REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.4° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.4° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Ministrul Sănătăţii: Calitatea asistenţei medicale se va îmbunătăţi simțitor

Ministrul Sănătăţii: Calitatea asistenţei medicale se va îmbunătăţi simțitor

A.F. 20 mai 2024 | 00:00 446

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat, sâmbătă, la inaugurarea oficială a lucrărilor de construcţie a Spitalului Regional de Urgenţă Cluj, că, în România, calitatea asistenţei medicale se va îmbunătăţi simţitor, inclusiv prin construirea celor trei spitale regionale.

Ministrul Sanatatii: Calitatea asistentei medicale se va imbunatati simtitorAlexandru Rafila

"E unul dintre cele mai importante proiecte pe care le desfăşoară România în domeniul asistenţei medicale, e vorba despre cele trei spitale regionale de urgenţă. Lucrările au început la toate cele trei spitale şi aici, la Cluj, va fi o inaugurare simbolică, pentru că deja constructorul lucrează de o lună şi aproape 10% din lucrările pe care trebuie să le realizeze sunt finalizate. E o situaţie mai complicată, aici la Cluj trebuie făcuţi nişte pereţi de sprijin în acest teren, care va fi excavat, trebuie pregătit în mod special, dar sunt convins că şi din punct de vedere al timpului necesar constructorii se vor încadra, iar noi o să facem tot ceea ce este posibil, încât activitatea de construcţie propriu-zisă a edificiului să nu aibă nici un fel de întârziere", a declarat Alexandru Rafila.

Acesta a susţinut că, acum, în România, se construiesc spitale "nu numai cu foarte multă viteză, ci şi de foarte bună calitate", datorită banilor prin PNRR, dar şi pentru că "sunt foarte mulţi primari, preşedinţi de consilii judeţene care au vocaţia construcţiei".

"Avem 20 de spitale prin PNRR care se află în construcţie sau la care construcţia va începe într-o perioadă imediată, dar mai avem încă ceva (...), sunt foarte mulţi primari, preşedinţi de consilii judeţene care au vocaţia construcţiei, care au un interes legitim pentru a proteja sănătatea concetăţenilor lor, a comunităţilor pe care le coordonează, şi foarte multe spitale din municipii în momentul de faţă sunt fie în procedură de construcţie, fie sunt deja finalizate. Calitatea asistenţei medicale se va îmbunătăţi vizibil şi trebuie să recunoaştem acest lucru, să mulţumim tuturor, n-aş vrea să dăm o tentă politică excesivă nici acestei manifestări, nici a altor lucruri care se întâmplă în domeniul sănătăţii, până la urmă construim pentru comunităţi şi pentru concetăţenii noştri, o facem cu responsabilitate", a adăugat Rafila.

Printre alţii, la eveniment au participat preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, preşedintele PSD Cluj, Vasile Dîncu, primarul Clujului, Emil Boc, preşedintele CJ Cluj, Alin Tişe, rectorul UMF, Anca Buzoianu.

În 9 mai, Ministerul Sănătăţii a anunţat că a început proiectarea Spitalului Regional de Urgenţă Cluj, a cărui construire presupune o investiţie de 540 de milioane de euro. Consorţiul de firme care a câştigat licitaţia are obligaţia, conform contractului, să finalizeze proiectul tehnic de execuţie în 12 luni.

"De asemenea, contractul mai prevede 60 de luni pentru asistenţă tehnică (inclusiv pe perioada execuţiei lucrărilor de construcţie) şi alte 60 luni perioada de notificare a defectelor(garanţia lucrărilor). Bugetul pentru lucrările de proiectare şi asistenţă tehnică este de aproximativ 10 milioane de euro", se arată într-un comunicat trimis, la acea dată, de Ministerul Sănătăţii.

Potrivit sursei citate, Spitalul Regional de Urgenţă Cluj va avea 849 de paturi pentru îngrijirea pacienţilor internaţi, 19 săli de operaţie, 60 de paturi pentru urgenţe, 70 de camere pentru îngrijiri în ambulatoriu şi circa 80 de camere dedicate serviciilor de diagnostic şi tratament (imagistică, servicii chirurgicale, endoscopie, cardiologie etc.).

"Unitatea sanitară va funcţiona ca spital de urgenţă de nivel înalt şi va fi organizat, în premieră pe centre de servicii (ex: Centrul de cap şi gât, Centrul toracică, Centrul Abdominală, Centrul de medicină internă, Centrul pentru mamă şi copil, etc) şi va utiliza tehnologii medicale avansate. Construirea spitalului va dura 4 ani de la semnarea contractului de execuţie", se mai arăta în comunicatul respectiv, scrie Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
DUTELADRACU LUATIASFAMILIAINPULA CREZITU CAMAIGASESTI INOCENTICARE SACREADA KKATURILE PECARE LESCOTIPEGURA.Spuneti cum a fost la închiderea spit de inf de la Cat.A ti pus umărul asa.Pacienti si personalul va iubesc in cavitatea BUCALA mult si des
2
0
Sistemul medical din tara este dupa chipul si asemanarea acestui ministru catastrofa!!! Din inalta functie nu a facut nimic in domeniu! Nu a accesat bani europeni pentru spitalele regionale, banii sunt din buget asa ca nu este cazul sa se laude. Nu a facut nicio reforma in minister , deh, este din sistem asa ca la ce sa te astepti! Desi este unul din cei mai slabi ministri din domeniu s-a bucurat din partea mass-media de o foarte buna mediatizare!!! Cei de la USR au fost pur si simplu linsati de aceasta. Oare din cauza ca a cumparat-o?
2
0
DAAAA.SIGUR SE VA INBUNATATI CALITATEA AS MEDICALE.EXACT CUM SA INBUNATATIT SI LA INF CTA.IN ACELE BARACI.INPRTANT ESTE SA STATI CIT MAI MULT LA BIROU SAU SA IESITI DKU DIN SISTEM.SINTETI UN DEZASTRU POT SPUNE O PECINGINE.ADEVARAT UNA CU IFOSE DESALVATOR SI SALARIU DE NABAB.ALPUGUS CU RESPECT.
4
0
Alte povesti pentru fraieri, pana acum cate spitale regionale ati facut ca asa va laudati la alegerile de acum 4 ani.Dupa alegeri o sa faceti dublu din cate ati facut pana acum adica nimic.Psdnl grup infractional organizat protejat de justitia romana
4
0
Faci spitale dacă personalul medical e nepregătit și așteaptă numai șpăgi, te internezi dar nu știi dacă mai ieși viu
10
0

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016