REPLICA ONLINE CONSTANTA

28.5° Constanța Joi, 15 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6822
28.5° Constanța Joi, 15 August 2024 Anul XX Nr. 6822
 

Mirela MATICHESCU are PROBLEME mari cu PARTENERUL de AFACERI

Mirela MATICHESCU are PROBLEME mari cu PARTENERUL de AFACERI

Replica API 23 martie 2021 | 00:16 11278

După ce a pierdut funcțiile deținute la stat, pare să întâmpine probleme și în afaceri. Mirela Matichescu este asociată cu fostul ei iubit (sau actualul) Răzvan Micu, dar și cu fostul consilier local PSD, Felician Marius Gherasim. A fost armonie între ei, până de curând, pentru că pare că iubirea, dar și prietenia, au început să se stingă. Și nu frumos, așa cum a și început, ci cu scandal ajungând, astăzi, să-și rezolve probleme în instanță. Cei trei sunt asociați, încă, în SC Airtours SRL, o firmă care are ca domeniu de activitate baruri și alte activități de servire a băuturilor, Micu fiind administrator. Pe de o parte, Gherasim este acuzat că-și bagă coada, fără drept, în administrarea societății, însușindu-și și dispunând fără drept de bunurile societății, iar pe de altă parte, Micu și Matichescu s-au aliat împotriva fostului consilier.

Mirela Florenţa Matichescu, fostul administrator public al judeţului Constanţa, a devenit cunoscută în mediul politic datorită lui Radu Mazăre, care a lansat-o în 2013, când a pus-o şefă peste turismul românesc.

Ulterior, Matichescu a cunoscut o ascensiune fulminantă, fiind numită în funcţii publice dintre cele mai variate, de la Protecţia Consumatorilor, la administrator de spital şi de la manager de judeţ, la administrator în Portul Constanţa, dar şi consilier în Primăria Sectorului 4. În paralel, funcţionara se ocupa și de afaceri ajungând să se învârte în anturajul fostului ministru Orlando Teodorovici, prin Răzvan Micu.

Matichescu, probleme cu unul din asociați

Matichescu este asociată în Airtours SRL, alături de Răzvan Micu și Marius Felician Gherasim, fost consilier local PSD la Năvodari. A fost lapte și miere între ei, atâta timp Matichescu avea funcții de conducere în stat. De ceva timp, lanțul de iubire s-a rupt, fiind împărțit în două: pe de o parte Matichescu cu Micu, care dețin, fiecare, câte 25 % din acțiunile firmei, de cealaltă parte, Felician Marius Gherasim, care deține 50 % din acțiuni.

Felician Marius Gherasim

Că asocierea dintre cei trei nu mai funcționează ca pe vremuri o demonstrează și litigiile pe care aceștia le au în instanță. anul trecut, spre exemplu, Gherasim chema în instanță pe Răzvan Micu și societatea SC Airtours SRL, solicitând magistraților să dispună autorizarea convocării Adunării Generale a Asociaților. Gresasim susținea că până la data de 1 iunie 2020 (data limită pentru întocmirea și depunerea situațiilor financiare anuale ale societății aferente exercițiului financiar 2019), administratorul societății, în speță Răzvan Micu, nu a convocat adunarea generală a asociaților cu ordinea de zi aprobarea situațiilor financiare anuale. În replică, Micu s-a plâns că Gherasim, începând cu anul 2019, a înțeles să se amestece fără drept în administrarea societății și și-a însușit și a dispus fără drept de bunurile societății, producând grave prejudicii materiale și de imagine acesteia. În cele din urmă, magistrații i-au dat câștig de cauză lui Gherasim, dispunând autorizarea convocării AGA.

Iată că, mai nou, atât Micu cât și Matichescu au deschis, pe 19 martie, o acțiune în instanță, solicitând magistraților să dispună anularea unei hotărâri AGA.

