REPLICA ONLINE CONSTANTA

27.4° Constanța Mie., 31 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6807
27.4° Constanța Miercuri, 31 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6807
 

Ministrul Sănătăţii nu crede că Planul Naţional de Control al Cancerului va rămâne pe hârtie

Ministrul Sănătăţii nu crede că Planul Naţional de Control al Cancerului va rămâne pe hârtie

A.F. 22 noiembrie 2023 | 00:00 219

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, nu crede că Planul Naţional de Control al Cancerului va rămâne pe hârtie şi a subliniat că pacienţii care suferă de această maladie trebuie să aibă acces la cele mai bune resurse de diagnostic şi tratament.

Ministrul Sanatatii nu crede ca Planul National de Control al Cancerului va ramane pe hartie

"Nu cred că acest plan (...) va rămâne pe hârtie. E opinia mea ca şi profesionist, în primul rând. Este o responsabilitate şi politică, dar şi profesională. Pacienţii de cancer din România trebuie să aibă acces la cele mai bune resurse de diagnostic şi de tratament, inclusiv la prevenţie", a declarat ministrul Rafila, luni, cu prilejul unei conferinţe organizate de "Salvaţi Copiii".

El a punctat că marea majoritate a normelor privind Planul Naţional de Control al Cancerului au fost elaborate.

"Normele nu sunt elaborate de birocraţi, sunt elaborate de profesionişti. Profesioniştii sunt cei care lucrează cu pacienţii oncologici, care cunosc problemele din reţea şi care propun soluţii ce trebuie adoptate ca şi legislaţie, dar ele sunt norme de natură tehnică. De asemenea, trebuie asigurată finanţarea. După cum ştiţi, finanţarea programului de oncologie, inclusiv a prevederilor care urmează să fie implementate prin Planul Naţional de Control al Cancerului este în zona Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate. Eu aş vrea să găsim soluţii pentru ca sistemul să funcţioneze fără disfuncţionalităţi în aceste luni şi în prima parte a anului viitor, iar la construcţia bugetului pentru anul viitor să există o finanţare care să permită începerea implementării acestor prevederi din plan", a afirmat Alexandru Rafila.

De asemenea, el a atras atenţia asupra nevoii de reţele ierarhizate de asistenţă medicală.

"În unele locuri există, în alte locuri există mai puţin. Avem nevoie de profesionişti care să lucreze în aceste reţele, or această idee că toate lucrurile acestea se pot rezolva în trei luni sau în şase luni cred că nu este realistă", a spus Alexandru Rafila, scrie Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
17646484143
5/49
20164023815
joker
172536133513