REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.9° Constanța Vin., 2 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6809
19.9° Constanța Vineri, 2 August 2024 Anul XX Nr. 6809
 

Ministrul Turismului n-a mai fost de 10 ani în Mamaia

Ministrul Turismului n-a mai fost de 10 ani în Mamaia

Replica API 4 iunie 2022 | 00:00 2347

Constantin Daniel Cadariu, Ministrul antreprenoriatului și turismului, s-a aflat în cursul zilei de vineri, 3 iunie a.c., într-o vizită de lucru pe litoralul românesc. Prima oprire a oficialului a fost în stațiunea Mamaia, acolo unde s-a întâlnit cu autoritățile locale, dar și cu operatorii economici din turism, ulterior, Cadariu, însoțit de prefectul județului Constanța Silviu-Iulian Coșa, deputatul Bogdan-Iulian Huțucă, senatorul Septimiu Bourceanu, deputatul Marian Cruşoveanu și directorul general al Administrației Bazinale Apele Române Dobrogea Litoral Hristu Uzun, a vizitat plajele extinse din stațiunea Mamaia, cât și Palatul Reginei Maria. Vizita ministrului a continuat la Liceul Tehnologic „Gheorghe Miron Costin” din Constanța și la Mangalia, unde, alături de Silviu Coșa și Cristian Radu, a vizitat portul turistic.

Constantin Daniel Cadariu

Prima oprire a demnitarului a fost în stațiunea Mamaia, acolo unde a avut o ședință de o ședință de lucru cu autoritățile locale și operatorii economici din turism care își desfășoară activitatea în zona de nord a litoralului românesc. Conform celor spuse de ministru, întâlnirea pe care a avut-o cu operatorii a marcat deschidere sezonului estival. La eveniment au fost prezenți și președintele CJC, Mihai Lupu, Prefectul județului Constanța, Silviu Cosa, Corina Martin și Nicolae Bucovala.

Primul cuvânt a fost luat de Prefectul județului Constanța, Silviu Coșa, spune că întâlnirea cu ministrul Cadariu a fost una fructoasă, fiind abordate mai multe subiecte și probleme cu care s-au confruntat, se confruntă și se vor confrunta operatorii economici care-și desfășoară activitatea în zona de litoral.

,Am avut onoarea să-l avem alături de noi pe Ministrul turismului și antreprenoriatului, Daniel Cadariu, într-o întâlnire de lucru. Nu este un eveniment singular, ci continuarea unui lung șir de întâlniri pe care le-am avut începând din luna ianuarie. Reprezentanții asociațiilor patronale au ridicat problem cu care s-au confruntat și se confruntă pe parcursul acestui sezon estival”, a declarat Silviu Coșa, prefectul județului Constanța.

Cadariu spune că e mulțumit de modul în care arată stațiunea… din mașină!

Apoi, cuvântul a fost preluat de Ministrul turismului și antreprenoriatului, Daniel Cadariu, care a declarant că a revenit în stațiunea Mamaia după o perioadă de aproximativ 10 ani. Despre modul în care arată stațiunea, Cadariu spune că arată în regulă, din cele ce a văzut din mașină.”După 10 ani de când n-am mai fost prin stațiune, e mult schimbată. Mie mi se pare ca arată în regulă, din mașina. Organizată, curată. Sunt mulțumit până în momentul de față”, a spus oficialul.

Bucovală se așteaptă la un număr mare de turiști în acest sezon estival

Omul de afaceri, Nicolae Bucovală, spune că operatorii economici și-au cam terminat investițiile și că se așteaptă la un număr foarte mare de turiști. ”Suntem pregătiți. Toti operatorii si au cam terminat investițiile. Avem turiști anul asta, asteptam o creștere de la zi la zi. De Rusalii se anunta rezervări foarte mari. Nu acoperim inflația prin creșterea de tarife. 5-10% creștere, ținând cont ca ne am confruntat cu o creștere masiva a gazelor, utilităților”, a spus operatorul din turism.

Nicolae Bucovală

Vizită pe plaja din stațiunea Mamaia și la Castelul Regal

După finalizarea conferinței de presă, ministrul Cadariu, însoțit de prefectul județului Constanța Silviu-Iulian Coșa, deputatul Bogdan-Iulian Huțucă, senatorul Septimiu Bourceanu, deputatul Marian Cruşoveanu și directorul general al Administrației Bazinale Apele Române Dobrogea Litoral Hristu Uzun, va vizita plajele extinse din stațiunea Mamaia și Palatul Reginei Maria.