Cine este MARIUS Felician Gherasim!

Marius Felician Gherasim a fost, în mandatul 2008-2012, consilier local la Năvodari, fiind ales pe listele PSD. El a făcut parte din echipa fostului primar PSD-ist de la Năvodari, Nicolae Matei. Gherasim deține, pe lângă Airtours, și Dorada Transporting SRL. În 2019, firma a derulat afaceri în valoare de 1.132.218 lei, cu un profit net de 17.807 lei. Gherasim mai este asociat în alte societăți comerciale active: Geomar Black Sea SRL, Geomar Properties SRL, Radmar Energy SRL, Radramo Power SRL și Sea Sharks SRL. De asemenea, el a mai fost asociat în firma Pinguin Construct SA, alături de Traian Moga (fratele fostului senator PSD Nicolae Moga), fiind radiată în 2009.

Micu, fostul (actualul?) iubit al Mirelei Matichescu

Despre George Răzvan Micu se știe că este, sau a fost, iubit al Mirelei Matichescu. Micu este și partener de afaceri cu fostul ministru Orlando Teodorovici, în firma TMC Romteam Business SRL are ca obiect de activitate “servicii de suport pentru învăţământ şi consultanţă”. Orlando Teodorovici s-a hotărât să preia frâiele firmei pe care a înființat-o în 2017 alături de omul de afaceri constănțean George Răzvan Micu, după cum dezvăluia Replica încă din mai 2018.

Orlando Teodorovici

Scăpat de grija guvernării, fostul ministru PSD al Finanțelor a ajuns la un acord cu Micu și a preluat de la acesta participația majoritară la TMC Romteam Business SRL, în care deține acum 70%. Constănțeanul George Răzvan Micu a rămas cu 30% din firmă, dar a păstrat funcția de administrație al societății, care și-a schimbat și domeniul de activitate, din ”activități de servicii suport pentru învățământ” în ”comerț cu amănuntul în magazine nespecializate, cu vânzare predominantă de produse nealimentare”.

Micu mai este asociat cu Mirela Matichescu în Noche Caliente SRL cea din urmă deținând 95 % din acțiuni, iar Florentina Daniela Mastromarino, 5 % din acțiuni. Răzvan George Micu este administratorul societății.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Dute ma la gradinita pentru asa gandesti,ca copiii aia care isi parasc colegi cand sunt pedepsiti pentru o boacana,nu contesta pedeapsa dar vor sa fie pedepsiti si ceilalti copiii care nu sunt cuminti pentru ca asa este corect.
0
0
Babaciune injectata
1
0
Putoretul asta este si la Aeroport unde ascunde cu piticul porno Artagea toate hotiile. Tineau borcanul si cand babardeste Barcaru pe Nusulica.
1
0
A platit Barhalescu sa stergeti commenturile? Ca nu are bani saracia
7
1
Matichescu,aceasta Lorette a pesedistlor bwhaha.Oricum e un progres tinand cont ca a pornit din caminul IMC-ului
10
1
Bai papagalilor , opinia publica mai vrea sa scrietisi despre mafia ciumei galbene si a sorosistilor-tradatori de tara, atei si securisti. Sant atatea cazuri, in fiecari zi puteti de Lupu, paznic la oi, de Hutuca, Albu, Mitroi, etnia de aromani. Sa vedem si noi cum au facut atata avere. Unii dintre ei au venit din Moldova cu carpa in cur si acum au hoteluri, sute de ha, de masini bengoase , nici nu se pune.
10
8
ptr carcotasi: in orice caz muierea asta stie meserie si le face pe toate cu mult mai bine decat laurette...
18
0
asta-i trecuta deja, are aproape 50 de ani, vin din spate prospaturile PNL-USR cu aceleasi calitati orale!!!
17
1
Pesedisme,discoteci si destrabalare.O lume apusa.
22
1
Sageti. Cat despre Orlando...
15
0

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016