REPLICA ONLINE CONSTANTA

30.8° Constanța Lun., 19 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6826
30.8° Constanța Luni, 19 August 2024 Anul XX Nr. 6826
 

Monica Anisie explică de ce AU ÎNCHIS școlile

Monica Anisie explică de ce AU ÎNCHIS școlile

Replica API 8 noiembrie 2020 | 21:43 1975

Monica Anisie a refuzat să participe la o dezbatere pe tema educației cu vloggerul Selly, motivând, la acea vreme, octombrie, că situația epidemiologică din România este periculoasă, iar o întâlnire față în față ar putea avea urmări.

La începutul lunii octombrie, când în România erau numai 3.000 de cazuri zilnice de infectări, nu peste 10.000, ca acum, ministrul Educației a spus că nu merge în studioul PRO TV, care găzduia întâlnirea cu Selly. Însă, după numai o lună, Anisie a mers la televiziunea amintită, fără teama de infectare, unde a vorbit despre motivul pentru care Guvernul a închis școlile. Iar ceea ce a putut să spună cea care este și profesoară de limba română este de-a dreptul halucinant: școlile au fost închise din solidaritate pentru medici.

"În ultimele săptămâni au crescut cazurile de îmbolnăvire, numărul de infectări este din ce în ce mai mare, uitați-vă la spitalele din România. Trebuie să fim solidari cu medicii, luăm astfel de măsuri, de suspendare a cursurilor față în față în unitățile de învățământ, complementar cu posibilitatea ca activitățile desfășurate de părinți să fie în regim de telemuncă. Prin urmare, părinții muncesc de acasă, copiii își continuă educația de acasă.

Guvernul României a luat această măsură pentru că trebuie să ne gândim la sănătatea și siguranța copiilor, dar și a părinților. Studiile realizate de epidemiologi arată că sunt foarte buni transmițători copiii. La momentul acesta, rata de infectare în școli este foarte mică si am mai spus lucrul acesta, ca nu în spațiul școlii există pericolul de îmbolnăvire, ci în afara. Am văzut din primele zile ale anului școlar părinți care se aflau la porțile școlilor fără să poarte masca, trebuie să luăm în calcul și traficul din marile orașe", a spus Monica Anisie.

Ministrul Educației recunoaște că rata de infectare în școli este una extrem de mică, de sub 1% în rândul elevilor, cadrelor didactice și personalul auxiliar, însă închiderea acestora a fost luată ca măsura de prevenire.

"La momentul acesta, rata de infectare pentru elevi și cadrele didactice este sub 1%, conform datelor primite de Ministerul Educației de la Direcția de Sănătate Publică. Este important pentru noi toți ca acești copii să rămână sănătoși, pentru ca să-și continue educația", a mai explicat Anisie.

Potrivit DSP, situaţia epidemiologica pe ultimele 14 zile în şcoli este următoarea

0,057% elevi infectaţi

0,66% profesori infectaţi

0,59% personal auxiliar infectat

0,46% personal nedidactic infectat, potrivit știripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Activista in toata regula
0
0
a inchis scolile din cauza prostiei ei in toata lumea scolile deschise la noi inchise ne vrea prosti ca ea
3
0
Sugeti pula toti.
0
1
Situatia epidemiologica prezentata de DSP nu are nicio valoare atata timp cat nu toti elevii si profesorii sunt testati! Aceste raportari sunt calmante pentru panicati.
4
0
out cu anisoara, deschide n plm scolile
7
0
Sper ca va veni momentul cand acesti idioti vor plati pentru toata mizeria facuta. Si ea, si jihadistul si toti nenorocitii. Si sper sa plateasca in viata asta.
13
0
Prea multa scoala nu face bine!Asa apar ministrii gen Anisie,Orban,Dancila,Pop - ,,Genunche" si altii ca ei!
18
0
Au inchis scolole pentru O ROMANIE EDUUCAATAAA
19
0
Mionica asta e chiar mai cretina ca alinutza cu sandvisul.
15
0
Sa ma pupi in pizda plina de ciclu mancatorule de cacat vezi ca speli bine cu limba ta
4
13
Scolile sa nu functioneze, doar barurile si cluburile!
24
1
o tuta au inchis scolile ca prostii vai de generatiile care vin, cei care au invatat pina in 1989 si care terminau cu note de 6 si 7 sant mai destepti decat astia care termina cu 10 in ziua deazi in afara sa butoneze telefoanele si sa stea pe calculator la jocuri nu mai stiu nimic
25
1
Foarte bine!
6
10
in dorul lelii,era absolut obligatoriu sa meditezi copilul la materiile cheie:mate,romana,fizica,chimie,engleza sau alte limbi straine obligatorii.singurul avantaj era ca socializau copii si-si descarcau surplusul de energie se mai facea sport,una e sa faci miscare in aer curat alta e sa stai ca batranelul infipt in fata calculatorului.la noi sunt clase cu 35 de copii deci zero sanse de a respecta vreo regula si pana la urma totul depinde de imunitatea fiecaruia.Gripa clasica a facut la fel de multi morti poate mai multi da nu e corect politic sa zici.escrocii planetei se supraimbogatesc acum
14
5
Cu ocazia asta se mai reduce si numarul de calatori din transportul in comun. Si asta e o sursa mare de infectie.
13
10

REPLICA


LOTO

6/49
482515172434
5/49
12292611027
joker
251140103212