REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Vin., 9 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6816
18.4° Constanța Vineri, 9 August 2024 Anul XX Nr. 6816
 

MOCNEȘTE un nou SCANDAL: CÎȚU a împărțit banii: 90 % din suma alocată județului CONSTANȚA ajunge la PNL, peste 2 % la PSD

MOCNEȘTE un nou SCANDAL: CÎȚU a împărțit banii: 90 % din suma alocată județului CONSTANȚA ajunge la PNL, peste 2 % la PSD

Replica API 7 octombrie 2021 | 14:53 9305

Prima zi de activitate a guvernului demis a fost cea în care s-au împărțit banii din Fondul de Rezervă aflat la dispoziția premierului Florin Cîțu. Guvernul a decis cum să fie repartizați în teritoriu banii din Fondul de rezervă. Este vorba de peste un miliard de lei, care vor ajunge în special la primarii PNL și UDMR, mai puțin la cei ai PSD și aproape deloc la USR. Primăriile conduse de PSD au primit câte 50.000 de lei, în unele cazuri mai puțin, în timp ce sumele pentru primăriile conduse de PNL sunt mult mai mari. Pe plan local, PSD a primit puțin peste 2 % din suma alocată. În schimb, comunele conduse de primari de la PNL au primit sume considerabil mai mari, cele mai multe fiind în jurul a 24 de milioane de lei per comună.

Dacă analizăm sumele și UAT-urile care au primit bani, remarcăm că județele care l-au susținut la Congresul PNL pe premierul Florin Cîțu au primit sume importante din Fondul de rezervă. Cea mai mare sumă primită de un municipiu este Suceava - 15.000.000 de lei, urmată de Constanța - 10.000.000 de lei.

Instituția Prefectului județului Constanța a solicitat, pe 27 septembrie, suma de 484.635.000 lei, din Fondul de Rezervă Bugetară aflat la dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2021, pentru plata cheltuielilor curente și de capital a UAT-urilor din Județul Constanța. Județul Constanța a primit de la Guvernul demis 71.437.000. Din această sumă, primăriilor PNL le-au revenit 64.992.000 lei, adică 90,97%, iar celor PSD 1.619.000 lei, adică... 2,27%. Consiliul Județean Constanța a primit 4.826.000 lei, adică 6,76%.

Primăriile PNL, umplute de bani, social democrații plâng

Cei mai mulți bani i-a obținut municipiul Medgidia, adică 23 de milioane de lei, Constanța- 10 milioane lei, Mihail Kogălniceanu-7 milioane de lei, Techirghiol, Ion Corvin și Porta Albă- 5 milioane de lei, Consiliul Județean, cu 4.826.000 lei, Valu lui Traian, Crucea, Comana, Ciocîrlia, Horia, Fântânele, Cuza Vodă și Săcele-362.000 lei. Adică, primăriile PNL.

Primăria Ostrov, condusă de PSD-ist, a primit doar 19.000 lei. Seimeni, Siliștea, Târgușor, Topalu, Topraisar , Tuzla, Deleni, Independența, Nicolae Bălcescu… adică primăriile PSD, au primit 50.000 lei. Năvodari a primit un milion de lei.

Deputatul Țuțuianu: Cine împarte parte-și face

Deputatul Horia Țuțuianu, vicepreședintele Comisiei de Buget a Camerei Deputaților, a declarat:

”Pe principiul cine împarte parte-și face, ieri, Cîțu a dat una dintre ultimele sale lovituri! Printr-o hotărâre de Guvern, puțin spus discreționară, demisul premier a alocat peste 80% din banii pentru primăriile PNL și UDMR, condamnând la subdezvoltare restul comunităților, doar pengtru sunt conduse de primari PSD. La Constanța, primăriile PNL au primit 90,97% în timp ce primăriile PSD au primit doar 2,27% din suma alocată administrațiilor publice locale din județ. Fără niciun criteriu, decât acela al culorii de partid!!! Iată cum își plătește Cîțu funcția câștigată la Congres. Cât de josnic să fii? Urmează plângere penală pentru abuz în serviciu față de toți demnitarii implicați în decizia luată de Guvern și atacăm HG-ul prin care au alocat discreționar banii către primării din Fondul de Rezervă;”, a spus Țuțuianu

Primarii ies la atac

După împărțirea banilor, a început și scandalul. Primarii sociali democrați ies la atac. Domnul Cîțu ne-a aruncat azi noapte, din pixul de premier-demis, un bacșiș de 50 de mii de lei (cam 10 mii de euro) din buget pentru cafeaua băută pe plajă, cu care ar trebui să ne gospodărim noi, ca și comună. La ai lui peneliști a dat milioane. După ce s-a războit cu toată lumea, ca să se facă șef la PNL, domnul premier-demis s-a luat la trântă și cu oamenii din Limanu. Și nu e prima oară. Vrea să ne bage pe gât culoarea galbenă. Să fie sănătos. Omul nu poate și nu știe mai mult. S-a născut talent, a murit speranță. Deși pare că vrea mai degrabă să ne „omoare” și să ne pună pe butuci, îl anunț pe dl. prim-demis al țării și pe colegii lui de la PNL Constanța că n-o să le iasă”, a spus primarul din Limanu, Daniel Georgescu.

Este o bătaie de joc. Am mai primit bani, tot 500.000 lei, pe cote defalcate, și i-am văzut cu țârâita de la CJ. PSD nu și-aa batut joc nicioă șsa de vreun primar, nicio administrația centrală nu și a batut joc, așa cum își bate joc Cîțu”,a declarat Cristian Cîrjaliu, primarul din Agigea.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Deci nu mai avem nici fond de rezerva adica suntem in kuru gol. Multumim partidului, destoinic carmaciul !
1
0
Chemati mai PSDistilor DNAul sa verifice bani dati de Catu si sa vada pe ce au cheltuit primari bani dati de Dragnea.Unde sunt bani tari ce s-a facut cu ei?.
2
0
Horyca mai lasa intalnirile secrete din bodegile de langa international si ciocul mic. Treci pw langa gunoaie si pare ca-ti plac. Ai uitat ce faceai?
2
0
V ati lins pe c..ie ,nu mai aveti din ce fura. Asa va trebuie , chiar daca va da toti bani tot prin buzunarele voastre trec . Asa ca sa va chise in freza!
3
2
Multa mwe cu kkt pnl si sustinatorilor sai
8
3
Metoda e brevetata de psd acum nu va convine da in trecut erati mucles ca na va convenea
3
5
Pesideul va primi in schimb pentru urmatorii ani multe police atat pentru ei cat si pentru simpatizanti si sustinatori.
6
5
Cat tupeu au psd ti! Listele din trecut erau corecte? Hai sa verificam pe site-ul Cjc ului!!! Horica sa ti ramana n gat mesele dinTopraisar. Alo replica, ce va place stersul comentariilor.
12
9
Mooie iohhandel
8
6
Aplaudatul de serviciu zice ca el nu vede nimic anormal in modul in care a impartit Scartu banii. Lumea rea, domle.
9
5
aveti ceva cu mangalia de nu pomeniti cati bani primeste ????
5
3

REPLICA



LOTO

6/49
35128162337
5/49
22135243618
joker
36111623118