numele mic Corinutza (mancane-ar p utza)prezenta deci totul va lua un avant incredibil, vom aduce turosti martieni, vom urca mamaia si constanta in topul topurilor (prostiei bineinteles)
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510