REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Sâm., 14 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6852
18.4° Constanța Sâmbătă, 14 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6852
 

Ministrul maghiar de Externe vine în România pentru a sărbători Ziua Maghiarilor de Pretutindeni

Ministrul maghiar de Externe vine în România pentru a sărbători Ziua Maghiarilor de Pretutindeni

Andreea CONDURACHE 11 martie 2024 | 16:20 875

Ministrul de Externe al Ungariei, Péter Szijjartó, va merge pe 15 martie în Oradea pentru a sărbători, alături de UDMR, Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, transmite ebihoreanul.ro.

Ministrul maghiar de Externe vine in Romania pentru a sarbatori Ziua Maghiarilor de Pretutindeniministrul de Externe al Ungariei, Péter Szijjartó

Reprezentantul guvernului Viktor Orban de la Budapesta este invitat de către UDMR Bihor la manifestările pregătite la Oradea pentru a sărbători Ziua Maghiarilor de Pretutindeni.

„Dl. președinte Kelemen Hunor și dl. ministru Szijjartó Péter vor fi vineri la Oradea, unde așteptăm între 3.000 și 5.000 de participanți”, a declarat, pentru ebihoreanul.ro, președintele executiv al UDMR Bihor, Szabó Ödön.

Programul ceremoniilor se va întinde pe parcursul zilei de 15 martie. „Comunitatea maghiară din municipiul nostru serbează în fiecare an, la 15 martie, începutul revoluției din 1848-1849”, a informat UDMR Bihor și printr-un comunicat de presă.

Programul a fost stabilit de filiala județeană a partidului, alături de bisericile tradiționale, organizații de tineret, instituții culturale și de învățământ.

De asemenea, se vor rosti mesajele premierilor României și Ungariei iar personalități locale vor ține discursuri și se vor depune coroane.

La fel ca în fiecare an, festivitățile se vor încheia cu un marș cu torțe prin centrul orașului, la care vor participa mai mulți membri ai comunității maghiare locale, mai scrie publicația locală, conform digi24.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
De ce nu se duce in Ucraina????
0
0
si demnitarii romani, se duc la romani din diaspora.
0
0
Maghiarii, T*****I, tatarii, aromanii, lipovenii, ucrainienii, greci, polonezi, bulgari, etc sunt ca fratii nostrii. Toti frustratii sunt speriati, ca: Vezi Doamne ca se ne iau pamantu astia! Dar cat ne-au distrus romanii nostrii, ca ne-au vandut cu totul si ne-am autosubminat, nu s-a mai ofuscat nimen. Daca incepe vre'un razboi, sa vad eu cati or sa plece sa apere tara asta. Mai degraba o sa procedati asa cum au facut-o sirienii, acum ucrainienii, etc. Asa ca SHUT THE FuCK Up!
0
0
Nu ar fi mai bine sa meargă la prietenii lui rușii.
0
0
Nu mai bine îți ei tu maghiarii de aici și te speli pe cap cu ei la voi?
2
0
Sa opreasca la granita iredentistul
3
0

REPLICA


LOTO

6/49
20466423235
5/49
818616137
joker
2831331245