REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.3° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.3° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Moga: „Am promisiunea că primul spital regional se va construi la Constanța”

Moga: „Am promisiunea că primul spital regional se va construi la Constanța”

Replica API 3 noiembrie 2017 | 00:06 487

Senatorul PSD Nicolae Moga a vorbit despre construcția spitalului regional de la Constanța, un proiect vechi de aproape un deceniu, dar reînviat după ce Guvernul a luat decizia în cadrul ședinței de lucru de miercuri, 1 noiembrie, să se construiască 5 spitale în țară. Moga are siguranța că primul spital care se va construi va fi cel de la malul mării, proiectul deja existând.

„Noi avem un proiect. El a fost inițiat în 2007-2008, însă este foarte important pentru că avem terenul necesar care aparține Direcției Sanitare, care este al Ministerului Sănătății, vorbim aici de cele 10,7 ha. Avem și baza SMURD în spatele serelor de la Viile Noi. Zona este foarte bună pentru că este aproape de șoseaua cu Cumpăna – la 800-900 de metri și aproape de autostradă. Intenționăm să facem și descărcare la Cumpăna din autostradă. Vom avea legătură de la spitalul acesta și cu autostrada și cu sudul litoralului, dar și cu tot județul.

Proiectul trebuie reanalizat dacă, în cazul de față, în 2017, mai este bun pentru organizarea internă a spitalului, pentru modul de lucru, dacă trebuie modificat sau nu. Sigur că din cele 5 spitale, am promisiunea că primul se va construi la Constanța. Să încercăm să vedem ce fonduri vom aloca și de unde. Pentru mine este extraordinar de important să se demareze foarte repede fondul suveran de investiții și dezvoltare pentru că odată cu structurarea acestui fond, vom avea și resursele necesare. Dar, în colaborare cu Guvernul României, cu autoritățiile locale – CJC și municipiul Constanța, să încercăm și cu băncile – Banca Mondială, BERD, etc - să găsim repede o finanțare să demarăm construcția spitalului”, a declarat pentru cotidianul „Replica de Constanța” senatorul Nicolae Moga.

Guvernul a aprobat demararea procedurilor pentru construirea a cinci spitale regionale, la Timișoara, Târgu-Jiu, Mureș, Constanța, Brăila-Galați și Brașov. Concret, guvernanții inițiază demersuri pentru găsirea fondurilor necesare construirii unităților spitalicești, luând în calcul inclusiv varianta unor împrumuturi din afară. În același memorandum se arată că vor fi demarate consultări cu autoritățile locale pentru identificarea de terenuri, care să permită funcționarea în condiții optime și la standarde de calitate a noilor spitale.

C.C.

Citește și

https://www.replicaonline.ro/proiectul-spitalului-regional-constanta-revine-la-viata-guvernul-promite-sa-caute-bani-pentru-construirea-lui-334856/

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
incercati si excludeti vasnicul meneger de la sf Andrei.Daaa altfel lucrurile vor ramine vai si vai.Nefacerea de nimic va continua k si pin acum.Bizar singur la concurs singura nota mare deci miroase nu considerati
1
0
Un politician provenit din randurile oamenilor simpli, ale taranilor, care nu-si tradeaza originile.
1
0
Cel mai autentic taran din Parlament. Sa ne traiesti Nicule!
2
0
jegos labar , daca ma-ta va avea nevoie de asistenta medicala sa o duci la clinica veterinara atunci !
0
0
ce nu-i ajunge astuia de mai minte iar si iar? Du-te bah cu spitalul tau....poate spital regional de nebuni pentru voi. Si-asa pana atunci pleaca toti doctorii adevarati, disperati de securoizii post-comunisti ca asta. Ciurucurile, ciorile si pensionarii la spitalul vostru regional. Ratatilor si mincinosilor.
0
1
Cine naiba il crede pe acest tzoparlan sadea?
3
0
psdistu are dreptate.la urmatoarele alegeri, in ritmul asta,o luati la mwwee
0
0
nea nicule gandestete ca vor veni din nou alegerile.daca nu dati drumu la deconcentrate nu va mai alege nici dracu.rad pnlistii de noi
0
1
Mu1e lu PNL si la sustinatorii
0
2
Vrajeli si baliverne ,Cine sa va mai creada?doar copiii.!
7
0
de multa vreme din vremea echipei constantinescu se sustinea un asemenea proiect ca tot ce realizeaza acum pigmei cjc este pus in linie de fosta conducere cjc si oamenii seriosi de acolo
0
2
Sa mai spele hainele psd face spital diar in vorbe si in televizor
7
0
"Iar prostiti boboru cu televizoru".NIMENI nu mai crede vrajelile de prost-gust practicate de politrucii romanesti.
12
0
Celor care stwreeeg comentariileweh
3
1
esti un porc comunist
12
2

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016