REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
33.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Moscova ar putea schimba calendarul utilizării armelor nucleare

Moscova ar putea schimba calendarul utilizării armelor nucleare

Victor ROTARU 24 iunie 2024 | 00:00 408

Moscova ar putea modifica calendarul utilizării armelor sale nucleare în cazul în care ameninţările la adresa Rusiei cresc, a declarat duminică Andrei Kartapolov, șeful Comisiei de apărare din Duma de Stat, citat de agenția de presă de stat RIA Novosti.

Moscova ar putea schimba calendarul utilizarii armelor nucleareVladimir Putin

Comentariile generalului rus în rezervă Andrei Kartapolov vin în contextul avertismentelor recente ale președintelui Vladimir Putin, care a sugerat că Moscova ar putea revizui doctrina sa nucleară, ce stabilește condițiile în care astfel de arme ar putea fi utilizate.

"Dacă vedem că provocările și amenințările cresc, putem ajusta ceva în doctrină privind calendarul utilizării armelor nucleare și decizia de a recurge la aceasta", a declarat Kartapolov, citat de RIA Novosti. "Dar, desigur, este prea devreme să vorbim prea detaliat de pe acum", a adăugat el.

Doctrina nucleară a Rusiei din 2020 specifică situațiile în care președintele ar lua în considerare utilizarea armelor nucleare: în general, ca răspuns la un atac cu arme nucleare sau cu alte arme de distrugere în masă, sau cu arme convenționale "atunci când însăși existența statului este amenințată".

Putin a menționat și că Rusia ar putea testa o armă nucleară, dacă ar fi necesar, deși în prezent nu vede această necesitate.

Retorica accentuată a Kremlinului privind armele nucleare apare în contextul în care diplomați ruși și americani afirmă că războiul declanșat de Rusia în Ucraina în 2022 se află în cea mai periculoasă fază de până acum, notează Reuters.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Vânzare! Mini aparatul de aer condiționat portabil răcește, hidratează și reîmprospătează. Silențios și portabil, poate fi dus la serviciu sau la plajă, răcește perfect și rapid camera. Preț foarte frumos -----> use.my/arctrum
0
1

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510