REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
33.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Ministrul Muncii spune că sistemul de pensii din România dă clasă în UE

Ministrul Muncii spune că sistemul de pensii din România dă clasă în UE

A.F. 4 iunie 2024 | 00:00 148

Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, afirmă că România înregistrează „un echilibru mai bun” decât alte state din Uniunea Europeană în ceea ce priveşte sustenabilitatea sistemului de pensii.

Ministrul Muncii spune ca sistemul de pensii din Romania da clasa in UESimona Bucura Oprescu

Afirmaţia a fost făcută în contextul în care ministrul a fost întrebat, într-o emisiune televizată, dacă România poate asigura pe termen lung plata pensiilor majorate conform noii legi a pensiilor.

„În România avem un echilibru mai bun în ceea ce priveşte sustenabilitatea sistemului public de pensii decât în alte state membre, fiindcă în România avem aproximativ 4,8 milioane de pensionari dar avem 5,7 milioane de salariaţi şi 6,7 milioane contracte de muncă. Prin urmare, avem un raport mai bun decât alte ţări ale Uniunii Europene şi este important să creştem gradul de ocupare pe piaţa muncii”, a afirmat ministrul Muncii duminică seară, la România Tv.

Aceasta a reafirmat că pentru majorările pensiilor din acest an există deja bani prevăzuţi în buget
”În luna decembrie am aprobat Legea bugetului de stat pentru anul 2024. În bugetul de stat şi în bugetul asigurărilor sociale se găsesc deja sumele necesare atât pentru majorarea care a fost pusă în plată începând cu ianuarie cât şi pentru efectele recalculării, pensiile recalculate fiind primite din septembrie”, a mai afirmat Simona Bucura Oprescu, scrie Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
DOAMNA MINISTRU...SUNTETI UN BUN ORATOR..CHIAR INTR-O EMISIUNE TV,,,DOMNIA VOASTRA,INCERCA SA NE MINTA LA GREU...CA VOM INDEXA...CA VA VOM DA...SPERANTE...CA VOM RECALCULA.. CE SA RECALCULATI????MINCIUNI ??? NE-AM SATURAT DE MINCIUNILE VOASTRE...DE UNDE LUATI BANII???DIN POMUL DE IARNA :???
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510