REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.3° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.3° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Mohammad Murad a pierdut procesul cu primarul Mangaliei, Cristian Radu

Mohammad Murad a pierdut procesul cu primarul Mangaliei, Cristian Radu

Ana Maria LIPAN 26 septembrie 2023 | 00:00 3647

Și Mohammad Murad s-a luat la trântă cu primarul Radu Cristian, după ce Consiliul Municipiului Mangalia a decis să majoreze cu 300% impozitul aferent unuia dintre terenurile pe care afaceristul le deține în stațiunea Olimp. Reprezentanții societății Phoenicia Express consideră că în spatele hotărârii stau de fapt motive politice și au adus în instanță argumente prin care au încercat să dovedească faptul că autoritățile locale au încălcat procedurile legale. Potrivit acestora, controversatul edil vizează grupul Phoenicia, ignorând în același timp numeroase alte nereguli. 

Mohammad Murad a pierdut procesul cu primarul Mangaliei, Cristian Radu

Atitudinea primarului Radu Cristian față de mediul de afaceri local este deja binecunoscută. Edilul pare că și-a făcut un scop din a pune bețe în roate unor antreprenori ce își desfășoară activitatea pe raza municipiului și stațiunilor aferente. Unul dintre cei vizați este nimeni altul decât Mohammad Murad, ce deține S.C. Phoenicia Express SRL. 

Conflictul dintre municipalitate și societatea a ajuns chiar și în instanță, Phoenicia Express chemând la bară Consiliul Local Mangalia, printr-un dosar înregistrat pe 21 iulie 2021, pe rolul Tribunalului București.

Mohammad Murad a pierdut procesul cu primarul Mangaliei, Cristian Radu

Obiectul cererii este anularea Hotărârii Consiliului Local al Municipiului Mangalia nr. 339/23.12.2020, prin care s-a dispus majorarea cu 300% a impozitului pe un teren deținut de firmă, amplasat în stațiunea Olimp, ca urmare a constatării stării neîngrijite a acestuia. 

Reprezentanții Phoenicia Express au susținut în instanță că nu au fost notificați înainte de emiterea acestei Hotărâri, împotriva căreia au depus plângere, fără a primi însă și un răspuns. La data de 15 februarie 2021, societății i-a fost comunicată Decizia de impunere pentru anul 2021 nr. 33037/11.02.2021 pentru stabilirea impozitelor/taxelor datorate de persoane juridice către Municipiul Mangalia, prin care la pct. 15 din această decizie s-a stabilit în sarcina societății un impozit în valoare de 14.678 lei aferent terenului, în suprafață de 3335 mp, situat în Municipiul Mangalia, Stațiunea Olimp, str. Trandafirilor nr. 34 – Croitorie 1.

Mohammad Murad a pierdut procesul cu primarul Mangaliei, Cristian Radu

Societatea a mai arătat că nu a fost niciodată convocată în vederea efectuării unei constatări de către organele autorităţii locale, respectiv de către funcționarii publici desemnați în vederea efectuării unor verificări pe raza Municipiului Mangalia, mai exact în Stațiunea Olimp, din care să reiasă starea neîngrijită a imobilului, sau insalubritatea lui. Un alt argument adus în față de societate a fost că, potrivit art. 3 din HCL nr. 115/21.12.2016 „după identificarea și evaluarea imobilelor, precizate la art. 2, prin grija aparatului de specialitate proprietarul va fi somat ca în termen de 30 de zile să efectueze lucrările de salubrizare a terenului și în termen de 6 luni să efectueze lucrările de întreținere necesare și să mențină în continuare imobilul în stare îngrijită. Pentru imobilele abandonate/aparent abandonate proprietarul va fi identificat prin consultarea evidențelor Serviciului de impozite, taxe și alte venituri ale bugetului local Mangalia”.

După ce a fost somată să efectueze anumite lucrări de salubrizare și chiar de întreținere a imobilului, societatea s-a conformat acestor măsuri și a comunicat printr-o adresă înregistrată la Primăria Mun. Mangalia sub nr. 67458/03.12.2020 faptul că „am efectuat măsurile de salubrizare solicitate și că terenul nostru este în stare permanentă de curăţenie”.

Mohammad Murad a pierdut procesul cu primarul Mangaliei, Cristian Radu

Primăria Mangalia a refuzat să verifice măsurile luate de societatea reclamantă și nu s-a deplasat, prin reprezentanții săi, la fața locului, pentru a constata aceste aspecte și a încheia procesul-verbal de conformitate prevăzut, aplicând direct sancţiunea majorării impozitului pentru teren. 

Phoenicia Express a mai arătat că poate face dovada cu înscrisuri și totodată cu fotografii cu privire la faptul că în zonă există terenuri neîngrijite ale altor societăţi și ale Primăriei Municipiului Constanța, cărora nu le-au fost emise Hotărâri ale Consiliului Local cu privire la majorarea impozitului pe teren.

