REPLICA ONLINE CONSTANTA

28.6° Constanța Mar., 23 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6799
28.6° Constanța Marți, 23 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6799
 

Ministrul german de finanţe a efectuat prima vizită la Kiev, de la începutul invaziei ruse

Ministrul german de finanţe a efectuat prima vizită la Kiev, de la începutul invaziei ruse

A.F. 15 august 2023 | 00:00 272

Ministrul german de finanţe Christian Lindner a efectuat, luni, prima sa deplasare la Kiev de la începutul invaziei ruse pentru a arăta că Germania este "de partea" Ucrainei, relatează France Presse.

Ministrul german de finante a efectuat prima vizita la Kiev, de la inceputul invaziei ruseChristian Lindner

Lindner, sosit în capitala Ucrainei dimineaţă devreme, a declarat că a avut  discuţii "foarte concrete" cu responsabili ucraineni cu privire la modul în care Ministerul german de Finanţe poate sprijini Ucraina acum şi în viitor.

"Suntem alături de Ucraina, umăr la umăr", a declarat Lindner reporterilor după ce a sosit la Kiev cu trenul.

De la începutul invaziei ruse în februarie 2022, Germania a oferit Ucrainei aproximativ 22 de miliarde de euro sub formă de ajutor umanitar, financiar şi militar, a mai declarat ministrul liberal, membru al coaliţiei lui Olaf Scholz.

"Ucraina nu trebuie să piardă acest război", a adăugat ministrul.

Discuţiile de la Kiev nu s-au concentrat doar pe situaţia actuală, a spus el. "Vom privi de asemenea spre viitor". Discuţiile se vor concentra pe posibile domenii de cooperare, mai ales investiţiile străine directe şi problemele vamale, a adăugat el.

Vizita vine în timp ce Germania este supusă unei presiuni din ce în ce mai mari din partea Kievului pentru a trimite rachete de croazieră Taurus cu rază lungă de acţiune, pentru a-i sprijini contraofensiva împotriva trupelor ruse.

Guvernul german s-a opus până acum acestei solicitări, temându-se că rachetele vor ajunge pe teritoriul Rusiei şi vor agrava conflictul.

Mîhailo Podoliak, consilier al preşedinţiei ucrainene, a declarat pentru ziarul german Bild că rachetele Taurus sunt "cruciale" pentru contraofensiva Ucrainei.

Căutând să atenueze îngrijorările cu privire la raza de acţiune a acestor arme, Podoliak a spus că ele vor fi utilizate "exclusiv pe teritoriul Ucrainei, în interiorul graniţelor recunoscute internaţional din 1991", aminteşte AFP, citat de Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
26274422417
5/49
28142710620
joker
1241143699