REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
33.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Moby revine pe scenă după o pauză de peste zece ani pentru a susţine cauza animalelor

Moby revine pe scenă după o pauză de peste zece ani pentru a susţine cauza animalelor

A.F. 12 iunie 2024 | 00:00 105

Moby, un star al muzicii electro, va urca din nou pe scenă în Europa în toamna acestui an pentru a sărbători împlinirea a 25 de ani de ani de la lansarea albumului său cult "Play" şi va dona încasările obţinute unor organizaţii care militează pentru drepturile şi bunăstarea animalelor, informează AFP.

Moby revine pe scena dupa o pauza de peste zece ani pentru a sustine cauza animalelorMoby

Acestea sunt primele concerte pe care artistul american le va susţine după o pauză de peste zece ani. Moby, în vârstă de 58 de ani, va lansa vineri şi un nou album, "Always Centered At Night", care poartă numele casei sale de discuri, înfiinţată în iunie 2022, şi care conţine colaborări cu numeroşi artişti.

"Însă 99% din show-ul pentru turneul meu european din septembrie se va baza pe albumele 'Play' (1999), '18' (2002) şi 'Hotel' (2005), vreau să le ofer oamenilor ceea ce ei vor să asculte, altfel aş fi egoist", a declarat artistul într-un interviu video acordat pentru AFP din locuinţa sa din Statele Unite.

Piesele de pe albumul "Play", vândut în peste 12 milioane de copii la nivel mondial, precum "Porcelain", "Natural Blues" şi "Why Does My Heart Feel So Bad?", vor putea fi ascultate în sala de concerte Zenith din Paris, pe 24 septembrie.

Turneul european al muzicianului american va include în septembrie spectacole care vor avea loc şi la Manchester, Londra, Anvers, Berlin, Dusseldorf şi Lausanne. "Trupe precum Radiohead, care nu mai cântă 'Creep' (una dintre piesele celebre ale formaţiei britanice - n.red.) în concertele lor, eu nu le înţeleg", a adăugat Moby.

Trump "urăşte animalele"

Moby are un tatuaj imens, compus din cuvântul "Animal" pe un braţ şi "Rights" pe celălalt, care compun împreună expresia "Drepturile animalelor". "Am şi tatuajul 'Vegan for life' ('Vegan pe viaţă'), pe gât, căci sunt vegan de 37 de ani. Îmi place să fac muzică, dar pentru mine este un refugiu paşnic şi plin de bucurie, şi nu atât o slujbă - apărarea animalelor este slujba mea acum", a adăugat el.

Pentru a sprijini această cauză care îi este atât de dragă, Moby spune că acţionează "într-un mod strategic", încercând "să identifice" sectoarele în care poate să ajute cel mai mult, pendulând între sferele "politice, filantropice, mediatice, etc.".

"Nu-mi place să merg la Washington, dar fac totuşi acest lucru uneori pentru a face lobby pe lângă administraţia americană", a dezvăluit el. El admite că întrecerea prezidenţială dintre Joe Biden şi Donald Trump complică lucrurile.

În tabăra lui Biden, "există oameni bine intenţionaţi, dar ei se tem să nu facă ceva care ar putea să îl ajute pe Trump: dacă susţin în mod deschis veganismul, ei pot pierde alegători".

Cât despre Trump, Moby nu crede că politicianul republican "ar fi interesat de orice altceva decât de el însuşi, este un sociopat, un narcisist şi urăşte animalele, pentru că ele nu pot să facă nimic pentru el".

Restaurant vegan, Billie Eilish

În 1996, Moby a lansat un album intitulat "Animal Rights". În 2023, starul american a lansat "Punk Rock Vegan Movie", un documentar ce prezenta legăturile dintre scena punk - de unde provine şi el - şi cauza animalelor.

"Am crescut înconjurat de oameni haotici, de foarte tânăr am învăţat să nu am încredere în oameni. Animalele nu sunt iraţionale, dacă se enervează o fac dintr-un motiv, spre deosebire de oameni", adăugat el.

"La 19 ani, mi-am spus aşa: 'nu poţi să iubeşti animalele şi să mănânci burgeri, ar fi ca şi cum ai iubi copiii şi i-ai mânca'. În 1984, am devenit vegetarian, iar în 1987 vegan", a dezvăluit Moby. El a deţinut şi un restaurant vegan în Los Angeles, care s-a închis în timpul crizei sanitare COVID-19 şi pe care nu a mai putut să îl redeschidă de atunci. A vândut localul, iar familia lui Billie Eilish, noua vedetă a muzicii pop, este aceea care îl va redeschide.

La unul dintre cântecele de pe noul său album, "Where is your pride?", Moby a colaborat cu Benjamin Zephaniah, un actor, cântăreţ şi poet britanic, remarcat în serialul TV "Peaky Blinders" şi decedat la sfârşitul anului 2023 din cauza unei tumori cerebrale.

"E destul de amuzant, căci nu m-am apropiat de el pentru că era un artist, ci în primul rând pentru că era un activist vegan. Apoi mi-a devenit prieten şi după aceea mi-am spus: 'am putea lucra împreună'", a dezvăluit Moby.

"Always Centered at Night" este cel de-al 22-lea album de studio înregistrat de Moby. Albumele şi single-urile sale s-au vândut în peste 20 de milioane de copii la nivel mondial, citează Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510