REPLICA ONLINE CONSTANTA

32.7° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
32.7° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Ministrul Rafila, acuzat că blochează testarea consumului de droguri în spitale

Ministrul Rafila, acuzat că blochează testarea consumului de droguri în spitale

Virgil STOIAN 24 august 2023 | 14:29 909

Ministrul Alexandru Rafila blochează testarea consumului de droguri în spitale, arată mărturia unor cadre medicale de la Spitalul de Urgență Bistrița.

Ministrul Rafila, acuzat ca blocheaza testarea consumului de droguri in spitale

Ministrul Rafila blochează testarea consumului de droguri în spitale. Ministrul din fruntea Sănătății blochează testarea consumului de droguri în spitale. În această perioadă în care a escalat numărul cazurilor care au în centru consumul de droguri la tineri, culminând cu tragedia de la 2 Mai, autoritățile caută noi modalități pentru a depista stupefiantele.

În acest sens, Spitalul de Urgență Bistrița a achizionat unul dintre cele mai performante aparate din ţară pentru testarea consumului de droguri. Doar că autoritățile locale așteaptă de peste 3 luni de zile avizul ministrului PSD al Sănătății Alexandru Rafila.
Ministrul Rafila blochează testarea consumului de droguri. Aparat de testare așteaptă aviz de trei luni

Iată mărturia unor angajați de la Spitalul de Urgență Bistrița.

,,De peste 100 de zile aşteptăm aviz pentru aparatul de testare a consumului de droguri. Aparatul atestat, ale cărui rezultate sunt recunoscute drept probe juridice şi care detectează o gamă largă de substanţe interzise, a fost achiziţionat şi a intrat în dotarea spitalului. Dar…. Ministerul Sănătăţii nu a eliberat încă Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa, pentru respectivul aparat, avizul de deţinere de stupefiante. Fără aviz, nu pot fi testate asemenea substanţe. Referitor la situaţia de la Bistriţa, ministrul Rafila nu are decât două variante: să elibereze avizul sau să plece acasă!”, a scris pe pagina sa de Facebook Ionuț Simionca, secretar general al PMP.

Nu este singura plângere referitoare la tergiversarea deciziilor de către ministrul social-democrat. În urmă cu câteva luni, bolnavii de cancer amenințau cu proteste și cu acționarea în instanță a Ministerului Sănătății din cauză că Alexandru Rafila nu implementa la timp normele Planului de Cancer, promulgat deja de președintele Klaus Iohannis.

​Bolnavii de cancer au organizat, luna trecută, un protest în fața Ministerului Sănătății, intitulat „Protest pentru viață”. Planul Național de Combatere și Control al Cancerului a avut termen legal de implementare 1 iulie 2023. Pacienții au reclamat că planul respectiv nu a fost aplicat nici până acum de Ministerul Sănătății, scurtându-le dreptul la viață. „Ne-am săturat să murim cu zile”, au strigat aceștia la adresa ministrului Rafila, potrivit evz.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pleaca cu tot cu cei adusi de tine , nu uita sa o iei si pe constanteanca Bumbacus
2
0
Testarea trebuie facuta la medicina legala, nu la spitale. In upu, la constanta am vazut intr-o sambata seara cel putin 15 recoltari facute . Un medic si o asistenta blocati cel putin 10 minute la fiecare caz. Dupa ce ca e personal putin, pacientii asteapta si dupa soferi beti sau drogati.
1
0
Poate are și el interes cu acesti drogați. Ca ministru, zero vârât, excursiile și plimbările l au captat, când îți permiți cu banii publici. A fost foarte vocal ca simplu parlamentar. Astia sunt parlamentarii analfabeți, care în urma acestor gioburi rămân bogați pe viata. Rușine,pleacă tinerii din tara, și bine facnu sunt protejații. Priorități au drogații, i tetplopii care probabil ii susțin financiar în schimbul închiderii ochilor. Toți sunt niște imbuibati
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510