REPLICA ONLINE CONSTANTA

27.4° Constanța Lun., 5 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6812
27.4° Constanța Luni, 5 August 2024 Anul XX Nr. 6812
 

Ministrul Sănătății contrazice raportul privind reacțiile adverse la vaccin: s-a făcut o confuzie

Ministrul Sănătății contrazice raportul privind reacțiile adverse la vaccin: s-a făcut o confuzie

A.F. 14 ianuarie 2023 | 00:00 434

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, susține că nu au fost 41.000 de reacții adverse ca urmare a vaccinării împotrriva Covid-19, ci doar 19.500. El arată că raportul CNCAV nu vorbește despre numărul de perosane, ci despre numărul de reacții, asta pentru că o persoană ar fi putut să aibă mai multe reacții adverse.

Alexandru Rafila

Asta  nu e în regulă, pentru orice suferință, și mai ales în cazurile de deces, sunt evenimente tragice, care nu trebuie desconsiderate.

Discuția despre efecte adverse a început după un raport anual al Institutului de Sănătate Publică, unde sunt date legate de îmbolnăviri și vaccinare.

Cifrele arată în 2021, când s-a făcut majoritatea vaccinurilor, au fost 15,8 milioane de persoane vaccinate și au fost 19.700 de persoane care au avut de suferit. Apoi a apărut o confuzie între această cifra și cea de 41.000 dintr-un raport al CNCAV. Acolo nu se refereau la persoane, ci la numărul de reacții, adică o persoană putea aibă două sau mai multe.

Este un lucru care nu este neașteptat. Problema este această raportare s-a făcut pentru toate tipurile de vaccin și la toate e aceeași situație, și pentru orice medicament.

Fără desconsider suferință individuală, totdeauna se pun în balanță beneficiul și pericolele. Am constatat vaccinarea a prelungit foarte mult viață oamenilor, pe parcursul istoriei.

Eu am verificat și periodic acest comitet de vaccinare dădea un raport de activitate și periodic se raportau și reacțiile adverse. Probabil nu au fost popularizate. Noi avem o problema legată de un anumit tip de informare a publicului și ar trebui știe există un loc unde pot raporta acest lucru.”, a declarat Alexandru Rafila, la România TV, citează stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Contrazice el Sa facut o confuzie Chiar sa fim toti inocenți Exact ce ai facut la spit de inf Cta. Ai fost acolo ai dat ok in poza interviuri presa După da da După ce ce ce s a schimbat Nimic neicusorule toate au rămas la fel si azi is la fel Sa i ti dau cu drag niște plăcută suedeză multa lunga si apăsată Eu eu un fan
1
0
exista cu adevarat o reactie grava pe termen lung cel putin cateva cazuri concrete ar fi ajuns pe retelele sociale si in media, in primul rand la cei care azi vad ca critica foarte dur dar la modul general acest raport si reactiile adverse ca realitatea si antena 3. Dar nu a ajuns nici unul singur deci reactiile adverse au fost relativ usoare si au trecut dupa cateva zile in cazurile foarte rare in care au aparut. Concluzia este ca criticile sunt false si tv-urile de stiri au o foame foarte mare de rating si bani.
0
0
Zi zi zi sa mori tu ca sa facut o confuzie Dacă acea confuzie era cu referire la mata la fi tu la nevastasa tot asa ce ce ziceai.Luati as fata in...
2
0

REPLICA



LOTO

6/49
9322182036
5/49
169403822
joker
3542312303