REPLICA ONLINE CONSTANTA

32.7° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
32.7° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, trage un semnal de alarmă

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, trage un semnal de alarmă

Virgil STOIAN 23 august 2023 | 10:01 598

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, afirmă că puţin peste un sfert din populaţia României plăteşte asigurări de sănătate, arătând că, în ţara noastră, cheltuielile pentru sănătate pe cap de locuitor sunt şi de opt mai mici faţă de alte ţări.

Ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila, trage un semnal de alarma

”Să ştiţi că noi plătim asigurări, din păcate, doar cinci milioane din cele 19 milioane de persoane din România plătesc asigurări de sănătate. O cheltuială efectivă pe cap de locuitor pentru sistemul de sănătate în România, faţă de ţări din... mă refer la suma de bani, ca să nu umblăm cu procente, pentru că procentele câteodată nu sunt relevante, este între trei şi opt ori mai mică în România”, a declarat Alexandru Rafila, marţi seară, la TVR Info, conform News.ro.

Ministrul a afirmat, referindu-se la sistemul de sănătate, că ar prefera ”o societate a dialogului şi a construcţiei decât una a negării, prezentării lucrurilor negative şi invectivelor”.

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, afirmă că 99% dintre cei care au protestat în faţa ministerului faţă de vaccinare sunt vaccinaţi împotriva bolilor copilăriei. ”Domnul Simion: dom-le, îţi vaccinezi copiii? Păi normal, nu sunt nebun să nu-i vaccinez! Atunci de ce inciţi oamenii ăştia să nu-şi vaccineze copiii? E moral? Dumneata eşti parlamentar, spui că eşti creştin. Cum să fii responsabil faţă de nişte oameni dacă inciţi să nu-şi vaccineze copiii?”, arată ministrul.

Problema vaccinării

Ministrul Sănătăţii a declarat că vaccinurile au fost ”victimele propriului succes” şi a explicat că au existat două momente în care încrederea în vaccinuri s-a erodat: anul 2008, când autorităţile române au cumpărat vaccinuri anti-HPV fără a face şi o campanie de informare, şi momentul pandemiei cauzate de virusul SARS-CoV-2.

”S-a dezvoltat o mişcare anti-vaccinare pe care aţi văzut-o pe stradă. Toţi ăia de acolo sunt vaccinaţi cu vaccinurile copilăriei. Toţi, sau 99%, dar ei vin şi manifestează împotriva vaccinării, întrebându-mă de ce fac lucrul ăsta. Ei sunt vaccinaţi. Domnul Simion: dom-le, îţi vaccinezi copiii? Păi normal, nu sunt nebun, să nu-i vaccinez! Atunci de ce inciţi oamenii ăştia să nu-şi vaccineze copiii? E moral? Dumneata eşti parlamentar, spui că eşti creştin. Cum să fii responsabil faţă de nişte oameni dacă inciţi să nu-şi vaccineze copiii? Pancartele din faţa ministerului erau vaccinare = intoxicare. Textul proiectului spune clar că nu este obligatorie”, a afirmat Alexandru Rafila, la TVR Info.

El a precizat că Ministerul Sănătăţii ”face ceea ce spune” şi nu obligă pe nimeni să se vaccineze, ci asigură celor care consideră că este bine să se vaccineze accesul la vaccin. Rafila a afirmat că autorităţile ”recomandă” vaccinarea şi pun la dispoziţie ”vaccinuri sigure şi eficiente”.

Rafila se arată convins că mulţi dintre cei care au protestat recent în faţa Ministerului Sănătăţii nu au citit proiectul de lege.

”Neîncrederea sădită în societate în timpul pandemiei este folosită acum într-un mod total iresponsabil, ca şi trambulină politică pentru suport popular, mai ales într-o zonă care nu doreşte să fie informată, ci doreşte să primească nişte informaţii prefabricate pe care să le scandeze, eventual, în faţa unei instituţii publice. Ăsta este lucrul care s-a întâmplat şi eu nu cred, mai ales pentru unii care afirmă că sunt creştini, că minţind şi manipulând îţi respecţi statutul şi declaraţiile tale. Cred că este o minciună continuată, extrem de nocivă, pe care nu putem să o combatem decât prin informare şi educaţie”, a mai spus Rafila, potrivit stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Se poate sa fie asa cum spuneti,dar noi cei care platim asigurari nu beneficiem de nimic ,nici de analize gratuite ca se termina fondurile,iar daca doamne fereste ajungem la spital trebuie sa cumparam medicamentele ,plus atentia la medici si asistente pt.ca altfel te ignora total!Ar trebui sa mai faceti controale prin spitale sa vedeti cum sunt tratati pacientii!
3
0
criminalule de tortionarr, dar nu spui ca noi desi platim asigurari de sanatate, in romaniaa nu exista asigurare de sanatate. romaniaa-romafiaa are cele mai mici salarii, dar are cele mai mari taxe pe salariu
4
0
“Neîncrederea sădită în societate în timpul pandemiei”in medici si autoritati si “mişcarea anti-vaccinare” au capatat o amploare inspaimantatoare pentru ca guvernele si ministrii sanatatii din ultimii ani nu au avut si nu au nici acum o strategie de comunicare profesionala, sincera si eficienta cu populatia si combatere a invaziei informatiilor false de pe retelele sociale, comunicare care nu se poate face in nici un caz cu prin micile conferinte de presa ale ministrului sanatatii care fac un deserviciu evident comunicarii publice; ar trebui creat un departament puternic de comunicare cu profesionisti si angajat un purtator de cuvant profesionist si dezvoltate strategii eficiente in primul rand pe retelele sociale dar si in mass media; dar toate astea costa foarte mult iar tara este saraca foarte saraca
0
3

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510