REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.9° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.9° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Ministrul Ligia Deca vrea să desființeze Inspectoratele Școlare Județene din toată țara

Ministrul Ligia Deca vrea să desființeze Inspectoratele Școlare Județene din toată țara

Virgil STOIAN 15 februarie 2024 | 09:45 7515

Ministrul Educației vrea să desființeze Inspectoratele Școlare Județene din toată țara. Ligia Deca a dat deja un ordin de ministru în acest sens.

Ministrul Ligia Deca vrea sa desfiinteze Inspectoratele scolare Judetene din toata taraLigia Deca

Conform Ordinului de ministru nr. 3.069, publicat în Monitorul Oficial, Inspectoratele Școlare Județene vor fi desființate până în vara anului 2025.

În schimb, vor fi înființate Birourile Judeţene ARACIIP (Agenţia Română pentru Asigurarea Calităţii şi Inspecţie în Învăţământul Preuniversitar), care le preiau atribuțiile inspectoratelor. Înființarea acestora are ca termen 30 mai 2025.

Ministrul Ligia Deca vrea sa desfiinteze Inspectoratele scolare Judetene din toata taraISJ Constanța

Reorganizarea inspectoratelor școlare județene va fi făcută "așezat”, a anunțat Ligia Deca pe 7 februarie, într-o conferință de presă la sediul PNL Bistrița-Năsaud. Întrebată dacă în 2026 va fi aplicabilă reorganizarea ISJ-urilor, Ligia Deca a spus că "vom vedea” și că termenul va fi stabilit într-un nou ordin de ministru cu termene de implementare, după ce precedentul a fost nerespectat chiar de Ministerul Educației.

    Hotărâre de Guvern privind aprobarea structurii organizatorice și regulamentului de funcționare ale ARACIIP și ale birourilor județene/biroului municipiului București ale/al ARACIIP

30.05.2025

    - Ordin al ministrului educației privind aprobarea regulamentului de organizare și funcționare a DJIP/DMBIP

    - Ordin al ministrului educației privind înființarea BJ-ARACIIP

30.06.2025  

    - Ordin al ministrului educației privind aprobarea metodologiei de organizare a concursului privind ocuparea funcției de director al BJ-ARACIIP

    - Ordin al ministrului educației privind aprobarea metodologiei de desfășurare a concursului pentru ocuparea funcției de președinte al ARACIIP

    - Ordin al ministrului educației privind aprobarea Regulamentului de organizare și funcționare a centrelor pentru carieră didactică

    - Ordin al ministrului educației privind aprobarea Regulamentului de organizare și funcționare a Comisiei Naționale pentru Inspecție Școlară

    - Ordin al ministrului educației privind aprobarea metodologiei de organizare și desfășurare a concursului pentru ocuparea funcțiilor din DJIP/DMBIP

    - Ordin al ministrului educației privind aprobarea metodologiei de organizare a concursului național pentru ocuparea funcțiilor de conducere de director birou județean al ARACIIP, respectiv a funcțiilor de conducere de director din cadrul CCD

