REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.9° Constanța Mar., 17 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6855
18.9° Constanța Marți, 17 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6855
 

Mircea Fechet verifică... calitatea nisipului din sudul litoralului! Video

Mircea Fechet verifică... calitatea nisipului din sudul litoralului! Video

Virgil STOIAN, Mariana MURAT, Deria ISLEAM 5 septembrie 2024 | 13:59 1016

Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Mircea Fechet, a luat la pas și sudul litoralului, unde a discutat cu hotelierii, legat de probleme cu care acesta se confruntă, dar a mers și pe plajă, pentru a verifica stadiul lucrărilor de înnisipare.

Mircea Fechet verifica... calitatea nisipului din sudul litoralului! Video

Am discutat cu reprezentanții OMD Mangalia despre modul în care s-a desfășurat activitatea pe litoralul românesc în acest sezon turistic. De asemenea, am avut discuții  despre modul de atribuire al contractelor de închiriere pentru plajele din România subiect care în continuare creează discuții intense. Am pornit de la lucrurile care au mers bine pe litoral dar am discutat și despre cele care au mers mai puțin bine și impresia pe care turiștii o au după efectuarea unui sejur este de multe ori aceea că serviciile cu  închirierea șezlongurilor au fost mai scumpe decât se așteptau. Totodată, plaja ar fi putut să aibă o calitate mai bună decât avut, că prețurile au fost mai mari decât se așteptau și încercăm să identificăm modificările legislative pe care să le facem pentru ca turiștii să aibă servicii de o calitate mai bună la prețuri mai mici. Încercăm să identificăm variante în care să nu mai conteze atât de mult prețul de închiriere pentru un sector de plajă pentru că o competiție foarte acerbă care ridică foarte mult valoarea licitației nu poate să se transpună decât într-un cost mai mare pe care îl va plăti turistul. Nimeni nu vine cu bani de acasă și încercăm să găsim soluția de mijloc. O variantă a fost ca prețul să conteze doar într-un cuantum de 40%.

Mircea Fechet verifica... calitatea nisipului din sudul litoralului! VideoMircea Fechet

Cu alte cuvinte, hotelierii de aici, de pe litoralul Mării Negre să beneficieze de un avantaj. Din discuțiile pe care le-am avut deja cu reprezentanții unităților de cazare, se pare că mai avem lucruri de îmbunătățit. Este posibil ca la sfârșitul acestor licitații să ne aflăm din nou în situația prețurile cu care se închiriază sectoarele de plajă, să fie unele foarte mari și costul să fie transferat direct către și acest lucru nu face decât să alunge turiștii către alte locuri. ” a transmis ministrul.

Video 1:

Hotelierii spun că sezonul estival a fost bun... și nu prea, mai ales din cauza procesului de înnisipare a plajelor. „N-a fost bine nici pentru noi, nici pentru clienții noștri”spune Aurelian Marin, operator din sudul litoralului. „Noi, ca hotelieri, am știut din iunie că procesul de înnisipare va dura toată vara. Partea bună e că plaja mărită arată bine, iar turiștii au fost înțelegători. Unii hotelieri au închiriat autocare și au dus turiștii în alte zone unde plaja era OK”, a mai spus Marin.

Video 2:

Liliana Becheru reprezentant hotel Mangalia: ”Am plătit un preț foarte mare pentru plajă, cam de 5 ori prețul de pornire. Trebuie să ridicăm prețul, facem parte dintre cei care închiriem șezlonguri, deși ar trebui să le dăm gratuit. Legat de înnisipare, a o fost un mare disconfort. La noi nu s-a întâmplat. Dacă s-au înțeles între ei, este în regulă. ”

Video 3:

Fechet măsoară calitatea nisipului!

După întâlnirea cu hotelierii din sudul litoralului, ministrul a mers pe plajă, pentru a verifica stadiul lucrărilor de înnisipare, Acesta a încercat să convingă jurnaliștii, sau poate chiar pe el însuși, de calitatea excelentă a nisipului.

Mircea Fechet verifica... calitatea nisipului din sudul litoralului! Video

Video 4:

Iau mai mult, așa (n.red. nisip în mâini)! Eu zic că e mult mai bun decât multe plajă pe care am fost eu din România și din afara României. Cred că Statul Român nu și-ar fi permis niciodată aceste lucrări făcute cu bani europeni. Cred că constructorul a  respectat caietul de sarcini”, spune ministrul.

Video:

.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Degeaba, tot la bulgari mergem, e la jumăt**e de preț totul
0
1

REPLICA


LOTO

6/49
3861614329
5/49
2842529181
joker
17411423166