Minorul care i-a spulberat pe cei doi copii, în parcarea parcului Pantelimon, consumase substanțe periculoase
Minorul care i-a spulberat pe cei doi copii, în parcarea parcului Pantelimon, consumase substanțe periculoase
Facebook Twitter Whatsapp Linkedin PinterestNoi detalii au ieșit la iveală despre incidentul tragic din Pantelimon, în care un băiețel de 9 ani a fost ucis, iar sora sa, de 7 ani, a fost grav rănită. Rezultatele analizelor medicale arată că adolescentul de 17 ani, care se afla la volan, consumase substanțe periculoase înainte de accident.
Detalii noi despre incidentul tragic din parcarea unui parc din Pantelimon, unde un băiețel de 9 ani a fost ucis, iar sora sa, în vârstă de 7 ani, a fost grav rănită. Primele rezultate ale analizelor medicale indică faptul că adolescentul de 17 ani, care se afla la volan, consumase substanțe periculoase înainte de accident. Conform raportului medical, s-au găsit urme de heliu și azot în corpul tânărului, substanțe care sunt adesea vândute și ca droguri. Adolescentul a recunoscut în fața anchetatorilor că a pierdut cunoștința pentru scurt timp după ce s-a produs incidentul.
După accidentul din 28 iulie 2024, procurorul de caz a dispus efectuarea a trei expertize. Rezultatele arată că tânărul de 17 ani ar fi inhalat heliu și azot, două substanțe care pot fi extrem de periculoase.
Avocatul Bogdan Bărbuceanu a explicat că aceste rezultate ar putea influența semnificativ cursul anchetei penale. În urma expertizei tehnice auto, experții vor determina dinamica producerii accidentului. De asemenea, avocatul a menționat că șoferul de 17 ani „a încercat oarecum să producă o altă realitate decât cea faptică și juridică”. Tânărul de 19 ani, care se afla în mașină alături de minorul de 17 ani, este sub control judiciar, în timp ce șoferul de 17 ani se află în arest preventiv pentru 30 de zile.
Expertiza medico-legală urmează să stabilească starea de infirmitate suferită de fetiță, iar cea toxicologică va confirma dacă adolescentul era sub influența unor substanțe psihoactive. Cei doi au declarat că, cu 24 de ore înainte de accident, au consumat substanțe prin inhalare dintr-un balon care conținea heliu și azot. Aceste substanțe vor fi analizate pentru a determina dacă sunt interzise și dacă au influențat capacitatea tânărului de a conduce, scrie stiripesurse.ro.
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Urmareste-ne pe Google News