REPLICA ONLINE CONSTANTA

29.4° Constanța Mar., 30 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6806
29.4° Constanța Marți, 30 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6806
 

Modificările Codului rutier văzute cu ochi buni de către viitorii conducători auto

Modificările Codului rutier văzute cu ochi buni de către viitorii conducători auto

Replica API 24 august 2022 | 00:00 7973

Noile schimbări majore ce urmează a fi implementate în Codul rutier îi bucură pe viitorii conducători auto, aceștia fiind foarte mulțumiți de faptul că în cadrul noului proiect de lege, se dorește scurtarea perioadei necesare obținerii dreptului de a conduce, dar și multe alte modificări ce sunt în beneficiul viitorilor conducători auto.

Noile modificări în cadrul Codului rutier se pare că sunt în spre beneficiul viitorilor conducători auto, aceștia ar putea susține examenul pentru obținerea permisului de conducere oriunde în țară, nu doar în localitatea sau regiunea de domiciliu. Potrivit proiectului de lege, examenul pentru obținerea permisului de conducere se va putea susține la orice autoritate competentă de pe teritoriul țării noastre, eliberarea permisului făcându-se în locul în care s-a susținut examenul.

O altă modificare a proiectului este legată de scurtarea perioadei de obținere al permisului, ce include cele două probe, cea teoretică și cea practică, astfel candidații pot susține proba teoretică imediat după terminarea cursurilor teoretice, dorindu-se reducerea perioadei necesare obținerii permisului auto, care în acest moment este destul de mare, programarea traseului având loc după câteva luni distanță de la promovarea examenului teoretic.

O altă modificare a Codului rutier, constă în faptul că la examenul practic, pe lângă cursant și polițist, în mașină se va afla și instructorul candidatului, avantajele fiind de partea viitorului conducător auto, întrucât prezența instructorului poate reprezenta un sprijin pentru candidat, ne mai fiind necesară prezența martorului în timpul examinării, totodată, instructorul prezent în mașină, în cazul în care candidatul va fi respins, va știi ce trebuie remediat în modul de condus al elevului său, știind pe ce anume să se axeze la viitoarele ședințe.

Cum văd instructorii auto noile modificări ale Codului rutier

Pentru a vedea și punctul de vedere al instructorilor auto, jurnaliștii de la Replica de Constanța l-au contactat pe reprezentantul școlii de șoferi Răcăreanu, acesta declarând: ”Legat de obținerea permisului oriunde în țară... este un lucru bun, am cursanți care vin de peste tot din țară și mă întreabă cum pot face școala la mine. Le-am spus că pot face școala, dar nu pot da și examenul. Dacă tot trăim în România, este ceva normal să se poată da examenul oriunde în țară, mai ales pentru oamenii care sunt cu joburi temporare, pentru studenți.”

Reprezentantul școlii de șoferi se declară mulțumit și de modificarea legată de scurtarea perioadei obținerii permisului, spunând: ”E un lucru bun să se dea sala întâi, ne-am ocupat de ei, s-au dus, au luat sala, dacă apreciază calitatea prestației noastre și își doresc să continue cu noi, e un lucru bun pentru noi. Și nu vor mai aștepta atât de mult până la proba practică, asta ar fi o treabă bună.”, a declarat reprezentantul școlii de șoferi.

Legat de prezența instructorului în mașină în tipul susținerii probei practice, acesta a spus că el nu este de acord, justificându-se: ”Din punctul meu de vedere, nu agreez ideea că instructorul auto să fie în mașină când candidații dau examenul, este un stres în plus, părerile sunt împărțite printre colegi. Acum 30 de ani, am avut ocazia să fiu în mașină și să asist la cum se desfășoară examenul, și nu recunoșteam elevi pe care îi aveam, și știam ce nivel de pregătire aveau, nu îi mai recunoșteam în ce mod se prezintă la examen. După evaluare, i-am întrebat ce s-a întâmplat, randament nici 50% din cum îi pregătisem eu, și ei mi-au spus că s-au panicat, nu voiau să mă facă de râs.”, a mai declarat reprezentantul școlii de șoferi Răcăreanu.

Victor ROTARU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Parcarea, nenica, 90% nu stiu sa faca o parcare.
0
0
Mai bine se gandeau sa bage obligatoriu iesirea din poligon cu politist si instructor inainte de a merge prin oras . Ca multi merg cu masina pe drum ca pishhatul boului !
1
0
Sa vedeti ce o sa curga spagile din examinatori, mai ceva ca izvoratorii de mir
2
0
stiti vreun loc unde pot face drift-uri?
1
0
Taci dracu prostovane
0
0
Noi ne pricepem la orice,oricand,oriunde...tata Floarea,mos povata!
0
0
se obtine foarte usor , soselele line de gutui
1
1
Dupa ce ca scoateti boi pe banda rulanta acum o sa dureze si mai putin!
0
0
Care ai facut scoala de soferi cu racareanu? Vad ca le face replica reclama.
0
0
Cita prosteala in tara asta. Dau legi cei care nu au habar de ce se intimpla pe drumuri care sunt pline de toti derbedeii care fac legea.
0
0
Si asa sunt serii intregi de BOMBARDIERI care nu stiu sa citeasca,se ia cu spaga,vezi Mangalia,unde Cristian blocheaza circulatia in oras in fiecare zi de luni.Face ce vrea Cristian zici ca numai el e in oras.
0
0
La cele 4 probe de examinare.Atunci sa vedeti soferii iadului.
0
0
In majoritatea tarilor civilizate, examenul practic se da doar cu instructorul auto, fara politist...vezi USA sau UK...doar ca la noi coruptia este endemica, asa se explica si prezenta boilor si a vitelor din trafic.
1
0

REPLICA



LOTO

6/49
17646484143
5/49
20164023815
joker
172536133513