REPLICA ONLINE CONSTANTA

25.9° Constanța Dum., 18 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6825
25.9° Constanța Duminică, 18 August 2024 Anul XX Nr. 6825
 

Mircea Geoană: Alegerile prezidențiale vor fi la limita războiului cognitiv

Mircea Geoană: Alegerile prezidențiale vor fi la limita războiului cognitiv

Virgil STOIAN 27 februarie 2024 | 23:16 1019

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a declarat într-un interviu difuzat marți seară de Antena 3 că își dorește să candideze independent la alegerile prezidențiale din toamnă. Acesta a explicat că urmează o perioadă în care „se reîmpart cărțile” la nivel mondial.

Mircea Geoana: Alegerile prezidentiale vor fi la limita razboiului cognitivMircea Geoană

Alegerile prezidențiale vor fi „la limita războiului cognitiv, va fi dincolo de dezinformare, dincolo de fake news, dincolo de generative AI care să facă fel de fel de clipuri”, anume rușii „se vor juca cu psihologia poporului, se vor juca cu toate disensiunile noastre, se vor juca cu toate animozitățile noastre și acest lucru este foarte, foarte serios”.

„Eu sunt convins că românii isi vor alege în continuare un destin pro-occidental”, a adăugat Geoană, „nu cred că cineva care își iubește țara ar putea vedea un traseu al Romaniei in afara alianței euroatlantice, ar fi o chestiune de sinucidere națională”.

Candidatură independentă

Geoană a apreciat că un candidat unic PSD-PNL ar putea să fie învins de un candidat independent care să aibă profil de președinte, pentru că nu este suficient un politician local care e capabil să conducă un Guvern sau un partid, ci „românii vor alt profil” pentru funcția de Președinte, anume o personalitate care să treacă dincolo de partide.

Românii nu aleg o combinație politică, aleg o persoană, a mai spus Geoană. „Știu despre ce vorbesc, am mai candidat la prezidențiale”. Secretarul general adjunct al NATO a precizat că și-ar dori să candideze la prezidențiale dacă se vor întruni condițiile necesare, iar dacă va face acest pas atunci va candida ca independent.
Moment de cotitură

Geoană a menționat că are oferte de job „de nu am ce să fac cu ele” după ce își termină mandatul la NATO, așa că „nu am nevoie de politică”, dar ar vrea să fie președintele României pentru că „este un moment important, se schimbă lumea atât de profund încât depășește geopolitica, este și economie și tehnologie, se reîmpart cărțile la nivel mondial, ar fi păcat să avem un lider mediocru”.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Marcela,tare te a criticat un om necăjit,nu te supăra pe el,zice ce gândește,ca și tine.Niciunul dintre postaci nu și zice păsul aici fără motiv,doar refuleaza oful,și asta i bine.Ca suntem vii,suntem ființe,suflete.Sufletul suferă după echilibru.Iar producătorilor de suflete rănite,vai mama voastră.
1
0
Mai Gunoiule revolutionar cu soacra si cumnatu hoz bancar si tu ai furat si salteau de la stat si cum e cu ceasurile de la Vangelie.Si te vrei presedinte al Romaniei.Nu mai scapam de hotii.Iar suntem manipulati.
3
51
Te votam, fost psdist.
2
2
Esti o pro.asta care nu stie sa scrie. Ce pretentii sa ai de la una ca tine care vrea sa faca politica dar nu are nici macar Bacalaureatul luat? Astia ca tine il sustin pe Geoana. Cine se aseamana se aduna.
2
51
Toti ma.chi.tantarii din Ct si au facut deja vorbele pentru scaune de consilieri in parlament pentru odraslele lor in caz ca iese Geoana presedinte. Deja dau bani pentru campania lui. Iar referitor la declaratiile pline de cuvinte traduse din americana de multinationala observ ca suntem amenintati iar cu ceva de in campania lui Basescu se numea Flacara Violet. In plus, daca Geoana vrea presedinte si in declaratiile lui ia in considerare statisticile false referitoare la populatia Romaniei care ar vrea din ce in ce mai mult o iesire din UE si NATO, mie imi demonstreaza ca nu a invatat nimic in aceasta perioada in care a avut o functie aproape importanta la NATO. A ramas acelasi Prostanac ciuruit. Doar ca de data asta nu se mai duce la SOV se duce la Iancu se duce la Cusu se duce la toate rudele Mihaelei Dragostea Mea. Sa i stearga cineva caşul de la gura!
2
51
Mircea... dai la masa tata! Te voteaza p u l e a !
3
51
ar fi cel mai bun presedinte de pana acum ,cei care al faceti prostanac ,macar de ati fi pe jumatea lui ! sa va fie rusine .
51
5
Prostanacul de el, ce neologisme foloseste, sa se dea erudit si doct!
6
51
Mai Mircica, tu esti la mana mafziei makedonesti, Mihaela dragostea mea !
5
51

REPLICA



LOTO

6/49
20164714374
5/49
34336183913
joker
1452523620