REPLICA ONLINE CONSTANTA

30.2° Constanța Sâm., 27 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6803
30.2° Constanța Sâmbătă, 27 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6803
 

Ministrul Educației: Am decis criteriile pentru redeschiderea școlilor

Ministrul Educației: Am decis criteriile pentru redeschiderea școlilor

Replica API 5 ianuarie 2021 | 22:50 2970

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat luni, la Antena 3, că decizia oficială privind redeschiderea școlilor sau continuarea învățământului exclusiv online va fi luată la finalul lunii ianuarie. Ministrul a declarat că luni s-au stabilit criteriile în funcție de care va fi luată decizia.

„Am avut azi (luni, n.r.) consultări cu experți în educație, cu sindicate, cu asociațiile de părinți, cu cei care coordonează campania de vaccinare, cu Ministerul Sănătății. Am decis împreună următoarele: Ministerul Educației își dorește deschiderea cât mai grabnică a școlilor. Acest lucru se va putea face în urmă unei analize fundamentate temeinic. Acesta analiză se va face pe baza a doi parametri principali. În primul rând - evoluția epidemiologică. La mijlocul lui ianuarie vom avea datele în urmă vacanței de iarnă. Un al doilea parametru este evoluția campaniei de vaccinare și am trimis azi în inspectoratele școlare și universități o solicitare privind disponibilitatea de vaccinare a personalului didactic, nedidactic și auxiliar, am cerut o raportare numerică cu privire la disponibilitatea personalului din învățământ la vaccinare. Data limită pentru raportarea numerică este 15 ianuarie. Un alt criteriu complementar este să vedem și deciziile altor state aflate într-o situație similară cu a României. Decizia (privind redeschiderea școlilor sau continuară învățământului online) va fi luată cel mai probabil în ultima decadă a lunii ianuarie”, a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, scrie stiripesurse.ro.

Semestrul II va începe pe 8 februarie.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nenorociti viitorul tarii
2
0
Sau cu alte cuvinte, ne uitam si noi la ce fac altii , ca noi nu suntem in stare sa luam o decizie
5
1
MUIE MALARIA GALBENA SI TUTUROR VOTANTILOR SI SIMPATIZANTILOR SAI
6
4
Presedintele si guvernul sa se opereze la un medic care a facut facultatea online ----Succes !
8
2
care alte tari numai la noi sunt inchise
9
3
Pai mai gulie consitionezi venirea la scoala a copiilor in functie de cati profi se vaccineaza. Nenorocitule parca nu era obligatoriu vaccinul..
10
4

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436