REPLICA ONLINE CONSTANTA

25.1° Constanța Dum., 4 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6811
25.1° Constanța Duminică, 4 August 2024 Anul XX Nr. 6811
 

Ministrul Dîncu s-a întâlnit cu omologul său belgian la Baza militară de la Kogălniceanu

Ministrul Dîncu s-a întâlnit cu omologul său belgian la Baza militară de la Kogălniceanu

Replica API 15 martie 2022 | 16:29 706

Ministrul belgian al Apărării, Ludivine Dedonder, se află în România. Cu această ocazie, Ludivine Dedonder s-a întâlnit cu ministrul Vasile Dîncu la Baza 57 Aeriană de la Mihail Kogălniceanu, transmite Agerpres.

Ludivine Dedonder și Vasile Dîncu

Pe 7 martie, elemente ale detaşamentului belgian, parte din Forţa de Răspuns NATO (NRF) activată de Consiliul Nord-Atlantic pe 25 februarie, au ajuns în România, prin punctul de frontieră Nădlac din judeţul Arad.

Potrivit MApN, convoiul militar s-a alăturat detaşamentului francez al Forţei de Răspuns a NATO, aflat deja în Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu.

NATO a activat planurile de apărare în vederea consolidării comenzii şi controlului forţelor aliate şi pentru a facilita reacţia rapidă a capabilităţilor militare de-a lungul graniţelor aliaţilor.

În total, 500 de militari francezi şi 300 belgieni, parte a componentei terestre a Forţei de Răspuns a NATO, se vor alătura militarilor români în cadrul măsurilor dispuse pentru consolidarea Flancului estic al Alianţeim scrie g4media.ro

Ministrul apărării naționale, Vasile Dîncu, s-a întâlnit marți, 15 februarie, în Baza 57 Aeriană de la Mihail Kogălniceanu, cu ministrul apărării belgian, Ludivine Dedonder, cu prilejul vizitei contingentului militar belgian, prezent la Mihail Kogălniceanu.

Agenda întâlnirii a cuprins subiecte de actualitate de pe agenda NATO și UE, în contextul evoluțiilor situației de securitate din Ucraina și din regiunea Mării Negre.

Demnitarul român a subliniat „gravitatea situației generate de invazia Federației Ruse în Ucraina, aceasta schimbând fundamental paradigma de securitate europeană și euro-atlantică”.

Ministrul român al apărării a adresat mulțumiri omologului belgian pentru dislocarea în România a contingentului de 300 militari cu tehnica din dotare, în contextul desfășurării Forței de Reacție Rapidă a NATO (NRF), ca parte a măsurilor adoptate la nivel aliat pentru consolidarea măsurilor de întărire a securității flancului estic.

În context, demnitarul român a subliniat faptul că prezența trupelor statelor europene în țările de pe flancul estic al NATO reprezintă o dovadă concretă de solidaritate europeană.

În cadrul discuțiilor, ministrul român al apărării a punctat importanța sprijinirii Republicii Moldova și Georgiei în parcursul lor european.

Un alt subiect abordat de ministrul român al apărării naționale în cadrul întâlnirii a vizat măsurile întreprinse de România în vederea sprijinirii Ucrainei, fiind menționate operaționalizarea centrului logistic de la Suceava prin intermediul căruia ajutoarele umanitare din țară și din străinătate ajung în Ucraina, precum și procesul de management al fluxului de refugiați.

Ministrul Vasile Dîncu a salutat relaţia bilaterală foarte bună dintre România şi Belgia, punctând faptul că există premise foarte bune de a intensifica colaborarea bilaterală. De asemenea, a evidențiat cooperarea extraordinară cu Spitalul Militar din Bruxelles, implicat în tratarea pacienților români cu arsuri grave și a mulțumit omologului belgian pentru sprijinul oferit.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
4022312423
5/49
141310402232
joker
1229312768