REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
33.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Ministrul Sănătății vrea ca medicii să poată primi și pensie și salariu

Ministrul Sănătății vrea ca medicii să poată primi și pensie și salariu

Replica API 12 iunie 2021 | 21:38 1189

Ioana Mihăilă, ministrul Sănătății, o atacă pe Raluca Turcan, ministrul Muncii, după aprobarea legii care interzice și medicilor cumularea pensiei cu salariul.

Ministrul Sănătății a spus că nu ar vrea ca medicii și asistentele medicale să nu mai poată cumula pensia cu salariul.

”În primul rând, este un proiect de lege pe care Guvernul l-a trimis spre Parlament, iar noi l-am trimis cu observații, tocmai spunând că poate nu e oportun, cel puțin în această perioadă, să existe interzicerea acestui cumul de pensie cu salariul.

Impactul, în oricare dintre direcții am merge, probabil că va fi unul limitat. Noi am făcut o analiză și sunt aproximativ 900 de persoane, cadre medicale, din care puțin peste 400 de medici care se află în această situație acum.

Din discuțiile pe care le-am avut cu doamna ministru al Muncii, dacă legea trece în această formă, vom găsi forme alternative pentru personalul medical, astfel încât acești medici care depășesc vârsta de pensionare să poată să lucreze în continuare și să primească pensia. Nu o excepție, dar niște forme convenabile”, a spus Ioana Mihăilă.

Președintele Colegiului Medicilor, Daniel Coriu, a încercat în mai multe rânduri să discute cu premierul Florin Cîțu și cu ministrul Muncii, Raluca Turcan, și să le spună că dacă se va implementa această excepție de le cumulul pensiei cu salariul, sisitemul nostru de sănătate ar putea intra în colaps.

”Colegiul Medicilor din România nu este de acord cu aplicarea neselectivă a acestei legi în Sănătate. (...) Constatăm cu regret că politicienii noștri nu ne ascultă”, a declarat pentru Antena 3 Daniel Coriu.

Proiectul de lege care interzice cumulul pensiei cu salariul la stat, adoptat de Guvern

Proiectul de lege care prevede creșterea opțională a vârstei de pensionare la 70 de ani și interzice cumulul pensiei cu salariul la stat a fost adoptat, a anunţat, miercuri, premierul Florin Cîţu.

"În ședința de guvern de astăzi (miercuri - n.r.), am adoptat proiectul de lege privind unele măsuri pentru continuarea activității de către persoanele care îndeplinesc condițiile de pensionare", a spus şeful Guvernului, care a respins criticile Consiliului Legislativ, scrie antena3.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
De ce medicii da si CFR-istii nu?
0
0
ce merita acesti criminali?smulse unghii in timp ce sunt taiati cu bisturiul rani mici si pus sare peste?Pentru minciuna si crima eu zic ca asta merita,ca scaun,gazare,pluton sau injectie letala e prea putin si scapa usor! Media la fel ,mogulii care si au luat banii aceiasi soarta pisa m as pe zilele pe care le mai au,sper sa fie negre ca noaptea!
0
0
Dar sa fie si competenti!
2
1
Alta zdreamtza si asta.
5
0
Plus spaga...
8
0
Incet incet numai niste muncitori fraieri din industrie o sa fie opriti de a cumula pensia cu salariul. Restul esxceptiilor va face la fel ca aia cu pensiile nesimtite. Tara de kkt. Sa voteze cine vrea eu stau acasa pe viitor.
10
1
halal lege.tot cei cu bani sa castige.alesii au salarii de mizerie.o femeie de serviciu care lucreaza la stat dupa ce a iesit la pensie tot de la stat ca femeie de serviciu nu poate cumula 3000 de lei total dar un ales gen chitac poate acumula pensia de 15000 lei cu salariu de 15000 lei.
6
1
Tineri medici nu se pot angaja in spitale din cauza unor brontozauri care nu se mai satura de bani..
14
1
Sa primeasca si pensie si salariu, ca sunt categorie speciala. Ei muncesc la stat si la privat, predau, au cabinete private unde te costa o consultatie de 5 munite minim 200 de lei. Si eu zic sa le dam astora de la stat tot ceea ce produce privatul.
14
1

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510