REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 18 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6886
11.6° Constanța Vineri, 18 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6886
 

Ministrul Mediului susţine demersurile pentru recuperarea celor 11 hectare de parc retrocedate din IOR

Ministrul Mediului susţine demersurile pentru recuperarea celor 11 hectare de parc retrocedate din IOR

Victor ROTARU 20 iulie 2023 | 13:07 758

Ministrul Mediului, Mircea Fechet, susţine demersul PNL Sector 3 de a recupera cele 11 hectare retrocedate din Parcul IOR.

Ministrul Mediului sustine demersurile pentru recuperarea celor 11 hectare de parc retrocedate din IOR

Potrivit unui comunicat de presă, Fechet a avut miercuri o discuţie cu preşedintele PNL Sector 3, Andrei Baciu, în care şi-a arătat susţinerea pentru demersul filialei în vederea recuperării celor 11 hectare retrocedate din Parcul IOR.

"În condiţiile în care suprafaţa medie de spaţiu verde pe cap de locuitor din Bucureşti este sub recomandarea Uniunii Europene, de 26 de metri pătraţi pentru fiecare cetăţean, şi mult mai mică decât recomandarea Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, de 50 de metri pătraţi, este clar că soluţia este crearea sau măcar conservarea spaţiilor verzi, nicidecum eliminarea lor. Ca ministru al Mediului, susţin protejarea spaţiului verde, mai ales când este vorba despre un parc situat în inima Capitalei, un oraş şi aşa sufocat de trafic şi poluare", a explicat Mircea Fechet.

Discuţia a avut loc în contextul în care PNL Sector 3 desfăşoară o campanie pentru recuperarea celor 11 hectare de teren retrocedate din Parcul IOR.

"Ca medic, ştiu că poluarea înseamnă că avem un risc foarte mare de a dezvolta multiple patologii pulmonare. Şi există deja date ştiinţifice oficiale care spun că în Bucureşti poluarea provoacă decese premature. Incendiul produs recent în IOR, culmea, fix pe cele 11 hectare despre care vorbim, ar trebui să fie semnalul pentru cei care până acum au ales să ignore problema. Noi ne vom lupta până la capăt, până când aceste 11 hectare vor redeveni spaţiu verde", a spus Andrei Baciu.

Potrivit comunicatului, luna trecută, PNL Sector 3 a reuşit să promoveze o hotărâre de Consiliu Local prin care solicită oficial Consiliului General al Capitalei, Primăriei Capitalei, să demareze procedurile de expropriere pentru recuperarea celor 11 hectare de parc retrocedate. În acelaşi timp, PNL Sector 3 desfăşoară o campanie de strângere de semnături pe această temă, potrivit agerpres.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA


LOTO

6/49
18411739468
5/49
739244635
joker
630232677