REPLICA ONLINE CONSTANTA

28.5° Constanța Joi, 15 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6822
28.5° Constanța Joi, 15 August 2024 Anul XX Nr. 6822
 

Mircea Geoană a plagiat în lucrarea de doctorat cel puțin 78 de pagini din cele 279

Mircea Geoană a plagiat în lucrarea de doctorat cel puțin 78 de pagini din cele 279

Virgil STOIAN 1 iulie 2024 | 09:51 1675

Mircea Geoană a plagiat prin traducere, fără vreun fel de atribuire și fără ghilimele, zeci de pagini din rapoartele anuale prezentate Congresului SUA de președinții americani Bill Clinton și George W. Bush, dezvăluie jurnalista Emilia Șercan într-o investigație publicată luni în PressOne.

Mircea Geoana a plagiat in lucrarea de doctorat cel putin 78 de pagini din cele 279Mircea Geaonă

Actualul secretar adjunct al NATO și-a obținut doctoratul în iulie 2005 la Academia de Studii Economice (ASE) din București cu o teză intitulată „Evoluții în zona Atlanticului de Nord. Concluzii pentru integrarea României în structurile euro-atlantice”.

Potrivit anchetei semnate de Emilia Șercan, cel puțin 78 de pagini din cele 279, cât totalizează lucrarea, au conținut plagiat –  text, grafice și tabele – preluat fără atribuire din diverse surse.

Plagiatul lui Mircea Geoană provine în special din trei surse, relatează Pressone, și anume trei rapoarte prezentate de foștii președinți americani Bill Clinton și George W. Bush. Niciuna dintre aceste lucrări nu este citată în textul doctoratului lui Mircea Geoană și nu este trecută în bibliografie. Acestea totalizează 72 de pagini din cele 78 suspecte de plagiat.

Cum răspunde Mircea Geoană

Într-un răspuns oferit PressOne, Geoană a afirmat că și-a realizat teza de doctorat „onest” și nu simte că a încălcat „regulile din vremea respectivă”.

„Nu știu, eu vă spun că ceea ce am făcut eu cu teza mea de doctorat a fost făcut absolut onest și nu mă simt cu absolut nimic în afară a regulilor din vremea respectivă. Acum…dacă s-au schimbat regulile între timp, e altceva”, a spus Geoană.

Potrivit legislației din 2005, de la momentul susținerii doctoratului de către Mircea Geoană, originalitatea într-o teză de doctorat era condiție obligatorie, reamintește PressOne.

„N-am niciun fel de problemă în clipa în care e ceva care e demonstrat că e în afară normelor, să zic, academice de atunci. N-am nicio fel de problemă, sunt absolut pe linie cu dumneavoastră și cu orice altcineva care face asta de o manieră, cum să zic, echilibrată și obiectivă”, a mai declarat Mircea Geoană în dialogul cu Emilia Șercan, potrivit hotnews.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
l-ati bagat si p-asta-n malaxor
0
0
scuze
0
0
Plagiatorii de că că t ai Romaniei
2
0
Pentru cel care mi-a scris. Pai asta am spus si eu ma,sa nu se mai foloseasca politicieni de scuze de tipul:"este o razbunare a adversarilor mei politici"pentru ca nu tzine,ba din contra un politician care vine cu scuza asta este si mai condamnabil daca nu vine cu argumente reale sa demonteze dezvaluirea despre el ca hotz,plagiator,evazionist,sau orice alta fapta penala de care este acuzat;mai citeshte odata ce am scris.
1
3
Să o iei la gușă normal,anal,oral...succesuri
6
1
S-a si c***t in scutece cand era mic. Teza are douazeci de ani. Am vazut ca s-a si plimbat cu barca pe Snagov acum 15 ani. O sa se si pise in capul lui Gusa, curand, cu bolta.
9
1
Nu ma mai mira . Era de tot rasu ca el sa nu fi plagiat
7
0
Si daca a plagiat TOT este MAI BUN CA VOI TOTI! GUSA VORBESTE MULT SI SPUNE PUTIN!
6
6
emilia sercan nu a gresit niciodata si e dincolo de orice banuiala de fals sau minciuna a analizat zeci sau sute de teze ale oamenilor politici dintre cei mai cunoscuti exista softuri ptr aceste verificari criteriile academice sunt totusi ceva mai complicate deci cu o probabilitate de 95 - 99% teza e plagiata si nu respecta regulile chiar si pe cele de atunci
9
4
oricum suntem o tara de plagiatori, dar din dar se face rai! trai neneaica pe vatrai ! politicienii , bagatorii de seama din companii nationale de stat , magistratii judecatori si altii si altii, unfla banii banii tarii imprumutati cu dobanzi la maximum!cei ce au muncit si muncesc cu adevarat trag sania pe uscat!
9
0
o tara majoritara de plagiati !
9
0
Eu fur de 40 50 ani cam asa . Acum ma ajuta si nevasta mea foarte mult. Votati ma la alegeri vreau numai binele prostilor si sunt si foarte destept.
7
4
Asta cu tot felul de infractziuni comise de politicieni si dezvaluite chiar inainte de alegeri are duoa explicatzii,unu-nu are nici o legatura cu data alegerilor,chiar acum s-a gasit magaria pentru ca nu orice fapta penala comisa de un politician trebuie legata de data alegerilor pentru ca este el sau ea politician/a,sau doi- adversari politici care te-au shtiut patat au ashteptat sa vina un anumit timp pentru ca sa te loveasca,dar la lucrul asta tu care eshti un hotz"furt intelectual in cazul asta" ar fi trebuit sa te ashteptzi,iar daca dezvaluirea asta este o minciuna spusa pentru discreditarea ta o potzi demonta ushor caci se shtie"minciuna are picioare scurte",altfel daca dezvaluirea nu este o minciuna data cand a fost facuta nu il scuza pe penal/a pentru ca nu data cand ai fost aratat public ca i*******r conteaza ci daca fapta de care eshti acuzat exista sau nu.
3
3
la noi oricum fara partid nu cred ca are vreo sansa povestile cu americanii care pun presedintele la noi sunt doar povesti acoperirea din teritoriu a partidului conteaza si disciplina si din pacate ne place sau nu psd are cel mai disciplinat electorat
4
3
Si Ciuca a copiat, au ajuns sa ne conduca pros.tii se duce economia de rapa
19
0
Exact la publicarea sondajului.ce noutate
13
0
Aduca a copiat ca un repetent ca sa treaca clasa, ca e prea p***t sa faca o lucrare…
10
2
Săi sugeti Paula lu nea Geoana
4
10
sunt curios la ciolacu sosoaca sau simion cit s-a plagiat desi cind ai 8 clase ai doar scoala vietii
19
1

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016