REPLICA ONLINE CONSTANTA

30.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
30.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Mircea Geoană se vede președintele României, în ciuda scandalului de plagiat

Mircea Geoană se vede președintele României, în ciuda scandalului de plagiat

Deria ISLEAM 4 iulie 2024 | 14:57 406

Mircea Geoană, adjunct la șefia NATO, se vede deja președinte al României. Cotat în sondajul CURS ca fiind al treilea în preferințele românilor, însă pe locul 1 într-un sondaj INSCOP, Geoană e convins că anul 2024 va cel în care românii vor vota un președinte independent, care nu va fi susținut de o formațiune politică.

Mircea Geoana se vede presedintele Romaniei, in ciuda scandalului de plagiat

"După războaie seculare, rămâne cum am stabilit: anul 2024 este anul independenților în România!", scrie Mircea Geoană pe Facebook.
Un sondaj realizat de CURS îl dă pe Mircea Geoană ca fiind pe locul 3 în preferințele românilor.
Astăzi, coaliția a decis ca alegerile prezidențiale să aibă loc pe 24 noiembrie și 8 decembrie.

Conform sondajului CURS, dacă duminica viitoare vor avea loc alegerile prezidențiale, premierul și liderul PSD, Marcel Ciolacu, ar obține 30%. Scorul lui Marcel Ciolacu nu este unul surprizător, mai ales că ”în mod tradițional” PSD își duce candidatul până în turul II la prezidențiale fără prea mari probleme.

Mircea Geoană, actualul secretar general adjunct al NATO și posibil candidat la alegerile prezidențiale din toamnă, se confruntă cu acuzații de plagiat. Jurnalista Emilia Șercan scrie pe site-ul PressOne că Geoană a preluat în lucrarea sa de doctorat zeci de pagini din rapoartele oficiale ale președinților americani Bill Clinton și George W. Bush, fără a atribui sursele și fără a folosi ghilimele.

Teza de doctorat a lui Mircea Geoană, susținută în 2005 la Academia de Studii Economice din București, este dedicată integrării României în structurile euro-atlantice, dar surprinzător, subiectul central ocupă doar 1,4% din totalul lucrării, potrivit PressOne. În schimb, zeci de pagini sunt alocate evoluției economiei americane, inclusiv politicilor monetare ale Rezervei Federale, gestionării fuziunilor corporative și evoluției pieței NASDAQ, inflației și deficitului bugetar al SUA.

Ancheta PressOne a scos la iveală că cel puțin 78 din cele 279 de pagini ale lucrării conțin text, grafice și tabele preluate fără atribuire din surse diverse, inclusiv din rapoartele economice prezentate Congresului SUA de președinții Bill Clinton în 1999 și George W. Bush în 2002 și 2003. Niciuna dintre aceste surse nu este citată în textul lucrării și nu apare în bibliografie, conform stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
fiu de general de securitate, plin de tupeu.
1
0
Altii au plagiat BACul cica. Haha. Bine spus!
1
1
Ce față de perie de spălat wc-uri are bou'! Un kknar bulangiu!
4
1
O să ia pwla-n gură și de data asta! Să nu uite că în trecut s-a culcat într-o seară președinte și dimineața s-a trezit cu pwla-n găoază!
3
1
Romanii au votat hoti, traficanti, violatori si chiar criminali. Cui ii va pasa daca prostanacul a plagiat? Oricum, macar el e la nivel de doctorat, fata de colacu si ciucu, care au "plagiat" bac-ul.
4
4
Are perfecta dreptate! În țara hoților, plagiatorul este împărat!!
4
3
Este adevarat ce spui mai Geoana,anul 2024 este anul independentzilor in Romania,dar al independentzilor cinstitzi nu al hotzilor de cel mai innalt nivel,caci asta sunt cei care au doctorate false,nu se compara un copil de shcoala generala care copiaza cu unul care a copiat o lucrare de doctorat,dute sa te iei de mana cu Ponta mai Don dottore al doilea si cu Adrian Nastase coordonatorul de doctorat al lui Ponta,adica omul care l-a invatzat pe miki maus ala de Ponta cum si de unde sa copieze,dar degeaba la dibuit Emilia Shercan si pe el.
7
6
Acest nemernici poate sa esi ia dragostea lui și sa se ducă după cum sta sNu ii este rușine. Vai mama ta, golan ordinat
7
5
Iar promovati prostanacul
8
6

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510