REPLICA ONLINE CONSTANTA

22.2° Constanța Mar., 17 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6855
22.2° Constanța Marți, 17 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6855
 

Mohammad Murad ar vrea să bage lacul Neptun într-un circuit turistic

Mohammad Murad ar vrea să bage lacul Neptun într-un circuit turistic

Mirela PASCAL 19 decembrie 2023 | 00:00 5522

În iunie 2023, Consiliul Local Mangalia, la inițiativa primarului Radu Cristian, a adoptat  hotărârea nr. 150 prin care se dispune organizarea unei licitații publice privind concesionarea lacului 1 Neptun. Concesionarea se va face pentru o perioadă de 25 de ani cu posibilitatea prelungirii termenului, valoarea concesiunii fiind de 43967 euro/an. Zis și făcut. La licitație a participat... cine credeți? Mohamad Murad, prin firma sa Phoenicia Express SRL. Procedura a fost pusă sub semnul întrebării, astfel că societatea a contestat-o la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor.

Mohammad Murad ar vrea sa bage lacul Neptun intr-un circuit turistic Mohammad Murad

Concesionarea prin licitație publică a Cuvetei Lacului nr. 1 Neptun, tronson 1, lot 2, în suprafață totală de 22.617 mp, aparținând domeniului public al Municipiului Mangalia reprezintă un nou motiv de dispută între afaceristul Mohammad Murad și Primăria lui Cristian Radu.

Mohammad Murad ar vrea sa bage lacul Neptun intr-un circuit turistic
Concesionarea are ca scop final amenajarea unor spații de agrement inclusiv agrement nautic, turism/cazare, alimentație publică, spații pentru desfășurarea activităților cultural artistice și spații de expoziție, în conformitate cu H.C.L nr. 150/29.06.2023 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019.

Mohammad Murad ar vrea sa bage lacul Neptun intr-un circuit turistic hotărârea Consiliului Local Mangalia, din iunie 2023

Un astfel de proiect, nu avea cum să fie ratat de cel mai mare operator economic în domeniul HORECA din sudul litoralului. A participat la licitație, însă documentația de atribuire a imobilului pare să nu fi fost efectuată în parametrii... legali. 

Mohammad Murad ar vrea sa bage lacul Neptun intr-un circuit turistic lac Neptun

Mohamad Murad a cerut, prin firma sa Phoenicia Express SRL, obligarea Primăriei Mangalia la remedierea caietului de sarcini, în sensul eliminării unui criteriu de eligibilitate din Instrucţiunile privind modul de elaborare și prezentare a ofertelor, respectiv certificatul de înregistrare emis de către Oficiul Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul în raza căruia se afla sediul social al ofertantului. Adică, sediul firmei, potrivit caietului de sarcini, trebuie să fie pe raza județului Constanța, iar firma lui Murad are sediul în București.

 

Mohammad Murad ar vrea sa bage lacul Neptun intr-un circuit turistic Murad a renunțat la contestație

Interesat este că, la scurt timp după ce societatea lui Murad a contestat procedura la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor, a depus cerere de renunțare la contestație. Pesemne a ajuns la o înțelegere cu municipalitatea.

