REPLICA ONLINE CONSTANTA

22.2° Constanța Mar., 17 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6855
22.2° Constanța Marți, 17 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6855
 

Mohammad Murad nu se lasă până nu pune mâna pe terenurile de lângă Amfiteatru

Mohammad Murad nu se lasă până nu pune mâna pe terenurile de lângă Amfiteatru

Ana Maria LIPAN 11 aprilie 2023 | 00:00 9709

Mohammad Murad, proprietarul Phoenicia Expres SRL, se chinuie de mulți ani să cumpere două terenuri, administrate de Neptun Olimp SA,  situate în Stațiunea Olimp, în vecinătatea complexului Amfiteatru. Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor de la Neptun Olimp SA a aprobat, în ședința de pe 23 august 2022, vânzarea prin negociere directă a celor două suprafețe către proprietarii construcțiilor de pe amplasament. Întrucât consideră că licitația este... cu dedicație și întrucât nu poate cumpăra imobilele în cadrul procedurii, afaceristul a mers în instanță, contestând hotărârea. Pe 21 februarie a.c. Tribunalul Constanța a respins cererea de chemare în judecată, însă Murad a făcut apel. Acesta a fost înregistrat pe rolul Curții de Apel Constanța, la data de 7 aprilie a.c.

Mohammad Murad nu se lasa pana nu pune mana pe terenurile de langa AmfiteatruMohamad Murad

După ce Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor de la Neptun Olimp SA a aprobat, în ședința de pe 23 august 2022, vânzarea prin negociere directă a unor terenuri, situate în Olimp, către proprietarii construcțiilor de pe acestea. Este vorba despre un teren de 971 mp aferent Magazinului 101 Olimp și unul de 52,31 mp aferent Magazinului Terasa Shop Olimp, ambele fiind învecinate complexului Amfiteatru.

Mohammad Murad nu se lasa pana nu pune mana pe terenurile de langa Amfiteatrufacsimil din hotărârea AGA a SC Neptun Olimp

Afaceristul Mohammad Murad și-a arătat imediat nemulțumirea, solicitând în instanță anularea hotărârii mai sus menționate.  Potrivit informațiilor noastre, afaceristul ar vrea să cumpere cele două terenuri, însă are puține șanse, în contextul în care au prioritate cei ce dețin construcțiilor aferente terenurilor.

 

Mohammad Murad nu se lasa pana nu pune mana pe terenurile de langa Amfiteatrucomplex Amfiteatru

Murad a argumentat în instanță faptul că a încercat să negocieze cumpărarea inclusiv a celor două suprafețe încă din anul 2001, pentru a-şi întregi dreptul de proprietate asupra terenului. Acesta a susținut și faptul că vânzarea activelor, pornind de la prețul de 400 euro/m.p., trebuia să se realizeze prin organizarea unei licitații publice.

Mohammad Murad nu se lasa pana nu pune mana pe terenurile de langa Amfiteatru

Astfel, potrivit acestuia Neptun Olimp SA a arătat favoritism proprietarii celor două construcții în dauna sa, deși deține cota majoritară de teren şi era îndreptățit să cumpere respectivele suprafețe de teren. Mai mult chiar, prin licitație s-ar fi putut obține o sumă mult mai mare de bani decât cea încasată.

Mohammad Murad nu se lasa pana nu pune mana pe terenurile de langa Amfiteatru

Pe fond, Murad a pierdut

Cererea de chemare în judecată a AGA de la Neptun Olimp SA a fost însă respinsă pe 21 februarie a.c., iar Phoenicia Expres SRL a făcut apel. Acesta a fost înregistrat pe rolul Curții de Apel Constanța, la data de 7 aprilie a.c.

