REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
33.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Mohammad Murad: Cristian Rizea m-a vorbit de rău... există cineva acolo sus, care are grijă! Video

Mohammad Murad: Cristian Rizea m-a vorbit de rău... există cineva acolo sus, care are grijă! Video

Mirela PASCAL 13 mai 2023 | 00:00 3516

Afaceristul Mohammad Murad, audiat de procurorii constănțeni joi, în dosarul lui Dan Diaconescu,  a dat de înțeles, pentru Replica, că unul dintre personajele negative care-i doresc răul și care vor să-i facă probleme este Cristian Rizea, fugarul condamnat în 2019 la 4 ani și 8 luni de închisoare cu executare pentru trafic de influență, spălare de bani și influențarea declarațiilor, adus, recent, în țară, și încarcerat pentru executarea pedepsei.

Mohammad Murad: Cristian Rizea m-a vorbit de rau... exista cineva acolo sus, care are grija! VideoMohammad Murad

Mohammad Murad a fost audiat joi, 11 mai, de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, în dosarul lui Dan Diaconescu.  Ulterior, a făcut precizări cu privire la acuzațiile care i se aduc, dar a vorbit și despre legătura cu Dan Diaconescu.  ”Am fost invitat ieri (n.red. 11 mai), am stat jumătate de oră. Am fost întrebat, în principal, dacă mașina pe care a avut-o Dan Diaconescu în 2020 sau în 2021 a fost a mea. Am spus că da, a fost a firmei, și că i-am împrumutat-o conform legii. Asta a fost toată discuția. Am mai spus că nu l-am citit ca pe o persoană care face lucrurile astea”, a explicat Murad, pentru Replica.

Nu sunt prieten cu Dan Diaconescu

Acesta a continuat și a precizat că este normal ca numele lui să fie târât în acest scandal, pentru că e o persoană publică de succes. Întrebat cine îi vrea răul, Murad a răspuns că sunt mulți, în contextul în care este o persoană de succes.  ”Probabil acele persoane au probleme. Nu e ușor să fii o persoană de succes. De acolo pleacă totul. Având în vedere că trăiesc într-o țară în care se vând vorbe goale, nu mi se pare o surpriză. N-am timp să mă gândesc la o persoană sau alta. Nici nu mă interesează”,a  spus Murad.

Mohammad Murad: Cristian Rizea m-a vorbit de rau... exista cineva acolo sus, care are grija! VideoCristian Rizea

Întrebat dacă este de părere că cineva vrea să-l oprească să candideze în 2024, acesta l-a adus în discuție pe controversatul fugar Cristian Rizea, adus recent în țară și băgat la pușcărie: ”Nu mă interesează ce spun unii, cum ar fi Cristi Rizea. Nu știu dacă m-am întâlnit vreodată cu el, întâmplător, dar am auzit că a vorbit de mine rău. Îi doresc binele, sper să scape de pușcărie, dacă e nevinovat. Chiar dacă a vorbit urât despre mine, există cineva sus care are grijă. Am auzit că m-a vorbit de rău, dar nu știu ce a zis”, a mai precizat Murad.

Legătura dintre Murad și Cristian Rizea

Cristian Rizea făcea, în urmă cu câțiva ani, declarații incendiare la adresa lui Mohammad Murad, despre creditele afaceristului, dar și despre întâlnirile acestuia, într-unul dintre hotelurile din București ale lanțului pe care-l deține, cu numeroși politicieni controversați. Totodată, Rizea spunea, într-un interviu acordat Ancăi Alexandrescu, că Murad făcea inginerii cu mașini ” Eu mă duceam personal, fac această dezvăluire. În 1990-1992, era o metodă folosită de numeroși italieni la noi în România. Luau mașinile, cumpărau mașinile, își închiriau mașini din Italia sau își cumpărau, le asigurau în Italia, Casco vorbesc. Veneau în România, mașini de 20.000, 30.000, 40.000 de dolari la vremea aia ,deci anii ‘90….92-93. Le vindeau pe 5.000, 6.000 de dolari, pe niște bani. Ei se întorceau înapoi și-și luau banii de la asigurare, ca să știți. Iar Mohammad avea o rețea… eu vă zic că… m-am implicat în așa ceva. Italienii mă cunoșteau pe mine, eu m-am dus la el când întorcea burgerii în spate la Springtime, adică el cu frati-su erau acolo. Ei făceau burgerii atunci,  nu aveau angajați. Ei au ridicat Springtime-ul ăla.

Video:

Rizea:Murad a acceptat să fie unealtă sistemului. El a deranjat un înalt al Sistemului

