REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.9° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.9° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Ministrul Justiției, despre criza din sistemul judiciar

Ministrul Justiției, despre criza din sistemul judiciar

Virgil STOIAN 16 ianuarie 2024 | 13:56 726

Ministrul Justiției Alina Gorghiu a declarat marți, într-o conferință de presă, că există un deficit în rândul magistraților, însă „legea pensiilor n-a avut efectele pe care în mod alarmist le anunța în spațiul public anumite voci”.

Ministrul Justitiei, despre criza din sistemul judiciarAlina Gorghiu

„Se vorbește permanent despre acest deficit în rândul magistraților. Este real, pentru că din cinci mii și ceva de judecători avem aproximativ o mie de locuri vacante, asta pe judecători. La procurori, din aproape trei mii de locuri sunt până într-o mie de locuri vacante. Deci există un deficit de magistrați, însă s-au mai liniștit lucrurile în sistemul judiciar. Legea pensiilor n-a avut efectele pe care în mod alarmist le anunța în spațiul public anumite voci. Sigur, sunt ieșiri la pensie, le permite legea, însă nu atât de multe pe cât ne-am îngrijorat noi în trecut că vor fi. (...) Chiar astăzi mă uitam la informațiile venite de la președinție. Sunt cinci magistrați care erau la pensie și au cerut reîncadrarea în sistem”, a spus Alina Gorghiu, conform stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ce mai face b olteanu?
0
0
TAIATI PENSIILE SPECIALE nesimtitilor de paraziti care traiesc pe spatele nostru. Anual ne cresc taxele si impozitele ca sa le acoprim acestor trantori foloasele banesti necuvenite de care beneficiaza. Nu va este deloc rusine sau jena fata de cetatenii acestei tari care muncesc cinstitit, traiesc din salarii sau pensii mizere si va alimenteaza voua pensiile speciale ? Pana cand o sa ne manipulati si o sa ne jefuiti in halul acesta ?
2
0
Cu cat tupeu si nosalanta ne mint zilnic. Oare cat o sa mai suporte aceasta natie mizeriile Clasei Politice? Doamna Ministru pare rupta din context/ realitatile societatii. Sa va fie rusine tuturor! Lipsa de asumare, lipsa de actiune in folosul celor care v-au cotat si va si platesc cu varf si indesat in posturile actuale, lipsa de competenta ( in foarte multe cazuri), iar exemplele pot continua. Rusine!!!
2
0

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016