REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.4° Constanța Sâm., 7 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6845
20.4° Constanța Sâmbătă, 7 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6845
 

Mohammad Murad deschide lista candidaților AUR Constanța la Camera Deputaților. Video

Mohammad Murad deschide lista candidaților AUR Constanța la Camera Deputaților. Video

Andreea VLAICU, Emilia BABU 7 septembrie 2024 | 00:00 275

Mohammad Murad este o figură influentă în afacerile din România, cunoscut pentru inițiativa sa de a dezvolta proiecte ambițioase și pentru abordarea sa inovatoare în afaceri și ospitalitate. Acesta a acordat un interviu pentru Replica de Constanța, în cadrul căruia a vorbit despre haosul provocat de recalcularea pensiilor, candidatura lui Mircea Geoană la alegerile prezidențiale, dar și despre neregulile din Constanța cât și din restul țării.

Mohammad Murad deschide lista candidatilor AUR Constanta la Camera Deputatilor. VideoMohammad Murad și Emilia Babu

În debutul interviului, Mohammad Murad a spus că, mai departe, va alege să intre în Parlamentul României „Am decis să intru în Parlament. Urmează ca pe 21 septembrie să lansăm listele. Cred că este nevoie de mine acolo. După experiența pe care o am pe teren, o să mă duc să schimb multe. Alegerile, din păcate, nu sunt în favoarea mediului de afacere și nici măcar a oamenilor de rând”. Cât despre lista pe care o să-l găsim pe Murad, acesta a spus: „Cred că decizia mea rămâne Camera Deputaților. Mi se pare că acolo o să mă simt mai tânăr și mai dinamic. O să avem o echipă foarte bună”.

Murad: ANAF face un abuz total

Mohammad Murad și-a exprimat indignarea privind legile pe care statul le adoptă. Potrivit acestuia, ANAF face un mare abuz. „Sunt foarte multe abuzuri făcute zi de zi, în special în domeniul de afaceri și nu numai. Vă dau un exemplu. Dacă aveți de plătit o amendă de circulație de 200 de lei, ANAF vă blochează contul, chiar dacă aveți acolo 2.000 sau 200.000 de lei. Pentru orice sumă, blochează toată suma din toate conturile. Asta este un abuz total, care nu există la nivel european. Al doilea abuz este la munca part-time. Dacă lucrați două ore pe zi, statul vă taxează ca și cum ați lucra opt ore. Din păcate, sunt multe dezavantaje în România. Românii pleacă pentru că nu funcționăm într-un mod normal. Funcționăm după cum vor unii sau alții”, a adăugat omul de afaceri.

Video 1:

Mohammad Murad construiește o nouă casă pentru o familie greu încercată

„În județul Giurgiu construim o casă pentru o familie cărora le-a ars locuința. M-am oferit să le întind o mână și să construim o casă cu trei camere, sănătoasă, frumoasă, nouă. Principalul scop este de a ajuta acești oameni dar este și o demonstrație că se poate face o casă în timp util și cu bani puțini”, a spus Murad referitor la Planul Simion prin care acesta promite tinerilor case la prețuri decente și accesibile.

Mohammad Murad: „Era bine dacă Geoană avea un partid în spate”

Întrebat despre candidatura lui Mircea Geoană la alegerile prezidențiale, Murad a transmis faptul că nefiind parte dintr-un partid va fi o problemă. „Are șanse, dar sigur depinde cum se fac jocurile. Era bine dacă avea un partid în spate. Faptul că nu are va fi o problemă. Doresc tuturor candidaților să vină cu un plan corect pentru țară. Avem nevoie de o Românie dezvoltată, o Românie a bucuriilor. Sperăm ca George Simion să fie în turul 2”.

Mohammad Murad deschide lista candidatilor AUR Constanta la Camera Deputatilor. VideoMohammad Murad și Emilia Babu

S-a întâlnit cu Stroe, Huțucă și Mitroi

În cadrul interviului, Mohammad Murad a relatat faptul că s-a întâlnit de curând cu câțiva politicieni din partidele PSD și PNL, și anume Felix Stroe, Bogdan Huțucă și Florin Mitroi. Despre acest subiect a spus: „M-am întâlnit recent cu Felix Stroe, Bogdan Huțucă și Florin Mitroi. I-am întrebat despre viziunea lor pentru Constanța și despre următorii pași în politică pentru oraș. Cred că avem multe în comun, dar și divergențe, normal. Noi, partidul AUR, nu ne batem pe posturi sau pe scaun, să fie clar. Noi nu suntem un partid clasic. Suntem un partid pentru că așa ar trebui să fie, dar niciunul dintre noi nu este politician. Noi nu vrem niciun scaun. Nu vizăm vreun post important la nivel județean. Nu vom face jocul nimănui, decât al celor care ne-au votat pe noi”.

Video 2:

În continuare, acesta a vorbit despre problemele din județ și despre ce le-a recomandat politicienilor din PSD și PNL. „Le-am spus că sunt multe de făcut în Constanța, că nu se poate continua așa. Suntem obligați să lucrăm pentru Constanța. Am fost votați de 300.000 de oameni din județ. Trebuie să stăm la masă și să găsim soluții pentru oraș. Constanța, la ora asta, are salariul mediu net sub salariul din Bacău și Vaslui. Nu se poate. Este o rușine! Suntem pe locul 13 la economie. E nevoie de altă abordare. Ajunge cu jocurile, găștile, aranjamentele personale. Felix Stroe a spus că sprijină orice inițiativă din partea noastră. Am băut o cafea, am vorbit. Totul este în regulă, așa cum și trebuie să fie. Nu suntem dușmani”. 

Ce crede Mohammad Murad despre recalcularea pensiilor?

Întrebat despre tot haosul din rândul vârstnicilor, provocat odată cu recalcularea pensiilor, Murad a fost foarte tranșant și direct. „E ceva foarte simplu. O persoană contribuie 35 de ani și dă în fiecare lună 200-300 de euro pentru pensie. Statistica spune că un om, după ce iese la pensie, trăiește în medie 8 ani. Opinia mea este ca suma pe care a contribuit-o să o împartă la 120 de luni, la 10 ani, și obținem în jur de 1.500 de euro pe lună. Problema este că banii cu care a contribuit pentru pensie nu mai sunt”, a mai spus Mohammad Murad.

Mai multe puteți afla din interviul integral:

.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


REPLICA


LOTO

6/49
3417262547
5/49
153224403139
joker
22178279