REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.5° Constanța Joi, 15 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6822
23.5° Constanța Joi, 15 August 2024 Anul XX Nr. 6822
 

Ministrul Turismului a văzut abia acum cât de frumoasă e România: Dă startul programului Sania de vară

Ministrul Turismului a văzut abia acum cât de frumoasă e România: Dă startul programului Sania de vară

Mirela PASCAL 10 august 2024 | 22:00 642

Ministrul Economiei şi Turismului, Radu Oprea, anunţă proiectul Sania de Vară, după o vizită în zona Voineasa, argumentând că potenţialul turistic al zonei Transalpina Ski Resort Voineasa este unul imens, însă este nevoie de investiţii pentru a avea turişti tot timpul anului, nu doar iarnă.

Ministrul Turismului a vazut abia acum cat de frumoasa e Romania: Da startul programului Sania de vara

”Când ajungi cu telegondola la 2000 de metri peisajul îţi taie răsuflarea, fie ca te uiţi la Vârful Părâng, fie la Lacul Vidra. Potenţialul turistic al zonei Transalpina Ski Resort Voineasa este unul imens, însă este nevoie de investiţii pentru a avea turişti tot timpul anului, nu doar iarna. De aceea, am discutat cu Preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu, cu Primarul Gabriel Năstăsescu şi cu echipele lor despre un nou proiect Sania de Vară”, a scris ministrul pe Facerbook.

El precizează că ministerul pe care îl conduce gestionează un program destinat UAT-urilor pentru dezvoltarea domeniului schiabil şi a staţiunilor balneo-climaterice, iar proiectul Sania de Vară poate fi finanţat din această sursă.” L-am invitat pe primar să ne transmită documentele pentru a face verificările necesare şi a transmite avizul de principiu dacă sunt îndeplinite toate condiţiile, pentru că apoi să poată continua documentaţia. Din păcate, în zonă capacitatea de cazare este limitată. Autorităţile locale mi-au arătat problema cu care se confruntă: sunt la Voineasa şi Vidra foste hoteluri, proprietăţi ale sindicatelor, care stau nefolosite de zeci de ani, degradându-se. Acestea ar putea fi reintroduse în circuitul economic şi transformate în hoteluri moderne. Sper ca proprietarii să înţeleagă că o ruină nu îţi aduce venituri, ci doar un hotel plin de turişti”, afirmă Oprea.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
tara frumoasa, populata de jivine politice.
3
0

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016