31.08.2025

    - Ordin al ministrului educației privind aprobarea componenței Consiliului ARACIIP, potrivit edupedu.ro, potrivit antena3.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu e de mirare că reprezentanții noștri din Ministerul Educației din r*mânia suferă de inversită: Direcțiile sunt mai mari decât Departamentele, Misiunea este înaintea Viziunii, noile denumiri DJÎPxx / DMBÎP suferă și ele de inversită (corect e: DÎPJxx / DÎPMB). Mai putem adăuga și altele, de ordin politic: PNL ? Nu, corect e PLN sau, de ordin sportiv: FRF ? Nu, corect e FFR; tot în acest context fotbalistic: LFP, nu, LPF. Denumirea corectă ar trebui să se aplice la toate federațiile și ligile sportive din r*mânia. Organizația Mondială a Sănătății (OMS) ? Nu, ci, OSM. Căci e una singură, care se ocupă de sănăt**e, nu este o singură organizație mondială cu mai multe domenii, printre care și sănătatea (!) Nu punem adjectivul înaintea substantivului (cum se procedează în limba engleză). Mai sunt și altele, dar sunt multe de spus…
0
0
D le Sorin Mihai, cum ati devenit titular la Liceul Mircea?
8
1
La Cta nu mai are ce sa desfiinteze ca i-au luat-o inainte prostanacul si Lori Mamelon!
6
2
Cei mai p****i din toate timpurile. Sorinel, Lory și Dany cei mai p****i.
5
1
Mai bine să desființeze tot învățământul ca noul conducător de la UMC Cta este un praf atât de fin ca îți intră în piele: zero barat fraților, aș fi zis mulțimea vidă, dar dc citește și el n ar fi înțeles ce înseamnă mulțime vidă doar dc s ar uita în oglindă.
7
1
Ce nu se explică mai pe înțelesul celor care caută logica în chestii? Adică de ce desființezi ceva ca să înființezi cam același ceva? Plictiseală să fie? Sau care o fi ținta? Posturi mai multe pentru neamuri și preteni,etc.? Nu cerceta aceste legi,ești nebun de le-ntelegi,zicea cineva doamna ministru știți cine?
13
1
Domnule Sorin Mihai, pentru a inlatura orice suspiciune, nu ar fi inteligent si transparent ca atat D-voastra cat si colega Loredana sa va prezentati public dosarele de la gradatia de merit cat si dosarele prin care ati devenit titulari de catedra, fara concurs, la cele mai importante Scoli din oras???
22
2
Pe langa altele, invatamantul este o chetiune de siguranta nationala. nu poti vorbi despre viitorul unui stat fara sa ai in vedere invatamantul ( pe langa celelalte ). atat timp cat plafonarea pretului la magiun si cozonac , comasarea sau nu a alegerilor, greva agricultorilor cu tractoare de 400.000 eur si masini de lux si nu a taranului producator dar si muritor de foame, tin prima pagina atat a parlamentarilor dar si constituie praful din ochii poporului, SA NU traiti cu iluzia ca suntem SIGURI. Daca vrei sa distrugi un popor, incepe cu viitorul lui. Nu va fi imediat, dar va fi sigur.
18
0
Prin oras umbla vorba ca la CNMB se va retrage in avans Nicoara iar locul lui va fi luat de sefii celui mai corupt ISJ din tara, Mihai si Manolache!! Sper din toata inima ca este doar o gluma horror nefericita!!!!! Mai ramane sa ii aduci si pe Cabeancea si Falibohmga si se reface Cvartetul de AUR de la ISJ!!!
15
2
Atunci o sa fii istorie..de cea mai joasa speta
5
0
Stii ceva tu ministreaso,nu shtiu cum se vede invatzamantul din Romania din fotoliul de ministru dar mie mi se pare ca tot ce tzine de invatzamantul din Romania functziona mai bine inainte de 1990 decat astazi,adica s-au facut atatea schimbari si sau dat atatea legi dupa 1990"unele care se contrazic"ca mai bine nu se facea nimic altceva decat sa autorizeze invatzamantul privat si uniforma elevilor sa nu fie obligatorie decat in schcolile care aveau regula asta.
11
0
Apropos de educatie; avem “elite” cu studii superioare la facultati pe unde nu au trecut decat la plata taxei sau cu studii “la distanta”. Te doare mintea!!! Multi analfabeti functionali cu studii superioare detin functii si posturi cheie, situatie care creaza disfuncționalități institutiei, societatii, statului. Un detinator al diplomei de licenta se considera a fi un specialist. Avem destui licentiati care nu stapanesc bine gramatica dar croncane pe la televizor tinand prelegeri de cum si cat ne e de bine. Stat esuat cu lideri esuati!
17
0
Desființează o instituție și deschide alta unde cașul e mai mare și prostia mai multă Restructurarea statului fosil trebuie făcută de la parlament guvern și toate instituțiile statului Fiecare persoană trebuie să fie pus pe meseria unde are studii Azi in guvern și alte instituții ale statului sânt mulți cu facultăți particulare cu diploma dai banul ai hârtia Țara rămâne cu sărăcia și în funcții cu prostia
20
0
In loc de ordine, decizii, si alte asemenea ineptii, efectuati un studiu privind calitatea invatamantului si educatiei. S-a modificat de atatea ori legislatia ca ne-ati tampit de tot. Scoala creaza doar robotei supusi, forta de munca, sclavi, fara a-i pregati pentru viitor, pentru viata. Acelasi sistem comunist, materii multe si ineficiente, teme impovaratoare dar nimeni nu-i pregateste pentru viata, pentru viitor, pentru a razbate in societate. Sistem tampit educatie tampita!
15
1
Deca vb discutii. Ea ar tb sa se desfiinteze pe ea insasi. Cat despre secaturile din isj cta...sunt atat de multe de spus...Fratilor pana nu batem la usa lor si nu i luam la intrebari, o sa ne calareasca si o sa si bata joc de noi cum vrea shtula lor. Sa lasam vorbele in spatiul virtual si sa trecem la actiune ...altfel suntem pierduti!
16
0
Nimeni nu intelege de ce te-ai incapatanat sa sustii neconditionat in fruntea celui mai corupt ISJ din tara cuplul SMihai-Manolache!??! Din acest motiv, al batjocurii, arogantei si incompetentei,PNL Constanta a pierdut increderea, sprijinul si votul a mii de cadre didactice din judetul nostru! Daca le-ai fi respectat, i-ai fi trimis pe Sorynel și Lory sa isi castige catedrele cinstit, frumos, "la vedere", asa cum fac, an de an, mii de cadre didactice constantene!!!!!
25
1
Sunt inutile ca si invatamantul romanesc cu programa din anii 80 care se bazeaza pe toceala si nu pe creativitate.Numai in comunism se mareste salariul la toti profesori la fel si nu pe baza la cat de bun este.
22
4
Aceeași Mărie cu altă pălărie ! După alegeri alt ministru, urmează schimbare la schimbare. Până în Mai 2025, noul ministru o să abroge ordinul lui Deca La noi ca la nebuni.
24
0
Distruge invatamantul da- l inpulanoastra.
13
5
O alta Marie, cu alta palarie! Ha, Ha
31
0
DESFINTAM INSPECTORATELE PLINE DE c***e,AMANTE SI PILOSII POLITICIENILOR CARE FREACA MENTA SI IAU DEGEABA O GRAMADA DE BANI SI INFIINTAM O ALTA STRUCTURA,EVENTUAL MAI MARE SI MAI STUFOASA, IDENTICA SI LA FEL DAR CU UN BUGET MAI MARE ????? PE BUNEEEEE???!!! O ASA IMPOTENTA INTELECTUALA SI O ASA PANA DE IDEI NU S-A MAI VAZUT !!!
40
0
Ar fi minunat! Doar asa vom scapa de gașca de cei mai incompetenți inspectori din toate timpurile Sorynel și Loryy spagagioaica! Au distrus invatamantul constantean cu acordul sefilor PNL ! O sa va voteze tata mare!
31
3
Niciodata nu-i prea tarziu .Excelenta solutie ,dar eu nu cred sa se renunte la asa ciolan
17
1
DA DOAMNE!!
15
2

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016