REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.4° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.4° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Mitică Iosif: Mergem până la blocarea examenului de capacitate și a bacalaureatului

Mitică Iosif: Mergem până la blocarea examenului de capacitate și a bacalaureatului

Virgil STOIAN 24 mai 2023 | 00:00 2788

Sindicatele din Educaţie continuă greva generală şi ameninţă că vor ieși masiv în stradă, dacă Executivul nu vine cu propuneri care să soluţioneze problemele cu care aceştia se confruntă. În acest context ar putea fi pusă în pericol Evaluarea Națională pentru clasa a VI-a, care ar urma să se desfășoare pe 24 și 25 mai. Mai mult decât atât, Mitică Iosif, președintele Sindicatului Liber al Salariaților din Învățământul Preuniversitar din Constanța, a declarat pentru reporterii Replica că nu vor da înapoi astfel că și examenul de capacitate, dar și bacalaureatul ar putea fi în pericol.

Mitica Iosif: Mergem pana la blocarea examenului de capacitate si a bacalaureatului


Greva generală din învățământ a început luni, 22 mai, după lungi negocieri ale sindicaliștilor cu reprezentanții Guvernului. Membrii Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ, Federaţiei Sindicatelor din Educaţie "Spiru Haret" şi cei ai Federaţiei Naţionale Sindicală "Alma Mater" au transmis luni, după întâlnirea avută cu Guvernul faptul că: „Dacă în perioada imediat următoare nu se implică serios în soluţionarea problemelor care fac obiectul grevei generale din învăţământ şi nu vine cu propuneri care să fie acceptate de membrii de sindicat, salariaţii din educaţie sunt hotărâţi ca, în paralel cu greva generală, să iasă masiv în stradă”.

Mitica Iosif: Mergem pana la blocarea examenului de capacitate si a bacalaureatului

Vom rămâne în grevă

Mitică Iosif este nemulțumit că guvernanții nu au venit cu o ofertă acceptabilă pentru protestatari, astfel că greva va continua: ”Răspunsul este suficient de clar prin faptul că am ajuns în situația de a face grevă, cu toate că noi nu ne-am dorit acest lucru, am fost împinși de către reprezentanții Guvernului. Deocamdată nu au venit cu nici o ofertă acceptabilă pentru colegii noștri din învățământul preuniversitar și pentru cei care se află în grevă. Atâta timp cât continuă să cheltuie bani pe alte zone și să spună că nu sunt bani pentru învățământ, noi vom rămâne în grevă și vom vedea și cât timp vom rămâne și cu ce consecințe. ”

Mitica Iosif: Mergem pana la blocarea examenului de capacitate si a bacalaureatuluiProtestatarii din Educație

În privința situației din Constanța, Mitică Iosif a declarat că sunt greviști și în liceele de elită ale Constanței: ”Avem greviști și în aceste unități de învățământ. Sunt colegi care au înțeles că trebuie să fie alături de noi, să protestăm. În informarea de luni, 22 mai, am aflat faptul că au fost foarte mulți nehotărâți care la referendum nu semnaseră pentru grevă, dar au intrat în grevă. Sunt și colegi care nu au intrat în sindicat, dar sunt alături de noi. Au înțeles foarte bine ce se întâmplă și care este disprețul cu care suntem tratați de la primul ministru și până la ministrul Educației.”

