REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.9° Constanța Vin., 2 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6809
19.9° Constanța Vineri, 2 August 2024 Anul XX Nr. 6809
 

Mitică Drăghici, de la Cimitirul Central, s-a ”îngropat” în turism

Mitică Drăghici, de la Cimitirul Central, s-a ”îngropat” în turism

Replica API 4 iunie 2022 | 00:09 6906

Dumitru Drăghici, administratorul Cimitirului Central din Constanţa și patronul firmei Clares, este, pe departe, un personaj urban controversat. De la scandaluri la poarta cimitirului până la acuze grave privind modul de administrare al acestuia, nea Mitică pare să fi eșuat în turism. Dacă nu știați, Drăghici activează și în domeniul hotelier, afacere care este în pragul falimentului.

Dumitru Drăghici nu este un necunoscut în Constanța. Nici el, dar nici fiul său, un social democrat înrăit, fost consilier județean în mandatul trecut. ”Afacerea care nu moare niciodată” pare a fi motto-ul cel mai potrivit pentru toate afacerile care au ca obiect de activitate serviciile funerare. Inclusiv pentru afacerea Clares. Familia Drăghici este cunoscută la malul mării fiind asociată cu Cimitirul Central, despre care se știe că, prin Clares SRL, administrează cimitirul, în baza unui contract de prestări servicii cu Primăria Constanța.

Iar morții îi aduc profit lui Drăghici, afacerea înflorind, parcă, de la an la an. Drăghici a reușit să încheie anul 2021 cu o cifră de afaceri de 5 518 622 lei și profit de aproape un milion de lei.

În 2019, a avut profit de doar 100.000 lei, semn că pandemia de coronavirus a fost benefică pentru Drăghici. În 2020 a avut profit de aproape 700.000 lei.

Hotelul… fără profit și 0 cifra de afaceri

Ei bine, dacă cu morții îi merge… bine, la capitolul turism e praf. Rodica și Dumitru Drăghici au devenit hotelieri prin 2010, atunci când și-au construit un hotel în Mamaia, cunoscut sub denumirea de Romantic.

Dacă în mandatul lui Radu Mazăre, lucrurile au funcționat binișor, ei bine astăzi societatea în baza căreia funcționează unitatea de cazare Golden Lake SRL este în pragul falimentului. Anul trecut, a avut cifra de afaceri 0, profit pe minus, 0 datorii și un singur angajat. Față de 2020, când hotelul i-a adus profit de 78.219 lei, ci o cifră de afaceri de 211.396 lei. În societate, Drăghici împarte acțiunile cu soția sa, Rodica.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
voi sunteti si p****i , unde dracu ati vazut voi afacere hoteliera in faliment , astea au mers tot timpul , ca omul nu vrea sa plateasca la stat , e smecheria lui si o face pe barba lui
0
0
Are 4 clase omul, deci nu-i cereti prea multe. Fii-su', adica domnu' Rares, pe vremea cand era mai puber, isi ameninta profesoara cu pistolul furat de la ta-su'. Pistol real.
0
0
Cum,nu se pricep la turism??Vaaaaaiiiii,ei stiu doar sa s**a ? Rusinica
1
0
"Mafoamea" tu esti m*****n ?
3
0
Va striga foamea de dupa colt saracilor da romanache care va numiti.
1
2
Al dracu Mitica, dupa cat ca e un analfabet mai e si mason. Ce face banu si serviciile din om neom
2
1
poate fi bogat , dar ramane tot un cioclu...
1
0
Un hot ordinar si jeg de om. Servicii de inmormintare fara bon fiscal.
1
0
Mancati kkt la greu de om...eu chiar am vazut curatenie in cimitir ca niciodata, si mereu omul asta a ajutat pe toata lumea. Spaga luati voi cu articolul asta la comanda.....iar poza cu hotelul e veche, langa e un bloc facut pe 10 hectare de un nene care e prieten cu dom primar actual.
2
2
Eu nu inteleg cum plm in mai persista chestia asta neo comunista de anii 90 numai asta sa aiba monopol pe cimitirul statului si sa arda niste preturi discretionare. O capusa, un gropar, un ordinar. Si hotelul are acelas bun gust ca cimitirul pastorit, o tiganie
3
0
Omul e miliardar, spaga cit tine,etc. Don primar cit il mai tineti pe acest om ca adminstratorul Cimitirului Central? Ati fost vreodata in cimitir sa vedeti ca mizeria este la ea acasa, ca groparii cer spaga chiar daca ai achitat la administratie taxele aferente. Pentru ce mai platim taxa daca cimitirul arata ca un teren viran, napadit de buruieni?
0
0
Cu ce a deranjat omul asta
1
1

REPLICA



LOTO

6/49
4022312423
5/49
141310402232
joker
1229312768