REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 18 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6886
11.6° Constanța Vineri, 18 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6886
 

Ministrul Economiei a tăiat la jumătate lefurile administratorilor de la Neptun Olimp SA

Ministrul Economiei a tăiat la jumătate lefurile administratorilor de la Neptun Olimp SA

Andreea POPA 9 septembrie 2023 | 00:00 4534

Ministerul Economiei a numit o nouă conducere la Neptun Olimp SA și a tăiat la jumătate lefurile administratorilor, care vor încasa de acum o sumă de-a dreptul rizibilă: 937 lei net pe lună. Societatea de stat din sudul litoralului se afla oricum în dizgrația ministerului, care i-a criticat dur pe directorii și administratorii din ultimii ani, pentru că nu au dus la îndeplinire strategia de dezvoltare a Neptun Olimp SA, aprobată în martie 2020.

Ministrul Economiei a taiat la jumatate lefurile administratorilor de la Neptun Olimp SA Radu Oprea, Ministrul economiei

Adunarea Generală a Acționarilor de la Neptun Olimp SA a decis în ședința de pe 4 septembrie 2023 numirea unui nou consiliu de administrație al societății de stat, cu mandate provizorii de cinci luni.

Practic, Ministerul Economiei, care deține 52,21% din Neptun Olimp SA, a prelungit mandatele provizorii ale actualilor administratori, astfel încât, cel puțin până în februarie 2024, societatea va fi administrată de aceleași persoane aflate și până acum pe aceste funcții: Ioan Șerban Tănase (președinte), Răzvan Cătălin Nicola (vicepreședinte), Ionel Damian (director general), Dragoș Călin și Dănuț Culețu. 

Ministrul Economiei a taiat la jumatate lefurile administratorilor de la Neptun Olimp SA

Foarte interesant este însă alt punct de pe ordinea de azi aprobată de AGA, și anume: „aprobă indemnizația membrilor provizorii neexecutivi ai Consiliului de Administrație al Neptun Olimp în sumă de 1.500 lei brut lunar”. Asta înseamnă că șefii societății de stat din sudul litoralului vor încasa un salariu net de 937 de lei lunar, adică jumătate din salariul minim net pe economie de 1.898 lei. Ministerul Economiei a tăiat astfel la jumătate veniturile administratorilor Neptun Olimp SA, după ce, în AGA de pe 27 februarie 2023, stabilise o indemnizație lunară brută de 3.139 lei, adică 1.891 lei net pe lună.

Ministrul Economiei a taiat la jumatate lefurile administratorilor de la Neptun Olimp SA

Societatea de stat Neptun Olimp SA ține la secret averile șefilor săi

Fără doar și poate, șefii Neptun Olimp SA nu trăiesc din salariul de la compania de stat, dar este greu de cuantificat impactul financiar asupra situației lor materiale, din moment ce societatea de stat din Mangalia nu raportează, niciodată, nicio declarație de avere a administratorilor și directorilor săi.  Tăierea la jumătate a indemnizațiilor vine după ce, în iulie 2023, Ministerul Economiei a șters pur și simplu pe jos cu șefii Neptun Olimp SA. Astfel, AGA a respins programul de investiții pentru 2023 al Neptun Olimp SA și a solicitat ”conducerii executive și administrative a societății o notă explicativă cu privire la cauzele/motivele pentru care Strategia de dezvoltare a societății Neptun Olimp SA, aprobată prin Hotărârea AGEA la data de 30.03.2022 nu a fost dusă la îndeplinire”. Mai mult, ministerul le dă un ultimatum șefilor societății de turism pentru punerea în aplicare a strategiei și le interzice încheierea unui contract de asistență juridică cu o firmă de avocatură, după cum ceruseră administratorii. 

Ministrul Economiei a taiat la jumatate lefurile administratorilor de la Neptun Olimp SA

Cel mai mare profit, dar și cele mai mari datorii din istoria Neptun Olimp SA

Neptun Olimp SA a declarat pentru 2022 cel mai mare profit din ultimii 12 ani, respectiv 576.945 lei, la o cifră de afaceri de 714.671 lei și 7 angajați. În contrapondere, societatea de stat a încheiat anul trecut și cu cele mai mari datorii din istoria sa, respectiv 3.472.442 lei; dublu față de 2021 și de zece ori mai mari față de 2020. Pe de altă parte, societatea de stat a cumulat pierderi de zeci de milioane de lei în ultimii ani.

Singurul plus al Neptun Olimp SA a venit din dublarea valorii activelor sale, de la 12.329.641 lei în 2021 la 25.009.870 lei în 2022. Asta s-a datorat deciziei judecătorești definitive prin care a căpătat drept de proprietate asupra unui teren de 8.000 de metri pătrați și a 24 de căsuțe de vacanță, preluate de la Holiday Club Neptun SA. 

Neptun Olimp SA mai deține restaurantul La Barchetta, Complex Vile Olimp, de 4 stele, clădirea Sediu Administrativ Neptun, o agenție de turism și sediu administrativ pentru personalul de execuție, construcția Fabrica de Gheață și Stația Frig și Pizzeria Complex Internațional.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Statul e in colaps.ministerul public si ministerul justitiei nu au bani sa plateasca avocatii din oficiu.Sunt restante din aprilie.
2
2
Are balta peste, se descurca mach.... ni, nu mor puturoși de foame,
2
0
Taiati pensiile speciale la magistrati si judecatori, reduceti salariile de 20.000 lei si pensionati-i la 65 de ani. Sunt niste profitori ordinari care judeca stramb si iti trantesc o sentinta prin care maresc nedreptatea facuta de institutiile statului. De asa dreptate sa aveti si voi parte toata viata. Dupa ce ca muncim noi ca sa va imbuibati voi, mai va bateti joc cu sentintele pe care ni la dati. Sunteti inamovibili nu ?
7
0
sa nu publice averile ? despre asta onor ministrul nu are nici o parere ? nu aude nu vede ? omerta si nici cum traiesc cu 1800 sau 900 pe luna nu il intereseaza ? ptr ca mie mi se pare ca ar trebui tot felul de ciudatenii si mistere la stat stat mai mult mafiot decat esuat, esuat numai ptr fraieri
9
0
In compensatie,va mari sporurile cu 100%!
8
0

REPLICA


LOTO

6/49
18411739468
5/49
739244635
joker
630232677