REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.8° Constanța Vin., 9 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6816
19.8° Constanța Vineri, 9 August 2024 Anul XX Nr. 6816
 

Ministrul Energiei: Vom PROTEJA POPULAȚIA! Avem o plasă de siguranță pentru prețuri! Video

Ministrul Energiei: Vom PROTEJA POPULAȚIA! Avem o plasă de siguranță pentru prețuri! Video

Replica API 8 octombrie 2021 | 22:57 1829

Virgil Popescu, ministrul Energiei, prezent în județul Constanța, a dat explicații cu privire la explozia prețurilor la energia electrică și despre măsurile ce se analizează. Acesta a vorbit despre ordonanța de urgență pe care a dat-o, explicând că, momentan, există o plasă de siguranță.

Virgil Popescu

”Trebuie să intervenim. Una din intervențiile pe care putem să le facem și ne uităm foarte atent. Și, credeți-mă, când am văzut pe piața europeană că prețurile la energia electrică în toate țările din vest, Germania, Franța: 300 de euro. Chiar dacă la noi este un preț mai mic, dar este oricum mare, este clar că se întâmplă ceva pe piață. Asta înseamnă că e momentul să luăm și alte măsuri. Putem face o plafonare, în schimb trebuie să avem posibilitatea să intervenim cu legislație primară. Deocamdată nu putem, avem o plasă de siguranță, cu această ordonanță pe care am dat-o”, a spus ministrul.

Întrebat dacă are soluții imediate, întrucât românii nu au veniturile celor din țările pe care le-a dat exemplu, mai ales că se anunță o iarnă grea, Virgil Popescu a răspuns: ”În momentul de față avem o ordonanță de urgență care coboară prețul la energie electrică, față de factura care este începând cu data de 1 noiembrie, de 21 de bani, care, în condițiile de piață actuale, prețul este rezonabil, chiar sub prețul de anul trecut Dacă prețurile se vor duce, în continuare, în sus, cum vedem că se duc, sigur că trebuie să luăm măsuri suplimentare. Dar acum avem o plasă de siguranță. Și la gaze naturale de 25% reducere la factură din prețul facturii. Deci, avem. De aceea am și dat această ordonanță de urgență luni, tocmai ca ea să poată fi în vigoare începând cu 1 noiembrie. Lucrăm încontinuu, vom proteja populația, lucrăm și la partea de IMM-uri. E normal să intervenim”.

Cât despre diferența de preț, ministrul a spus că este evident că va fi suportată de cineva, fie că e vorba de bugetul de stat, fie de certificatul de emisii de CO2.

Video integral cu declarațiile legate de prețurile la energie electrică, aici:

Video:

Liliana IONIȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Asta ne minte in fata de un an.
10
0
Tu ai plasa in cap scoateo
8
0
Soogi poola soarece mincinos
7
0
tras plasa ... poate acum aveti un sac de minciuni
9
0

REPLICA



LOTO

6/49
35128162337
5/49
22135243618
joker
36111623118