REPLICA ONLINE CONSTANTA

28.4° Constanța Sâm., 10 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6817
28.4° Constanța Sâmbătă, 10 August 2024 Anul XX Nr. 6817
 

MOHAMMAD MURAD: Îl INVIT pe Florin CÎȚU pe LITORAL, să ne BAGE în SEAMĂ! Video

MOHAMMAD MURAD: Îl INVIT pe Florin CÎȚU pe LITORAL, să ne BAGE în SEAMĂ! Video

Replica API 19 august 2021 | 23:18 5270

Mohammad Murad a pariat în ultimii ani totul pe turism și a reușit să devină cel mai vizibil, cel mai important și unul dintre cei mai mari investitori de pe litoral și nu numai. Este cunoscut de întreaga țară, în special pentru investițiile realizate în sudul litoralului, și mai ales în Olimp, stațiunea care, astăzi, se învârte după soare. Cu toate acestea, vorbeşte mai puţin despre bani şi mai mult despre cât de important este să oferi, să ajuți și să fii ajutat. Despre aceste aspecte a vorbit în cadrul unui interviu acordat ziarului Replica, interviu pe care-l vom structura în două părți. În prima parte, Murad a vorbit despre cât de greu a fost să țină la liman afacerile în timpul pandemiei, despre ajutorul primit de la stat, sau mai bine spus, despre lipsa implicării statului în domeniul Horeca, ocazie cu care i-a lansat o provocare premierului Florin Cîțu. Aceea de a veni pe litoral și să dea mâna cu hotelierii și operatorii din turism și să le ofere sprijinul pe care și predecesorul său l-a promis și nu l-a respectat. În cea de-a doua parte a interviului, pe care o puteți urmări mâine, 20 august, Murad ne spune dacă va mai candida sau nu la Primăria Mangalia… sau Constanța ori, de ce nu, la Parlamentul României.

Cum a făcut față Mohammad Murad pandemiei? La fel de greu ca toată lumea, spune el, fiind nevoit să bage în șomaj tehnic 50% din angajați. ”Evident că a fost foarte greu și pentru noi. Important este că în scurt timp am găsit cea mai bună soluție încât să păstrez un număr cât mai mare de angajați și să pot să mă adaptez la orice situație. Din păcate, această situație a fost neașteptat de grea și de dură. A fost un test foarte important, nu putem vorbi de faptul că pandemia a trecut, aceasta poate să se întoarcă în orice moment.

Pentru HoReCa, pandemia a fost un dezastru, dar mergem înainte. După 20 de ani de muncă am avut și mici rezerve care ne-au permis acest lucru. A fost nevoie să reduc numărul de angajați, în special în București, am fost nevoiți să reducem cu 50% personalul angajat, pe zona de HoReCa și restaurante, și să-i băgăm în șomajul tehnic”, a spus Mohammad Murad.

Încă așteaptă sprijinul Guvernului

Afaceristul și-a arătat dezamăgirea față de guvernanți care au tot promis sprijin domeniului Horeca și niciodată nu l-au văzut. ”Practic, sunt foarte puțini cei care au fost ajutați, vorbim de un număr de sub 2%. Eu, personal, nu am primit niciun ajutor. Acele ajutoare încă nu au ajuns la noi. Mare parte din vină este a Ministerului Economiei, care încă nu livrează absolut nimic. Am fost la întâlniri cu ministrul Economiei, dar nimic momentan. Am ajuns la concluzia că cel mai mare ajutor de la stat ar fi să ne lase în pace, să ne facem treaba, așa cum știm noi cel mai bine. Cei care ne conduc trebuie să înțeleagă ce înseamnă capitalismul, ce înseamnă mediul de afaceri. Nu ne putem compara cu Belgia, Franța, care au primit sprijin. Este o situație destul de tristă, nu ne putem compara cu alte state europene”, a spus Murad.

Înainte de alegeri, toți vorbesc de sprijinirea mediului de afaceri, când ajung la putere vorbesc doar de controale

Promisiuni deșarte a primit și de la fostul premier Ludovic Orban, public, și așteaptă de la actualul Guvern, nu doar promisiuni, ci și rezolvări. ”Cu Ludovic Orban am discutat în nenumărate ori, chiar am fost la dânsul la Guvern. Ministrul Economiei ne-a promis că se vor da ajutoarele, că sunt alocate în buget, dar, concret, nu a început distribuirea ajutoarelor. Au fost stabilite mai multe măsuri cu care noi, patronatele, am fost de acord, și care sunt încă la stadiul de promisiuni. Înainte de alegeri, toți vorbesc despre sprijinirea mediului de afaceri, dar când ajung la putere, din păcate, ajung să vorbească doar de controale. E trist, dar ne-am obișnuit. Sperăm ca într-un final să ne fie oferite și cele promise ca să putem salva ceva din acest sector dinamic și important”, a precizat Murad.

”Cu actualul prim ministrul nu am discutat despre aceste ajutoare. Actualul Guvern, PNL și USR, a arătat de la început că sunt indiferenți cu acest sector dinamic, turismul, sector care aduce suficienți bani la buget încât să fie băgat în seamă și respectat. Din păcate, eu nu știu, nici la ora actuală, cine este responsabil de acest sector în Ministerul Turismului și Economiei. Turismului nu i-a fost alocată foarte mare importanță. Zona politică este doar o zonă declarativă și atât“, a adăugat Mohammad Murad.

Murad îl provoacă pe Cîțu: să vină pe litoral să stea de vorbă cu noi

Prin intermediul cotidianului Replica, Mohammad Murad l-a provocat pe premierul Florin Cîțu să vină pe litoral, să dea ochii cu operatorii, pentru că are obligația să o facă. ”Adresez o invitație deschisă domnului prim ministru, unde dorește dânsul, să discute cu mediul de faceri. Are obligația față de cei care au ajuns pe litoral și de angajați, are obligația să-i bage în seamă. Să vină și să discutăm despre ce vom face începând cu anul viitor. M-aș bucura să vină și o parte din Guvern”

Stațiunile, sub nivelul hotelurilor în care s-au investit milioane de euro

Întrebat cum i se par stațiunile din sudul litoralului, Murad a declarat că acestea sunt cu mult sub nivelul hotelurilor în care s-au investit milioane de euro. ”Stațiunile nu arată la nivelul hotelurilor în care s-a investit. Domnul primar spunea că nu are buget. Acum bani sunt. Anul acesta mediul privat va vira peste 15 milioane de lei din taxa de stațiuni. Sunt bani suficienți să facem mobilier urban, iluminat public… E nevoie de acest lucru. Am avut discuție cu domnul primar, i-am propus să facem echipă și să ridicăm toate stațiunile. Sper să se vadă că există o reînviere a stațiunilor, așa cum am făcut noi din Olimp. Avem o creștere, anul acesta, de 15% a turiștilor față de anul trecut. Dar asta nu înseamnă că trebuie să stăm liniștiți. Trebuie să continuăm investițiile”, a mai specificat afaceristul.

Mâine, 20 august, puteți urmări PARTEA a DOUA a interviului.

VIDEO, Partea întâi:

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
35128162337
5/49
22135243618
joker
36111623118