REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.4° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.4° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Mircea Banias: Podul de la Brăila leagă Moldova de Portul Constanța

Mircea Banias: Podul de la Brăila leagă Moldova de Portul Constanța

Virgil STOIAN 7 iulie 2023 | 00:00 1861

Podul peste Dunăre de la Brăila, una dintre cele mai complexe lucrări de infrastructură realizate vreodată în România, a fost inaugurat joi, iar circulația rutieră a fost deschisă în jurul orei 15.30. Reporterii Replica au vorbit cu deputatul PNL Mircea Banias, vicepreședinte în Comisia pentru Transporturi și Infrastructură din Parlament, despre importanța acestui pod dar și despre aglomerația de pe autostradă și litoralul românesc.

Mircea Banias: Podul de la Braila leaga Moldova de Portul ConstantaMircea Banias

Mircea Banias consideră podul peste Dunăre de o importanță foarte mare având în vedere că leagă Moldova de Portul Constanța, lucru important în contextul războiului din Ucraina și Rusia.

Deputatul PNL crede că podul este cea mai mare investiție în infrastructură din ultimii ani: „Este cea mai mare investiție în infrastructură din ultimii ani. Importanța pentru Dobrogea este una foarte mare. Leagă Moldova de cel mai mare port la Marea Neagră, portul Constanța.

Mircea Banias: Podul de la Braila leaga Moldova de Portul ConstantaPod Brăila-Tulcea

CNAIR să nu mai planifice lucrări în sezonul estival

În privința traficului intens din weekend când toată lumea vine la mare, Banias crede că aglomerația va fi mai mică odată cu terminarea lucrărilor planificate de CNAIR: ”De joi s a reluat circulația pe ambele sensuri ale podului de la Fetești. Ar trebui ca pe viitor, CNAIR să nu mai planifice lucrări în perioada sezonului estival. Cred că traficul va fi mai lejer odată cu terminarea lucrărilor.” a adăugat Mircea Banias.

În încheiere, Mircea Banias a vorbit și despre litoralul românesc dar și despre lucrările la căile ferate din portul Constanța: Cred că, ușor, ușor, mitul turismului pe litoralul bulgăresc se destramă și din ce în ce mai mulți turiști români vor alege litoralul românesc.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016