REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.7° Constanța Sâm., 5 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6873
17.7° Constanța Sâmbătă, 5 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6873
 

Modernizarea iluminatului public din Constanța, blocată de o contestatoare de meserie! Video

Modernizarea iluminatului public din Constanța, blocată de o contestatoare de meserie! Video

Mirela PASCAL 6 iulie 2024 | 00:00 2635

Licitația pentru gestionarea serviciului de iluminat public din Constanța lansată de municipalitate și care vizează modernizarea sistemului de iluminat public bate pasul pe loc. În câteva luni, se împlinește un an de când a fost demarată procedura, însă municipalitatea este ținută în loc de către o firmă obișnuită cu contractele cu statul. Din acest motiv, Primăria Constanța îi cere daune de peste 500.000 de euro, singura armă pe care autoritatea contractantă o are în situația de genul acesta. Pentru că legea licitațiilor este atât de bine făcută încât favorizează firmele, și mai puțin investițiile pe care le derulează primăriile sau instituțiile statului. Despre ce firmă este vorba? Primarul Vergil Chițac nu a vrut să dea nume, însă nu este greu de citit, cu atât mai mult cu cât procesul prin care primăria îi cere daune a fost deschis în instanță, la Tribunalul Constanța, pe 1 iulie a.c.

Modernizarea iluminatului public din Constanta, blocata de o contestatoare de meserie! Video

Bogdan Gabriel Sandu, de la Flash Lighting Services SA., continuă afacerile cu statul, obținând contracte cu primăriile din România pentru iluminatul public, prin firma sa SC Flash Lighting Services SA. Iar, acolo unde nu „bifează” contractele, contestă licitațiile. Cum ar fi cea licitația privind modernizarea sistemului de iluminat public, stații de încărcare pentru autovehicule electrice, iluminat suplimentar pentru treceri de pietoni și iluminatul festiv. Procedura a fost scoasă la licitație încă de anul trecut, iar Primăria Constanța este blocată, în acest moment, și nu poate încheia contractul. Vergil Chițac a anunțat că avocații Primăriei Constanța au deschis acțiune în instanță, pe civil, pentru a cere daune. „Firma asta m-a tot șicanat. Avem scos la licitație serviciul de iluminat public de foarte mult timp. Firma ne-a contestat, ne-a întârziat, ne-a dus în instanță. De fiecare dată a pierdut. E și acum prezentă, ca și ofertant. Eu cred că a făcut treaba asta că nu a avut capacitatea să-și depună oferta. Faptul că ne-a lungit atât de mult și nu putem delega serviciul de iluminat public, care e absolut necesar, m-a făcut să le fac plângere în civil și să le cer despăgubiri. N-am putut, luni se zile, să acordăm serviciul de iluminat public. Cel care câștigă e obligat, la cererea noastră, să schimbe stâlpii de iluminat și să-i înlocuiască cu leduri... care nu consumă multă energie și care reduce factura noastră la energie, aspect care ne-a dus ca noi să plătim mai mult. Am cerut despăgubiri de 500.000 de euro”, a declarat Vergil Chițac.

Video:

Precizăm că, anterior, licitația pentru gestionarea serviciului de iluminat public din Constanța a fost contestată de firma mai sus menționată la Consiliul Național de Soluționare a Contestaților. Consiliul a admis contestația și a dispus modificarea documentației de atribuire, iar primăria a suspendat procedura care ar fi trebuit să fie finalizată în decembrie 2023.Ulterior, firma a mers în instanță, la Curtea de Apel Constanța, solicitând obligarea Primăriei Constanța la modificarea documentației de atribuire. A pierdut, în luna mai a.c.

Modernizarea iluminatului public din Constanta, blocata de o contestatoare de meserie! Video

Societatea, care are ca acționar majoritar firma cipriotă Frozaria Limited, și care e condusă de Daniel Vătăjelu, din poziția de director, a avut, în anul 2023, o cifră de afaceri de aproape 184 milioane de lei, profit de 8,7 milioane de lei și aproape 69 de milioane de lei

Modernizarea iluminatului public din Constanta, blocata de o contestatoare de meserie! VideoDaniel Vătăjelu

Bogdan Gabriel Sandu a fost trimis, în 2018, în judecată de către procurorii DNA în celebrul dosar al retrocedărilor fiind condamnat la patru ani de închisoare, în anul 2019. De asemenea, instanța a dispus confiscarea de la omul de afaceri Bogdan Gabriel Sandu a sumelor de 306.983 de euro și 408.410 dolari.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Și și legile de cine sunt făcute? Nu de partidul lui Moș Teacă?
4
0
Dar de ce nu dai în judecata și firma care a turnat asfaltul pe bdul 1 mai la semaforul de la far??...pe banda 1 a Bdul republicii de la tturn gara pina la dioda??...ca asfaltul sa stricat.... Ai mers pe aici D-le Chitac?? Rușine sa va fie ce lucrări a-ti făcut,meritați împușcați.. nu votați
15
2

REPLICA


LOTO

6/49
473464012
5/49
191411341337
joker
152522311710