REPLICA ONLINE CONSTANTA

26.7° ConstanÈ›a Mie., 17 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6793
26.7° ConstanÈ›a Miercuri, 17 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6793
 

Ministrul Familiei a reacționat după declarațiile revoltătoare făcute de ÎPS Teodosie

Ministrul Familiei a reacționat după declarațiile revoltătoare făcute de ÎPS Teodosie

Virgil STOIAN 24 iunie 2024 | 15:30 2058

Ministrul Familiei, Natalia Intotero, a reacÈ›ionat după declaraÈ›iile revoltătoare făcute de Înalt PreasfinÈ›itul Teodosie. Arhiepiscopul Tomisului a sfătuit-o pe o femeie abuzată psihic de soÈ›ul său să „îÈ™i ducă crucea”, pentru că au primit taina căsătoriei. Intotero spune că orice formă de abuz „este inacceptabilă”.

Ministrul Familiei a reactionat dupa declaratiile revoltatoare facute de iPS Teodosie

„Orice formă de abuz, inclusiv cel psihologic, e inacceptabilă. Victimele trebuie să fie protejate È™i sprijinite prin intermediul legii È™i al instituÈ›iilor statului. Statul, prin AgenÈ›ia pentru Egalitate de Șanse, oferă tuturor victimelor violenÈ›ei domestice sprijin prin asigurarea cazării în centre protejate, consiliere psihologică, orientare în carieră. În cazul în care sunt însoÈ›ite de copii, aceÈ™tia pot beneficia de consiliere psihologică È™i grijă din partea specialiÈ™tilor”, a spus Natalia Intotero.

Ministrul Familiei susÈ›ine că, deÈ™i este o persoană credincioasă, „nu consideră că Biblia îndeamnă la violență, ci la dragoste, grijă È™i empatie”.

„Familia È™i căsătoria ar trebui să fie locuri de siguranță È™i sprijin, nu de suferință È™i abuz”, a mai spus Intorero.
00:00

Ministrul Familiei a amintit faptul că persoanele care sunt supuse violenÈ›ei domestice pot cere ajutor sunând, la orice oră, gratuit, la numărul 0800.500.333.

„Aceste persoane aflate în dificultate trebuie să apeleze pentru a beneficia de protecÈ›ia statului, dar e foarte important să aibă curaj ulterior să facă È™i sesizări. Până la jumătatea lunii mai au fost înregistrate peste 4.200 de apeluri. Din acest total, au fost întocmite doar 6 sesizări. Orice persoană abuzată trebuie să aibă curaj să sune, să ceară ajutor È™i ulterior să facă sesizări, pentru a primi protecÈ›ia de care fiecare trebuie să beneficieze”, a subliniat Intotero.

Într-o emisiune radiofonică, Înalt PreasfinÅ£itul Teodosie i-a spus unei femei care s-a plâns că a fost abuzată psihic de soÈ› că „trebuie să îÈ™i ducă crucea" ÅŸi că soluÅ£ia nu este să divorÅ£eze.

„După mulÅ£i ani de căsătorie s-a întărit convingerea că cel de lângă mine nu are empatie, aÅŸ putea spune că am fost abuzată psihologic. Din cauza lipsei de empatie, în momentele de bucurie, el mi-a adus supărare imediată, iar în momentele în care aveam nevoie de sprijinul lui moral, nu m-a susÅ£inut. Există vindecare? Care este soluÅ£ia?”, l-a întrebat femeia pe ÎPS Teodosie în timpul emisiunii de la radio, potrivit antena3.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
De atiita timp liber si de atiit bine omul a luat o razna Vb sa atraga atentia sa provoace regurgitie Pe fata ma si care la k*t tîmpit si spart
1
0
Și ele fac abuzuri mai ales când sunt kurwe
2
2
SUGĂTOARELE din Cernavodă ne am luat lover boy trebuie sa ne conformăm toată viața...ADICA SA O SUGEM FOR EVER !
4
1
Ți ai luat bărbat PROXENET ADICA PESTE trebuie sa îl susții sa mergi la fabricile și uzinele de adunat S P E R M A din Germania sa produci ptr el sa îți duci crucea mai departe...Peste ai luat o s**i până mori.
2
0
DADA, SA AI PARTE DE CE I DORESTI SI SCRII ,MESE BOGATE!
1
4
MUULTA MWYE CU KKKKKKKAT SHPAGOVEA NULUI SPURKAT!!!
7
3
In pl a noastra cu retar dul asta de toti dati stiri. Omu e sifon securist infect si voi il pupati in fu nd. Are prb psihice . Toti retardatii se cred crestini ptr ca il venereaza ..
15
3
Un mogaldan securist care se acopera cu cele vesnice. ..Cate hotzii si faradelegi mai suporta Bor-ul ?
14
4
Piei Satana,caci la cum aratzi cu privirea aia incruntata numai dragoste fatza de aproapele nu ai in inima ta.
17
4
La așa popor așa conducător de turmă
13
4
Erata "Este de netoletat aceasta afirmatie"....
6
2
Acest individ, prin exprimările lui libere, aduce atingere demnității umane. Este un pericol moral-social, un factor perturbator, un virus al mintii oxigenate și lucide. Cerem Patriarhiei sa facă ceva, sa ne ferească de consecințele discursurilor acestui reprezentant al bisericii r*mânești. Este de netoletat aceste afirmații și afectează mai ales structurile societății needucați, lipsite de cultura si carte, ce se limitează la nevoile imediate de supravietuire. O rusune nationala!
23
4
4.200 de apeluri au fost întocmite doar 6 sesizări asta arata o mare lipsa de incredere in autoritati si guvernul ar trebui sa analizeze si sa caute solutii ptr ca suntem si la asta pe primele locuri in ue daca nu pe primul la mare distanta de multi altii
11
2
Macedon Porcu, alias m**e, un derbedeu pripasit de prin Moldova, ca multi altii.
18
4

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510