REPLICA ONLINE CONSTANTA

27.4° Constanța Vin., 23 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6830
27.4° Constanța Vineri, 23 August 2024 Anul XX Nr. 6830
 

Ministrul Dezvoltării: „Lucrările la Cazino se apropie de final”

Ministrul Dezvoltării: „Lucrările la Cazino se apropie de final”

Deria ISLEAM 23 august 2024 | 11:31 1097

Muncitorii lucrează la foc continuu pe șantierul Cazinoului de pe faleza din Constanța pentru ca restaurarea să fie gata la timp. Adrian Veștea, Ministrul Dezvoltării, a fost prezent vineri, 23 august a.c în Constanța, anunțând că lucrările se apropie de final. Renovarea a început în urmă cu 4 ani, iar, după multe piedici, lucrurile par a fi pe drumul cel bun, spre finalizare.

Ministrul Dezvoltarii: „Lucrarile la Cazino se apropie de final”Adrian Veștea, Ministrul Dezvoltării

Cazinoul din Constanța, o capodoperă arhitecturală

Cazinoul de pe faleza din Constanța este o capodoperă arhitecturală ce a înfrumusețat peisajul de la malul Mării Negre încă de la începutul secolului al XX-lea. După aproape două decenii în care această bijuterie arhitecturală a fost lăsată uitării și aproape că ajunsese o ruină, iată că autoritățile s-au gândit să îl reabiliteze și să îl pună, din nou, în valoare.

Ministrul Dezvoltarii: „Lucrarile la Cazino se apropie de final”Adrian Veștea, Ministrul Dezvoltării

O investiție de peste 100 milioane de lei

Restaurarea Cazinoului de pe faleza din Constanța a reprezentat o provocare uriașă, cu o investiție pe măsură, de peste 100 milioane de lei. Cel mai important este faptul că cei care au muncit din greu au reușit să aducă această clădire somptuoasă frumusețea de altă dată. Deși încă se lucrează, rezultatele se pot vedea cu ochii liberi, clădirea fură ochii oricui trece prin zonă, încă de la depărtare.

Ministrul Dezvoltarii: „Lucrarile la Cazino se apropie de final”Adrian Veștea, Ministrul Dezvoltării, vizită la Cazinoul din Constanța

Lucrările de restaurare ale Cazinoului din Constanța continuă în 2024, fiind parte a unui proiect amplu de reabilitare a acestui simbol arhitectural de pe litoralul românesc. Restaurarea, începută în 2020, implică o consolidare a structurii, refacerea elementelor decorative, și modernizarea interioarelor, toate acestea respectând stilul Art Nouveau original.

Ministrul Dezvoltarii: „Lucrarile la Cazino se apropie de final”Cazinoul din Constanța

Până acum, au fost îndeplinite etape esențiale, cum ar fi reparația acoperișului și restaurarea fațadelor, iar în 2024, lucrările se concentrează pe detaliile interioare și pe amenajarea spațiilor adiacente. Finalizarea este așteptată curând, când Cazinoul va fi redeschis publicului, recăpătându-și strălucirea de altădată.

Ministrul Dezvoltarii: „Lucrarile la Cazino se apropie de final”

.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Un nume mai potrivit nici ca se putea. L au numit dupa fata astuia din poze, un taran obosit care se crede la el la sat cu gastele la pascut.
3
0
speram sa fie la fe, cum, e cazinou , de la ..monaco, cel putin, nu teatru cu., papu si?
2
0
cazinoul comunal ? nume aiurea
6
2
are papagalul spagar de la dezvoltarea pppwlii. Si ce gust la imbracaminte are !!!
9
0

REPLICA


LOTO

6/49
214037925
5/49
372636251514
joker
30261362913