Mergem până la capăt

Sindicalistul a declarat că și opinia publică este alături de protestatari și că sunt gata să meargă până la capăt chiar dacă asta înseamnă blocarea examenului de capacitate și a bacalaureaului: ”Din câte știu, majoritatea sunt alături de noi. A apărut în spațiul public punctul de vedere al Maiei Morgenstern, Medea Marinescu... susțin cauza pentru că au înțeles că această luptă nu este doar pentru salarii, așa cum le place unora să creadă. Este pentru întregul sistem și el trebuie să se transforme într-un lucru minunat în ceea ce privește statutul cadrului didactic și calitatea procesului educațional. Suntem gata să mergem până la capăt, fără doar și poate, pentru că nu se mai poate altfel, chiar dacă înseamnă blocarea examenului de capacitate și a bacalaureatului.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu. Opinia publică nu este alături de protestatari. Această grevă este un instrument psihic asupra celor care au examene, asupra copiilor și părinților. Puteați să faceți grevă la începutul anului școlar sau la mijlocul lui, dar nu la sfârșitul anului școlar. Vă ascundeți în spatele copiilor și spuneți că vă pasă de educație. Dar nu sunteți în stare să efectuați activități didactice fără costuri suplimentare:manuale adiționale și altele...Presupun că, copiii dumneavoastră (căci și voi sunteți părinți) vă "mulțumesc din suflet" că le luați un an din viață blocându-le examenele și anul școlar.
4
0
Sa nu îndrăzniți sa ne vindeti din nou, dupa 18 ani! Nu mai sunt membru de sindicat, am ieșit pt ca niciodată nu ne-ati reprezentantat interesele. Ati trecut revendicări salariale insa nu ati comentat nimic de noua lege care a fost votata sub nasul nostru. M-am alăturat grevei doar pentru colegii mei. Dar va transmit ceea ce au spus ei. De ne veti vinde pe 2 arginti, luati-va adio de la cotizațiile lor. Cu toate beneficiile ce le veti baga pe gat, vor iesi multi membri din sindicat. O sa va platiti cotizațiile unii la altii.
2
1
Iosif are dreptate - dovada ca cca 80% din profesori sunt in greva; faptul ca au ore putine si vacante mari nu este vina lor este a ministrului; si in invatamant ca in orice domeniu cand lucrurile merg foarte rau ca in invatamant de 30 de ani este vine managerului / guvernului nu a lucratorilor simpli iar lucrurile merg foarte rau pentru ca educatia noastra a are de 30 de ani cel mai mic buget fata de alte tari; ar fi trebuit facute programe de reciclare eficiente pentru profesorii necalificati sau slab pregatiti, etc dar costa; se pot face multe daca ai suficienti bani si nimic daca nu ai bani; educatia noastra are 2%, guvernul a promis 6% fara sa dea nimic iar de ex turcia citeam acum vreo 4 ani ca dadea 9% la educatie ca si tarile europene ca dau cam 7 - 9%
2
4
De ce trag clopotele, Mitică?
2
1
E bine venită greva asta. Trebuia spart odată buboiul. Prea ke-a dat la MAI Justiție, sănăt**e. Pt. cârcotași: nu toți profesorii fac meditații. De exemplu la școlile generale doar cei de mate, r*màna, și, poate, limbi străine. Restul.... canci. Așa că nu mai fiți boi sau vaci, după caz.
9
4
voua si plozilor vostri infecti, sper sa se lungeasca greva, sa piarda un an scolar, ca sa va usture la buzunare, animalelor.
3
8
PENTRU TRANSPARENTA: AS VREA SA STIU CE VENITURI LUNARE AU DE LA DINDICAT LIDERII IOSIF, POPESCU, AVRAMESCU ET COMP SI CARE ESTE CRITERIUL PTR UN SEJUR LA VILA SINDICATULUI DE LA PREDEAL!!
7
3
Bre, Nea Mitica ce rotund te dai acuma!!! Da’ pana la momentul asta ce-ai facut? Ti-ai incasat linistit purcoiul de bani si te-ai facut ca nu vezi nelegiuirile din ISJ Constanta: fapte grave de coruptie ultramediatizate national, comasari de clase pe rural cu o gramada de desfiintari de posturi dar si modul meschin in care au devenit titulari de catedra Sorin si Manolakea! Gandeste-te cum s-au simtit profii de psihologie din Cta cand au aflat ca Manolakea este titulara la psihologie in 3 unitati scolare de top fara sa predea aceasta disciplina! Mitica, cred ca ar fi timpul sa pleci!
6
2
tu-va-n gura de jegosi. Dar cand luati bani pe meditatii dc nu-i declarati ca sa platiti taxe si impozite pe ei ? Cand la titulatura luati nota 3 sau maxim 4 ce pretentii de marire de salariu aveti ? Ce educatie si predare de materie faceti voi cand nici macar o nota mediocra la titulatura nu sunteti in stare sa luati ?