Phoenicia Expres SRL este controlată, cu 2 %, de Leila Murad, și Perla Majestic SA, cu 57 % din acțiuni, MBM PHEN HOLDING SRL, cu 41 % și Triumf Construct SA, cu 1 %. Anul trecut, societatea a avut cifra de afaceri de 65.389.657 de lei, profit în valoare de 4.216.127 de lei și datorii ce se ridică la suma de 187.454.251 de lei.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
SĂ STEA ÎN BANCA LUI DE JEG PENAL ȘI HOȚ AȘA AM AJUNS SĂ PLĂTIM DUPĂ CE CĂ, DOAR ACEA FRUMUSEȚE O MAI AVEM O VREA IEL !!!!! UUUUU RUȘINE JEG DE OM.....
3
0
Arabetele asta se vrea si presedintele tarii . Mai dar cat de p****i suntem ? Ne conduc in tarisoara noastra toate natiile pamantului . Sa stea dracului la ei . Asta , arafat si multi altii ne-au furat de 30 ani . Au venit cu 100 dolari in buzunar si acum sunt miliardari .
5
3
Padurea Comorova aproape a disparut prin defrisare, acest lac se concesioneaza de parca e loc de veci si pe primar nu-l intreaba nimeni de sanatate. O sa vizitam lacul cu bilet de intrare doar cand e dechis publicului. Vai de noi ce vremuri traim
14
1
Nu am incredere in arabetul ăsta.
12
1
Pai se leagă lucrurile. Pe lângă hotelurile pe care le deține acest arab în Neptun, el are și hotelul Neptun, care este situat sceptrul cu vedere la lacul Neptun. Probabil are vreun proiect și nu știe cum sa pună mana și pe lac. Face totul cu știrea și bună înțelegere cu sistemul.Ce informații le furnizează astfel încat sa I se permită, iar nu stim, dar ce știm e ca ne aburește și pe noi și statul roman
16
1
mare nesimtit ciuhabul asta .
15
0
mare smecher Murad asta! Pe toti ii abureste, de la toti scoate cate ceva!
14
0
Doi hoti care vor ajunge la puscarie.
16
0
Sa-l bage in circuitul turistic al hotelurilor lui, nu-i asa?
15
0
Vrea pe drk circuit turistic, vrea sa scoata bani ce tot ocoleste motivul principal.
15
0
Singurul loc din Neptun, ramas nealterat de incapacitatea politicienilor de Mangalia a fost in final, cucerit! De ce nu se doreste doar agrement ? Sa faci HORECA pe un lac fara infrastructura, va conduce la o multime de dughene pe lac care se vor integra in mizeria de la ”steaguri” creeata de dl Mocea! Inca o destinatie ce va fi interzisa cardiacilor nostalgici! De unde sa aiba capacitate, viziune, know-haw o mana de papusiti?
17
1
Acum 34 de ani, pe vremea asta, erau oameni împușcați in strada pentru ca tu acum, Cupsa, sa poți băli cu gura hulpava, tu și golanii tai, cu gândul la banii pe care puteți sa-i manevrați dacă puneți mâna pe primăria constanta.
11
1
Nu ar fi rau, daca ar iesi ceva bun! Dar ma tem, ca acest individ vizeaza terenul din jurul lacului , in dorinta avida de a construi betoane, bloace urate (vezi hotelurile lui, mai urate ca cele ale lui Ceasca) si viloace pentru smecherii din umbra (pile, din diverse partide, organizatii centrale si judetene, etc.). Ca sa fim mai siguri, ar fi bine sa lase lacul asa cum este si sa se ocupe un ocol silvic sau un ONG serios (ca sunt multe mai bandite ca investitorul oriental)!
13
2
O nouă txiganie marca Phenicia. Jos labele de pe patrimoniu.
17
1
Este proiectul de acum 13 ani al celor de la Noua Dreaptă Mangalia. Dacă vrea să vină să îi dăm totul, cu mascota, cu insula plutitoare, concursuri, ambarcațiuni e.t.c.
5
5
Daca are datorii de 3 ori cat cifra de afaceri si un profit care nu-i acopera nici macar dobanda la datorii, de unde bani pt inchiriere ??? De unde sa iasa Mangalia pe profit ???? A, poate doar UNII din Mangalia pe profit, asta e altceva
14
0
mai mari de 3 ori decat cifra de afaceri nu ma pricep dar e cam aiurea sau ciudat asa merg firmele de succes la noi credeam ca luxul asta nu si-l permite decat guvernul
14
1
Oameni care vor să facă ceva ptr Romania,nu r*mâni p******e care vor sa fure romania
4
22

REPLICA


LOTO

6/49
3861614329
5/49
2842529181
joker
17411423166