REPLICA ONLINE CONSTANTA

25.2° Constanța Joi, 22 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6829
25.2° Constanța Joi, 22 August 2024 Anul XX Nr. 6829
 

Ministrul Muncii: Niciun pensionar nu va primi în septembrie o pensie mai mică decât în august

Ministrul Muncii: Niciun pensionar nu va primi în septembrie o pensie mai mică decât în august

A.F. 22 august 2024 | 19:06 496

Pensionarii a căror pensie este mai mică în urma recalculării vor primi în săptămânile următoare o confirmare de la Ministerul Muncii şi Casa Naţională de Pensii că nivelul acesteia nu va scădea şi nimeni nu va primi mai puţini bani, a declarat, joi, ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale, Simona Bucura-Oprescu, într-o conferinţă de presă.

Ministrul Muncii: Niciun pensionar nu va primi in septembrie o pensie mai mica decat in augustSimona Bucura-Oprescu

„Niciun pensionar nu va primi în septembrie o pensie mai mică decât cea din luna august. Repet: nicio pensie nu scade în urma recalculării. Din contră, cei mai mulţi, adică peste 82% dintre pensionari, vor primi mai mult. Indiferent de rezultatul recalculării din decizia primită de la Casa de Pensii, toţi pensionarii, din septembrie şi lunile următoare, vor avea o pensie cel puţin egală cu cea din luna august. Mă adresez pensionarilor care în decizia primită de la Casa de Pensii au un cuantum mai mic în urma recalculării: Stimaţi pensionari, pensia dumneavoastră nu scade. Noua Lege a pensiilor garantează că pensionarii vor primi cuantumul cel mai favorabil indiferent de rezultatul recalculării. Deci, dacă în decizia de recalculare punctajul rezultat indică o valoare mai mică decât pensia pe care aţi primit-o în luna august, atunci veţi rămâne cu pensia mai avantajoasă, adică pensia lunii august. Scrie negru pe alb şi pe deciziile de recalculare pe care le-aţi primit sau urmează să le primiţi. Se menţine cuantumul pensiei stabilit şi aflat în plată anterior recalculării, de la 1 septembrie 2024. (...) Deci, nu va scădea cu niciun leu pensia dumneavoastră. Ca toate lucrurile să fie clare şi lipsite de orice echivoc, veţi primi în următoarele săptămâni o confirmare oficială din partea Ministerului Muncii şi a Casei Naţionale de Pensii Publice că pensia dumneavoastră nu scade. Cea mai bună confirmare pentru ceea ce spun va fi însuşi cuponul de pensie aferent lunii septembrie“, a transmis ministrul Muncii.

Ea a menţionat că a primit de la premierul Marcel Ciolacu sarcina de a comunica pensionarilor acest lucru şi a fost pregătit un model de informare în acest sens, urmând să fie discutate aspectele operaţionale legate de transmiterea confirmărilor.

„Am primit ieri această sarcină de la domnul premier Marcel Ciolacu. Cei de la Secretariatul General al Guvernului ne-au transmis-o deja în formă scrisă ieri după-amiază. Colegii de la Casa Naţională de Pensii Publice au pregătit un model pentru aceasta şi împreună vom discuta toate aspectele operaţionale.(...) Chiar astăzi avem o întâlnire cu colegii de la Casa Naţională de Pensii Publice astfel încât şi aceste aspecte operationale să fie gestionate corect“, a spus Bucura-Oprescu.

Potrivit acesteia, sunt două categorii de pensionari aflaţi în această situaţie, respectiv au un cuantum mai mic al pensiei după recalculare şi rămân cu pensia care este acum în plată.

„În general, sunt două categorii de pensionari în această situaţie. Indemnizaţia socială pentru pensionari, care nu scade sub 1.281 lei, fiindcă, începând cu 1 septembrie, beneficiarii de indemnizaţie socială vor continua să primească suma minimă garantată de 1.281 lei, indiferent de cuantumul rezultat în urma recalculări. Dacă în urma recalculării pensia este mai mică de 1.281 lei, diferenţa se suportă de la bugetul de stat ca şi până acum. Şi cei care au avut un avantaj la pensii şi primeau mai mulţi bani decât alţi pensionari care au muncit şi contribuit la fel, ei au avut deja avantajul pe care alţi pensionari îl obţin acum şi a căror pensie creşte în urma recalculării. Ei bine, domniile lor nu pierd acest acest avantaj pentru că îşi păstrează pensia mai favorabilă. Deci, chiar dacă nu le creşte pensia acum, aceşti pensionari nu vor pierde niciun leu la pensie. Aşa, realizăm scopul principal al legii de a elimina inechităţile din sistem. Este prima dată când toate pensiile din sistemul public din România sunt calculate după aceeaşi formulă, astfel încât să fie eliminate inechităţile care apăruseră în funcţie de legislaţia care s-a aplicat la momentul ieşirii la pensie“, a explicat ministrul Muncii, scrie Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ești mecanic de locomotiva?.Atunci ce plmea comentezi?.
1
0
Sa ii pupi in salam pe toți mecanicii de locomotivă și să le lingi mingeacul la neveste lor.Te bagi ca musca in c*r ul calului.
1
1
Nici cei cu pensii speciale?
1
0
Bboule mecanicul de locomotiva nu a dormit ani de nopti si nu a avut sarbatori sau sambete si duminici libere ca tine Ttrantore
2
1
Nu sunt pensionari,bat câmpii...
3
1
Am avut 45 de ani de muncă efectiv și sunt foarte mulțumit de noua pensie...Muncesc și acum după 65 de ani.Sa munceasca si polițistul,militarul,mecanicul de locomotiva minim 45 de ani !.
7
1
Astia ne cred inculti rau. Au scazut in August si zic ca in sept nu va fi mai mic ca in august. Ce jegosi.
10
2
minte cu nerusinare pensia scade ptr cei la care le vine decizia cu scadere de puncte - nu scade acum dar va scadea rapid si masiv in urmatorii 3 - 8 ani ce pretentii poti avea de la mafia psd care ne minte si ne fura de 34 de ani in cele mai diferite moduri - cel mai mare jaf a fost in primii 17 ani de dupa 89 cand psd a facut o inflatie astronomica de 2 si 3 cifre
10
2
Cu iz electoral
11
1

REPLICA


LOTO

6/49
482515172434
5/49
12292611027
joker
251140103212