Rizea spunea că Murad a făcut investițiile pe litoral nu pentru el, ci pentru alții.  Nu a făcut pentru el. ” El e un om al sistemului. Hai să-l întrebăm public cu ce bani a finanțat, cine l-a pus să finanțeze cele 3 hoteluri de la Olimp. Odată erau perlele litoralului românesc, ajunse în ruină. Mohammad Murad a preluat această investiție nu pentru că a vrut el. Că a fost ordin de la Sistemul care l-a protejat atâția ani de zile să spele bani în România și a făcut această investiție cu un credit sindicalizat de la mai multe bănci în valoare de 50 milioane de euro. Dacă veți intra și instituțiile statului vor dori să se uite în contabilitatea acestei investiții, vor vedea că pentru aceste investiții s-au folosit numai jumătate din acea suma acordată ca și credit, jumate s-au pierdut pe la Phoenicia, în București, pe la Mandaloun, restaurantul lui libanez și prin conturile din offshorurile sale ale acestui libanez parvenit în România. Și aflat permanent din anii studenției sub pulpana sistemului”, mai dezvăluia Rizea, în 2020. ” Murad n-a înțeles un lucru. El a finanțat din banii făcuți în România și-i face de vreo 30 de ani. El venise la Grozăveșți de pe vremea lui Ceaușescu, schimbă valută. Dar eu l-am cunoscut în ’91-‘92 personal. Eu i-am adus mașinile alea. Da, italienii îmi aduceau mașinile mie, îmi puneam și eu 1.000 de dolari la fiecare mașină și i le dădeam domnului Murad, care le punea pe container le urcă și le ducea la Beirut, unde în Liban, chiar dacă Interpolul te găsea cu mașini furate, erai cumpărător de bună credință și erau legi în Liban că ti-o lasă în custodie. Asta era de fapt șmecheria, iar domnul Mohammad Murad, marele investitor in turism, își lua 10.000, 15.000 la mașină, că băieții aia plăteau. Cred că Murad va avea soarta acelui cetățean chinez, acelui investitor chinez, pentru că el a deranjat foarte mult. În primul rând a acceptat să fie unealtă sistemului. El a deranjat un înalt al Sistemului”.

Rizea: Murad voia primăria Mangalia sau Constanța pentru că acolo sunt niște porturi pe care voia să le folosească pentru trafic de arme

Rizea a mai spus de ce voia Murad să fie primarul Constanței ori al Mangaliei. ”Omul acesta, acest cetățean libanez, și-a dorit Primăria Constanta. De ce și-a dorit el primăria Constanța sau Mangalia? Nu v-ați intrebat niciodată? Să pară el bunul samaritean. De ce nu s-a dus la Agigea sau la Costinești sau la Eforie? Pentru că la Constanța și Mangalia sunt niște porturi pe care băiatul ăsta voia să le folosească pentru trafic de arme, pentru organizațiile Hezbollah”, mai spunea Rizea.


Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Prin statutul tau de om integru si prin viata frumoasa care ti a oferit o Romania, urmeaza sa lupti pentru tara care ti a dat fericirea, Romania. Lupta pentru ea domnule Murad.
0
0
Respect Murad. nu esti roman dar demonstreaza ca esti mai roman ca makidonii
1
0
Bravo Rizea ! Asa nu faci Braila de ras ! Traiasca brailenii destepti. Sa vezi acum cum nu o sa tabare nimeni pe acest libanez ordinar. Le-ai zis adevarul Rizea, asa este !
0
3
Murad pare un om sincer si inimos. Il studiez in continuare
2
1
Un excroc care nu își plătește colaboratorii! Un individ care a excrocat comunitatea arabeasca in anii 90 in București
3
1
cit de diliu sa fi sa acuzi fara probe Se pare ca este un simbure de adevar caci altfel l-ar fi tirit prin tribunale Dar ca sa nu spuna mai multe mai bine il ascund
0
0
Draga Murat sau Murad sau . . . cum te-o chema, stai liniștit, încet, încet dai și tu socoteala. Prea mulți bani SPALATI / ALBITI, prin filiera arabesc patronata de tine. Amin!
9
0
Murad, de data asta ,în nebunia lui, Rizea are dreptate și a turnat tot ce știa. E fix asa cum a spus. Și yu și sistemul știți lucruri. Ai un fel manipulator de a întoarce lucrurile cumva în favoarea ta, dar sistemul te a urcat, el te va coborî. Ești compromis pana în măduva oaselor. Sa nu mai zic de agenții arabi
10
0
Arabitoii astea ce put a parfum amestecat cu transpiratie si jeg s-au impus in politica PNL Constanta au finantat masiv partidul si s-au impus marionetele lor ca apoi le -au votat tot ce au vrut la Navodari , Constanta , Mangalia ! George Dragomir si o perioada Hutuca Bogdan au fost marionetele lui Murad si l-au ajutat sa faca evaziune fiscala si sa spele zeci de milioane de euro prin aproximativ 40 de firme interpuse ! Serviciile sectete prin diversi indivizi il protejaza si fura la greu impreuna pe filiera Rares Bogdan si Cosmin Guse pe care Murad ii hraneste de 15 ani de zile .
7
0
Murad vrea peste tot si in politica si la TV. Nu e in stare decat sa strice. la Bucuresti a distrus o televiziune, la Constanta a inchis Litoral TV cand mergea foarte bine. e doar un mic carciumar si atat
7
1
Eucred ca Rizea cam are dreptate. Studentii arabi din vremea lui Ceasca erau bursieri ai statului roman si marea majoritate erau informatori la Secu ! Iar legaturile lui Murad cu Hezbolah sunt binecunoscute. Se leaga in multe privinte zicerile lui Rizea !
10
0
Caracter de mitocan al acestui rizea, nu o sa-l scape de parnaie. Va dati seama cine a fost, este, in parlamentul Romaniei? De alde rizea!
4
3
M-ai legat la politie cu pustoaicele tale. Dai santaj apoi torni la politie
4
0
Dacă v-a candida la primărie îl v-oi vota
0
11
Domnule Rizea? Daca vezi ,dar teoretic nu ar trebuii sa vezi dacă esi parcat, 1_ AI FUMAT IARBA?,ceva coca cola, ldh heroină pe urechi? 2_daca cineva DNA planeta dorește sa facă ce spuneți dumneavoastră,adică sa vândă arme, droguri prostituție secrete,o face în liniște cu fanfara Ați mâncat măduva? ma du re in Liban/&/
6
0

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510