9
9
Ei stiu de ce au dat lege vouchere de vacanta doar la politisti.Cu interese sa ii apere pe ei,daca este razmerita in tara.Restul care lucreaza la privati,primesc p**a de ani de 34 de ani.Inechitati si discriminari.Am ajuns un popor sa traim si sa mancam din vouchere.Este la fel ca pe vremea lui ceasca cu tichete,cu diferenta ca ei primesc banii UE si prostimea restul urmelor din ce fura ei. De peste 34 de ani numai discriminari in Romania.Pe vremea lui Ceausescu muncitorii aveau salarii in functie de calificari,varsta,studii.Azi nu se tine cont de asa ceva.Decat la cei cu studii superioare,bugetari.Au marit salariile inechitabil numai la bocetari,la milogii din anumite domenii.Cine a iesit in strada aia au primit mariri.La privat cei care muncesc pe salarii minime nu ies in strada si nu zbiara,ei nici nu ii vad.Ii desconsidera ca nu au studii superioare, sunt discriminati si neplatiti la justa lor valoare.Si atunci cum sa mai ramai in aceasta tara sa muncesti si sa traiesti? De ce?
10
4
Educatia este ultima categorie profesionala ce are nevoie de salarii majorate.Ultima. Ba chiar ar trebui sa returneze o parte din banii primiti nemeritat și degeaba pe perioada pandemiei.O categorie profesionala ce munceste doar 6 luni pe an, fara garzi,ture,weekenduri si cu multe,foarte multe vacante. Niste oameni care au nenorocit generatii intregi prin meditatii pentru foloase proprii și prin needucarea intentionata a elevilor.Greva arata DOAR dezinteresul lor fata de copii,parinti,tara. Se va intoarce totul impotriva lor. Si elevii vor avea dreptul moral de a face greva dupa muschiul lor.
11
8
33 de ani votati pesedeaua, sa va mareasca lefurile acum. Mai ne imprumutam cateva zeci de miliarde ca trebuie si la restul bujetarilor si la pensii ultraspeciale, etc, etc...
4
1
poate tu stai ei santajeaza pensionarii daca au iesit ce s-a intamplat????
6
3
.....criticam profesorii ar trebui sa fim toți în strada. Stam ca prostii și ne uitam cum fura toți puturoșii din ministere și guvern și când iese vreunul cu coe sa protesteze ne grăbim sai dam în cap. Neam de trântori și bârfitori
10
7
Sunt de acord cu protestele, dar sa ameninti ca blochezi bacalaureatul e o prostie. Poate va asumati si notele de la simularile de la BAC. Vreti sa nenorociti o generatie doar pentru interesele personale ale sefilor din sindicat? Inteleg sa boicotati inceputul anului scolar, dar nu sa periclitati viitorul unei generatii. Puteti foarte bine sa va dati demisiile in luna septembrie. Hai, reveniti-va.
13
12
ce excroci in tot timpul anului nu puteau sa faca GREVA ????nu-i oprea nimeni atunci aveau salarii mari se descurcau ??sunt SANTAJISTI huoo va jucati cu soarta copiilor care au examene
14
13
Aveti norma de lucru cea mai mica din Europa asa ca raportat la numarul de ore lucrate salariul este foarte bun. Sa lasam vrajeala cu orele lucrate acasa in pregatirea lectiilor etc
12
13
Ia spuneti, grevistilor infocati, CE NOTE ATI LUAT LA TITULARIZARE ???
18
11
Nu se mai numeste examen de capacitate din 2010, ci Evaluarea Nationala.. După 13 ani habar nu are ca s-a schimbat denumirea, se vede cat este de rupt de realitate liderul de turma!
10
10
Din toată greva asta cel mai mult pierd copiii care dă examen la clasa a opta și bacul măcar ptr ei se putea face ore normal La ora asta toată țara e nemulțumită ce ar fi daca se întrerupe toate transporturile și se intra in grevă generală toată țara Multi vor zice așa fac și francezii Numai că r*mânia nu e Franța în economie Bugetarii in loc să facă grevă mai bine ar face un partid format din profesori ingineri etc și nu ar mai fi pe străzi ar fi la parlament
15
9
Javra,pensionarul hot cu dublu remunerație spune că nu sunt bani ,ce tupeu, dar pentru pensii speciale sunt bani ...nu sunt bani că îi furați voi, javreti hoți .
20
0
Fiti uniti si nu cedati! Atentie la liderii de sindicate sa nu se lase cumparati! Cereti dublarea salariilor, nu doar jumatate. Medicii au ajuns medici datorita profesorilor, procurorii si judecatorii la fel. Ce salarii au ei, ce salarii aveti voi? Luptati si nu cedati! Ajunge cu miciuna ca nu sunt bani pt profesori. De la revolutie tot nu sunt bani decat pentru politicieni.
23
11

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016