Ulterior, ministrul a fost prezent la Liceul Tehnologic „Gheorghe Miron Costin” din Constanța, unde va discuta împreună cu inspectorul școlar general Sorin Mihai și directorul școlii Semra Curtomer despre oferta educațională și importanța învățământului dual în formarea profesioniștilor din turism.

Vizită în Portul Turistic din Mangalia

În cea de-a doua parte a programului, demnitarul s-a deplasat spre Mangalia, unde, alături de prefectul județului Constanța Silviu-Iulian Coșa, primarul municipiului Mangalia Cristian Radu și viceprimarul municipiului Mangalia Dragoș Angelescu, va vizita portul turistic. În continuare, va fi prezent la o nouă ședință de lucru cu autoritățile locale și operatorii economici care își desfășoară activitatea în partea de sud a litoralului românesc.

Mihai Lupu

În cea de-a doua parte a programului, demnitarul se va deplasa spre Mangalia, unde, alături de prefectul județului Constanța Silviu-Iulian Coșa, primarul municipiului Mangalia Cristian Radu și viceprimarul municipiului Mangalia Dragoș Angelescu, va vizita portul turistic. În continuare, va fi prezent la o nouă ședință de lucru cu autoritățile locale și operatorii economici care își desfășoară activitatea în partea de sud a litoralului românesc.

VIDEO:

Andreea VREJOIU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ce arata Mamaia bine exact cartier al Constantei nu mai este statiune salvati spatiile verzi care mai sunt, nu mai dati autorizatii de constructii pe locurile unde sunt spatii verzi si date cu japca pe vremea lui Mazare, cica populatia scade nu sunt turisti dar se construiedte in draci pt ce atatea betoanna si spatii verzi ioc?
0
0
Acestea zici ca sunt din alt film
0
0
...care statiune Mamaia...este doar un cartier al Constantei betonat si de p***t gust...Aceasta paparuda face tot ce-i sta in putinta sa fie in prima linie...crede ca se afla inca pe timpul prietenului ei cel mai bun ,Saltimbancul ...Ministrul ar fi trebuit sa coboare din autoturism si sa mearga la pas prin Mamaia...nu i-ar mai fi trebuit a doua oara...ca sa nu mai vorbim de preturile practicate in aceasta asa zisa statiune...
0
0
Unde a ajuns tara asta daca litoralul este reprezenrat de corina martin bucovala si patronii de la cafe roma,un wc public transdormat in cafenea,salis, un restaurant care se doreste tataresc dar el vinde burger.... asta e fata turismului romanesc.altii numai stiu ce sa faca sa te simti bine ai nostri pusi pe capatuiala si reprezenrati de corina martin.ireal asa ceva. Iar tu prefectule tu presedinte de cjc sa va fie rusine ca va insotiti cu persoane abjecte si mizere ca bucovala si martin.oameni pusi pe capatuiala si promovarea unui turism de p***t gust.vomiti numa daca i vezi pe strada.bleah
0
0
Ce sa inteleaga asta, de la Moldova, despre mare, litoral, ce inseamna staiune ?
0
0
Prostul satului care este el!
1
0
Multa mwe cu kkt pnlpsd si sustinatorilor
2
0
Tot cimpanzeu si asta. Banu aoa, ce turism, ce statiune. Prima generatie de incaltati !
1
0
Si Corina Mar tin. Nunta fara sluta nu se poate in tara asta. Daca litoralul romanesc arata in halul in care arata doamna Corina Martin este unul dintre responsabilii ai decadentei tiganiei pro stului gust samd. Doamna Cor ina Mar tin cea mai priveputa in ale tursimului si domnu Bucovala mintea luminata a turismului. Golani si golance bagotori de seama tinuti de politic in brate.mooe cat cuprinde
1
0
tarane ministru,cind mata prasea pe cimp eu mergeam cu ai mei la mamaia.cauta poze din 70. 80 si vezi betoanele si mirlanelile lui mazare pirnaie si a psdului.cauta bouare rex,ztunci international,vezi citi pomi si cum arata.De ceasul solar cam 100 m de perla ai auzit?totul distrus de inculti peysanos.
1
0
Am impresia ca astia au trait in colibe pana acum, altfel ni-mi explic afirmatia ca litoralul arata bine. Poate litoralul bulgaresc, croat, grecesc, turcesc. La ce va raportati cand afirmati ca este ok!?
0
0
Ce cauta c***a acolo
0
0

REPLICA



LOTO

6/49
4022312423
5/49
141310402232
joker
1229312768