REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
33.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Minorul care a călătorit singur cu trenul, spre litoral, a ajuns la Protecția Copilului Constanța!

Minorul care a călătorit singur cu trenul, spre litoral, a ajuns la Protecția Copilului Constanța!

Marieta ȘTEFAN 10 august 2023 | 00:00 1428

Băiatul care a călătorit singur, duminică, 6 august a.c. în trenul București-Constanța a fost predat Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanța, aceasta din urmă contactând autoritățile din Ialomița, în vederea predării copilului, urmând să se întoarcă în sânul familiei. El este crescut de bunicul lui, care nu a avut posibilitatea financiară să vină să îl ia din Constanța, unde fusese internat temporar în Complexul de Servicii Comunitare „Antonio”. Minorul a fost născut în Marea Britanie și deși afirmă că are 5 ani, este, de fapt, în vârstă de 10 ani. 

Minorul care a calatorit singur cu trenul, spre litoral, a ajuns la Protectia Copilului Constanta!

Copii au o imaginație bogată, iar unii dintre ei sunt cu adevărat voluntari. Majoritatea vor să exploreze, împinși de curiozitatea firească, specifică vârstei. Dar există situații în care micuții sperie părinții prin acțiunile lor spontane. Acesta a fost și cazul unui băiat din Feteşti, judeţul Ialomiţa, care a hotărât că vrea să facă plajă, fără a cere permisiunea nimănui. El a fost găsit duminică, 6 august a.c. în trenul IR 1928 Bucureşti-Constanţa, călătorind fără a fi supravegheat de un adult de către poliţiştii din cadrul Secţiei Regionale Poliţie Transporturi Constanţa - Biroul Siguranţă Publică şi Protecţia Călătorilor.

„Acesta a declarat că a plecat voluntar de la domiciliu, în ziua respectivă, fără a-şi anunţa părinţii, cu intenţia de a ajunge în judeţul Constanţa, la plajă. Minorul nu prezenta urme vizibile de violenţă pe corp şi a declarat că nu a fost victima vreunei infracţiuni”, a precizat IPJ Constanţa.

Chiar dacă băiatul nu prezenta urme de violență pe corp, a fost sesizată Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanţa deoarece aceasta este procedura legală în aceste cazuri. S-a format o echipă mobilă care a preluat copilul și l-a dus la Complexul de Servicii Comunitare „Antonio“, în regim de urgență.

„S-a format o echipă mobilă care l-a preluat. A fost instituită o măsură de protecție în regim de urgență și copilul a fost găzduit temporar în Complexul de Servicii Comunitare «Antonio», modulul «Amicii», unde a primit și consiliere psihologică”, ne-a declarat Marian Vasilache, purtător de cuvânt al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (D.G.A.S.P.C.) Constanța.

Minorul care a calatorit singur cu trenul, spre litoral, a ajuns la Protectia Copilului Constanta!

Băiatul este în întreținerea bunicului pentru că părinții sunt la muncă în Marea Britanie

Băiatul a declarat verbal că părinții sunt la muncă în Marea Britanie și este în întreținerea bunicului său, care îi este reprezentant legal și are aceeași adresă cu acesta. De asemenea, a mai spus că este în vârstă de cinci ani, deși, conform certificatului de naștere emis în Marea Britanie este în vârstă de 10 ani. Copilul nu are probleme de ordin mental și cu toate acestea, nu își cunoaște nici măcar vârsta.

„Minorul are un certificat de naștere emis în Marea Britanie conform căruia este în vârstă de 10 ani”, a adăugat Marian Vasilache. Apoi, reprezentanții D.G.A.S.P.C. Constanța au luat legătura cu I.P.J. Ialomița și D.G.A.S.P.C. Ialomița, care au anunțat reprezentantul legal despre situație. Bunicul, fiind o persoană în vârstă cu posibilități financiare reduse, nu a putut să vină să îl ia. Așa că băiatul a fost predat către D.G.A.S.P.C. Ialomița, urmând ca reprezentanții acestei instituții să îl ducă la bunicul lui.

„Minorul a fost predat la D.G.A.S.P.C. Ialomița deoarece reprezentantul legal nu dispunea de posibilități financiare pentru a efectua drumul. Reprezentanții D.G.A.S.P.C. Ialomița vor întocmi toate formalitățile legale încât minorul să revină în sânul familiei”, a concluzionat purtător de cuvânt al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanța. 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Macar a vazut plaja? Vinovatii principali sunt parintii si rudele care nu au grija de el. Dar si Statul Roman e vinovat, ca nu i-a masuri fata de asa zisii parinti...
1
0
de Ialomita. Parintii sunt in Anglia ca sa mai nasca un copil acolo sa le dea statul englez alocatie. Asta de 10 ani nascut in Anglia ia alocatie pana la 18 ani si daca ii fac acte la o facultate privata cu shpaga ia pana la 24 de ani. Munca la gipsani este cersetoria,furt.urile si parazitarea sistemului de asigurari sociale sub pretexte diverse.
5
0

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510