Potrivit reprezentanților societății, demersurile le-au fost „dedicate în exclusivitate” , fără a se ține seama că astfel de terenuri aflate în „stare tehnică de terenuri neîngrijite” se află deopotrivă și în proprietatea altor societăţi și chiar în proprietatea Municipiului Mangalia. Ba chiar mai mult, având în vedere că pe 23 decembrie 2020 au fost adoptate 11 hotărâri vizând societățile care fac parte doar din Grupul „Phoenicia”, aceștia consideră că această acțiune a avut la bază considerente de ordin politic, ci nu grija celor aflați la cârma municipiului, față de starea și activitatea stațiunii. 

Mohammad Murad a pierdut procesul cu primarul Mangaliei, Cristian Radu

Cererea de chemare în judecată formulată de Phoenicia Express a fost respinsă de magistrații din cadrul Tribunalului București. Urmează să se judece recursul, înregistrat pe rolul Curții de Apel București. Următoare ședință de judecată va avea loc pe 15 decembrie 2023. Precizăm că la adresa respectivă, Trandafirilor nr. 34, în prezent, terenul are funcțiunea de parcare.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sunteti slabi rau. O neregula nu poate fi justificata sau trecuta cu vederea de o alta. Are proprietate neingrijita, asta e legea, supraimpozitare. Voi amestecati povestile in sperante ca un cancan ieftin muta vina de la unul la altul.
0
0
Acest primar as face de cap datorita justiției ce nu mai exista.incepand de sus pana laultimul magistrat, ei aparainfractori ca acest primar făcând Jumi Juma conform poreclei ce o are,trei mandate primite de la infractori ca el nicicum de la poporul ce nu poate scăpa de acest japcangiu ce a distrus tot atât orașul cât și stațiunile!
1
0
Cand un om de afaceri investeste, tu primar cum ii ajuti? Tu pui dari cat nu face pe o statiune care mai mult de 9 luni pe an este moarta si nu produce nimic. Daca era afara castiga acest proces.Aici nu.La turci,greci .tot asa ii jupoaie statul de vii pe comercianti,afaceristi? De asta nu avem nimic nici macar turism.Toti hotii dupa ciordit si spagi.Si-au impartit tot intre ei ciolanele,vor si de la altii.Daca ajunge cu procesul afara castiga procesul.Cel putin au investit au facut ceva au construit hoteluri in aceasta tara.Au facut fabrici etc.Astia ce au facut pentru cetateni? Au pus taxe abuzive la cetateni si firme au furat banii din taxa de curatenie a orasului. Au pus 2 flori in centru.Au furat milioane de euro.Unde sunt banii? Primarii sa curete Constanta Mangalia, statiunile au luat taxe sunt serparii pline de balarii cu taxe ilegale 50 ron/cetatean.De ce iau bani ilegal pe taxa de curatenie a orasului daca primarii cu primariile lor nu fac curatenie in orase si a statiuni?
3
1
Arabul asta nu pleaca in tara acasa , sa ne lase inpace?
5
4
justitia trebuie sa fie independenta, deaia nu mai votam psd si pnl
4
5
Nicule taci din gură că te cumpăr oricum și pe tine și pe Aurul tău la alegeri chiar mai ieftin decât am dat pe Ozzy , spre deosebire de tine eu știu că haur a fost inventat sa preia votul prostimii că Vadim nu mai era și Șoșoaca nu prindea la toți fraierii. Este că ați uitat de celelalte partide mici decand cu aurul ? Ăsta era și scopul fraiere
6
5
Un primar hoț ....care este bun numai pt oamenii lui din primărie, pentru restul populație parca este dusman....nimic nu a construit calumea în acest oras...amantlâcuri și atat...atât....NU ESTI IN STARE SA ALOCI PENTRU GRĂDINIȚELE DE COPII NISTE FONDURI...PRUMESC PARINTII MESAJE CA TREBUIE HÂRTIE IGIENICA, ȘERVEȚELE UMEDE ETC.....UN BULANGIU CUM A SCRIS CEL DE JOS !
10
6
Un nesimțit de primar care si-a însușit vb celui de sus care a scris " cât într-o sută de vieți " TOT DUPĂ BUZATU AJUNGI ! ! ! BULANGIULEEEE
8
6
Murat sau Murad cum ți o spune. Aici râul, ramul prieten mi-este numai nouă. Fiu de beduin n ai mare lucru în comun cu Mangalia. Dar nu de tine ci de r*mânul Radu care și a însușit cât alții în 20 de vieți ar trebui să cugetăm. Nimic care sa semene cu Europa nu e e în bietul orășel Mangalia. Și bani s au investit. Europeni, locali. Zeci de milioane de euro. Dar rezultatul este dezolant. Un manelism ondulat ca stâlpii de iluminat de la Saturn. Un je manfu'.Ia mai postați d-le Radu un video. Sa spuneți cu tonul corbului ca lucrați pentru cetățeni. Recunoașteți, sunteți un navetist. Un materialist și un arivist.
17
1

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016