REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
33.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Ministrul Economiei spune de ce a propus-o pe Voivozeanu la conducerea Șantierului 2 Mai! Video

Ministrul Economiei spune de ce a propus-o pe Voivozeanu la conducerea Șantierului 2 Mai! Video

Virgil STOIAN 8 aprilie 2023 | 00:00 2708

La sfârșitul lunii martie, ministrul Economiei, Florin Spătaru, a propus-o pe Marinelei Voivozeanu în conducerea Șantierului Naval 2 mai, pe niște criterii pe care doar el le știe. Cu toate că între timp, din cauza presiunii mediatice, Marinela Voivozeanu a refuzat postul, reporterii Replica, după îndelungi încercări, au reușit să îl ”prindă” pe ministrul Spătaru pentru a-l întreba ce a recomandat-o pe fosta maseuză în acel post de conducere. La fel ca economia românească, Florin Spătaru s-a cam bâlbâit, a bălmăjit într-un final un răspuns, pe care însă… nu prea l-a înțeles nimeni.

Ministrul Economiei spune de ce a propus-o pe Voivozeanu la conducerea santierului 2 Mai! VideoFlorin Spătaru, ministrul Economiei


Prezent la Constanța pentru un eveniment, ministrul Economiei, Florin Spătaru, nu a scăpat de reporterii Replica și a trebuit să răspundă pe ce criterii a decis numirea Marinelei Voivozeanu la conducerea Șantierului Naval 2 Mai: ” Nu vorbim de numirea Marinelei Voivozeanu. Aceasta nu și-a acceptat mandatul. În locul ei va fi o propunere care va fi analizată de Direcția de Administrație a Participațiilor Statului și care după aceea va veni la mine pentru avizare.  Ea a fost numită pe criteriile după care sunt numiți administratorii temporari, stabilite de către  Direcția de Administrație a Participațiilor Statului. Pe de altă parte, noi am inițiat, în cadrul Ministerului Economiei, pentru toate companiile pe care le avem în subordine procedurile pentru selecția administratorilor în conformitate cu Ordonanța 109”.

Ministrul Economiei spune de ce a propus-o pe Voivozeanu la conducerea santierului 2 Mai! VideoMarinela Voivozeanu

Voivozeanu nu a acceptat postul de conducere al Șantierului Naval 2 Mai


În Adunarea Generală a Acționarilor Șantierului 2 Mai, care a avut loc în ultimele zile din martie, a fost votată, aproape cu unanimitate, propunerea ministrului Economiei Florin Spătaru privind numirea Marinelei Voivozeanu în conducerea companiei. S-a luat astfel act de încetarea mandatului de administrator al Lăcrămioarei Daniela Nicoară în data de 4 aprilie 2023, locul ei urmând să fie ocupat de Voivozeanu. După dezvăluirile făcute de Replica de Constanța, și preluate de presa națională, Marinela Voivozeanu nu a acceptat postul de conducere a Șantierului 2 Mai.  Deși la finalul lunii martie, în Adunarea Generală a Acționarilor Șantierului 2 Mai a fost votată, aproape cu unanimitate de voturi pentru preluarea funcției de conducere a companiei, iată că planurile le-au fost date peste cap de fosta maseuză întrucât aceasta nu a acceptat funcția. Astfel, Adunarea Generală Ordinară a acționarilor Șantierului Naval 2 Mai SA se va întruni în ședință în cursul zilei de 24 aprilie 2023, la ora 11:30, la sediul societății, pentru alegerea unui administrator provizoriu al societății, ca urmare a vacantării postului neacceptat de Voivozeanu. Tot ea a recunoscut că nu are nici cea mai vagă idee despre ce înseamnă un șantier naval și nu a întrebat-o nimeni dacă vrea această funcție, pe care s-a trezit numită.
Dezvăluirile făcute de Replica de Constanța, și preluate de presa națională, cu privire la trecutul Marinelei Voivozeanu, au stârnit dezbateri ample în presa centrală și s-au soldat, în cele din urmă, cu decizia de bun simț a social-democratei din Călărași de a refuza funcția de administrator. În acest caz, acționarii vor trebui să găsească o nouă variantă pentru funcție.

Video:

 

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Care este motivul prieteniei ombilicale intre Pașa si Ognef…?! intreb pentru un prieten…!..când veți afla vveți stii si cine e la ,,butoanele” santierului Damen..
3
0
ymBecilii se propun unii pe altii.maseuza facea bine masaje cu...
7
0
ca este la acelas nivel ca el! Esti prostovan, ajungi ministru, asta-i singura cerinta!
8
0
Sa putrezeasca in puscarie, javra asta ordinara!
11
0
A arătat clar ca i se rupe n paispe de santierul naval în particular și de economie n general.Fara glumă.
14
0
Acționarii de peste tot,își vor binele,să le meargă negotul.Deci ca și curiozitate,cine s acționarii masochiști de la santierul asta naval ce au votat o in procent de 250% pe renuntatoarea la postul de regina lor?Sau nu s masochiști deloc,știu care i mersul,fără politic,nu se poate,chiar de i maseur.La noi,ca la nimeni.Punct.
11
0
Nu e nimic anormal, numirea a fost facuta legal. Cum face oricine in tara asta cate o mitocanie de genul si se scuza spunand "s-a facut respectand legea". O lege pe cat de incompleta pe atat de interpretabila, bineinteles. Ai o lege care spune ca administratorul trebuie ales prin ordin de ministru emis legal, nu una care spune ca administratorul trebuie sa aiba vreo tangenta cu administratul unei institutii sau cu domeniul in care se apuca de administrat. Noaptea mintii
13
0
De asta a ajuns industria navala romaneasca de rahat !Datorita unor idioti ca astia , si datorita unor investitori de k***t gen Damen Olanda
14
0
Abureala… o lectie de cum sa vorbesti fara sa raspunzi la ce esti intrebat!
15
0
Pe el, pe spatarul, ce il recomanda? Familia? Daca ii cautati si lui cv-l, o sa aveti surprize, surprize.
19
0
Poate aflam si cum a fost propus Catana Jr si ceilalti in conducerea Portului Constanta.
12
0
Un jeg ordinar marca pesede-penele , toți au mecle de tractoriști, ceferiști sau lăcătuși! Cum toate fabricile s.au desființat toate lighioanele astea s.au aciuat in pwlitica! Ia marsh cu toții ! Se poate!
20
0
Un șpăgar ordinar urma sa l de-a Damen Armin afara pt dezastru financiar și combinațiile cu firmele s**t-contractoare de la șantier fugit cu hoții lui la psd. Mintea sindicatul cum vb și acum in dodii
17
0
Ce fata de p***t are acest ministru! Daca si creierul este ca fata este clar de ce merge asa de bine economia tarii.
17
0

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510