REPLICA ONLINE CONSTANTA

25.4° Constanța Dum., 21 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6797
25.4° Constanța Duminică, 21 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6797
 

Ministrul Muncii: Prin noua lege a salarizării dorim să avem o formulă care să aducă performanţă în sectorul bugetar

Ministrul Muncii: Prin noua lege a salarizării dorim să avem o formulă care să aducă performanţă în sectorul bugetar

Ana Maria LIPAN 13 octombrie 2023 | 00:00 284

Prin noua lege a salarizării dorim să avem o formulă care să aducă performanţă în sectorul bugetar printr-un sistem de salarizare compus dintr-o parte fixă şi una variabilă, a arătat joi, ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale, Simona Bucura-Oprescu, într-o întâlnire cu sindicatele reprezentative din domeniul administraţiei publice locale.

Ministrul Muncii: Prin noua lege a salarizarii dorim sa avem o formula care sa aduca performanta in sectorul bugetar

Ministrul de resort a subliniat, încă o dată, că este nevoie de o administraţie eficientă, orientată către cetăţean, iar în acest sens, o lege a salarizării în sectorul bugetar care să stimuleze performanţa reprezintă un obiectiv esenţial, potrivit unui comunicat al instituţiei. Bucura-Oprescu a arătat că se doreşte o lege a salarizării bazată pe echitate.

"Prin noua lege a salarizării ne dorim o reierarhizare care să aducă echitate atât în interiorul familiilor ocupaţionale cât şi pe verticală. Adică la muncă egală, plată egală. De asemenea, ne dorim să avem o formulă care să aducă performanţă în sectorul bugetar printr-un sistem de salarizare compus dintr-o parte fixă şi a una variabilă", a completat ministrul Muncii.

Reprezentanţii sindicatelor s-au arătat interesaţi să contribuie la elaborarea unei legislaţii care să aducă stabilitate şi predictibilitate, se precizează în documentul citat de agerpres.ro. 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ce inseamna pt ministrul muncii performanta in domeniul bugetar? In primul rand, trebuie sa dispara vreo 40% dintre taietorii de frunza la caini! asta ar fi primul lucru!si apoi,respactarea principiului 1-10 salar minim /maxim! Sa nu mai existe salariu mai mare decat al presedintelui! fara pensii speciale, fara sporuri nesimtite!
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
15382943810
5/49
38202113924
joker
218171712