Mohammad Murad nu se lasa pana nu pune mana pe terenurile de langa Amfiteatruîntrunirea AGA a SC Neptun Olimp

Reamintim că hotărârea din 23 august a.c.  a fost votată pe vremea fostului director Mihăiță Giani Vătuiu, fost șef al Direcției Suport a Direcției Generale Anticorupție (DGA). Pe lângă acestea, se mai vinde un teren de 1.090 mp aferent Căminului Personal din Eforie Nord și un teren de 4.991 mp aferent Complexului Astoria din Eforie Nord.
Phoenicia Expres SRL este controlată, cu 2 %, de Leila Murad, și Perla Majestic SA, cu 57 % din acțiuni, MBM PHEN HOLDING SRL, cu 41 % și Triumf Construct SA, cu 1 %. Anul trecut, societatea a avut cifra de afaceri de 65.389.657 de lei, profit în valoare de 4.216.127 de lei și datorii ce se ridică la suma de 187.454.251 de lei.

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Comentariile de mai jos, ( cele 3) foarte pertinente si la obiec ! În plus, putem adauga si faptul ca șantaj...l de Ne...th nu îl deranjeaza cu nimic pe Murad ! Oare de ce? S-au facut platile pentru ,,publicitate" ?
4
2
Daca era la THR dadea o spaga si rezolvam repede... acolo e mai greu
3
1
Mda , adică vrea sa cumpere terenul aferent construcțiilor .. exact cum as vrea sa cumpăr eu terenul de sub casa unde stați dv .. doamna sau domnișoara Lipan .. il promovați pe procesomanul de Murat .. cred ca aveți salar de la Phoenicia .. ca și reporter de ce nu scrieți de Phoenicia ca are 54 procese pe rol .. și ca Clubul Lia Manoloiu ii cere insolventa .. ca reporter sau ce sinteti .. cred ca era bine dacă va Informati .. nu luați Știrea de pe portal just Oare știți ca a renovat complexul fără Autorizatie de construcție .. și ca nu poate intra in legalitate cu noua construcție fără aprobarea vecinilor .. care sint de fapt proprietari spațiilor .. care au aferent terenul .. in cota indiviza Sper sa reveniti cu o erata .. am sa va trimit și un mail dacă vreți sa aflați adevarul despre așa zisul investitor
6
1
ASTA ERA TAPTAR DE MASINI.ACUM ESTE MARE AFACERIST.TOTI EMIGRANTII S AU AJUNS CU AJUTORUL CURVELIOSILOR DIN POLITICA.
7
1
Salbaticul asta de migrant, nu a fost inca deportat? Ce se mai asyeapta ?;facetio!
9
2
Noi am lasat sa cada ceea ce era perla alta data Si acum punem bete in roate Tipic romaneste din pacate
2
3
stie a cui sageata este imbroboditul asta!
10
2
Trebuie sa mai astepte putin, se cauta o solutie de sphaga care sa fie sigura 100% fara riscuri !
7
1
Bine ca ne-a reparat el complxeul, ca romanii nu au fost in stare, ajunsese o ruina.
11
8
ati distrus mamaia,acum urmeaza olimpul.arabule,ai luat tzeapa,mizeria aia betonata de statiune o sa fie populata doar de melteni,bugetari,rapanosi voucheristi.de cind nu mai imi dai voie sa ma plimb iarna pe terasa amfiteatru,nu mai cumpar nimic de la tine toata bara!nici eu nici 50 pe care.i stiu.oricum,la preturile alea doar fraierii pun botul..
17
2
cum ma ceausescu ce a facu acu alti se bucura
5
1
Multi p****i pe aici pe la comentologie.Ploua ,afara !!!
4
5
Arabul asta belit e fugit din tara de vreo 3,,4 luni , un escroc sa se ia de mina cu Diaconescu !
17
1
Numai colonizatii (nu parfumatii) isi vând terenurile la straini!
11
1
de la consilieri locali la europarlamentari, toti dau din coada sa intre in gratiile marelui Moha.
16
3

REPLICA


LOTO

6/49
3861614329
5/49
2842529181
joker
17411423166