REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
33.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Moscova transmite Washingtonului că nu sunt motive de îngrijorare privind navele militare ruse din Cuba

Moscova transmite Washingtonului că nu sunt motive de îngrijorare privind navele militare ruse din Cuba

A.F. 15 iunie 2024 | 00:00 121

Preşedinţia Rusiei a afirmat joi că nicio ţară - inclusiv SUA - nu are motive de îngrijorare privind prezenţa în Cuba a unor nave militare ruse, în cadrul unui exerciţiu, transmite Reuters.

Moscova transmite Washingtonului ca nu sunt motive de ingrijorare privind navele militare ruse din Cuba

Întrebat despre presupusa nervozitate provocată la Washington de posibilitatea transferului de personal militar rus în Cuba, sau chiar de crearea unei baze militare a Rusiei în insulă, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că astfel de exerciţii sunt o practică obişnuită.

"Este o practică normală pentru toate statele, inclusiv pentru o mare putere maritimă ca Rusia. Deci nu vedem niciun motiv de îngrijorare în acest caz", a spus Peskov, citat de Agerpres.

În portul Havana au sosit miercuri submarinul cu propulsie nucleară Kazan, navigând la suprafaţă, cu echipajul pe punte, şi fregata Amiral Gorşkov ale marinei militare ruse. Navele efectuaseră exerciţii de tragere cu rachete "de precizie ridicată" în Atlantic.

SUA şi Cuba au apreciat că evenimentul nu implică nicio ameninţare, însă potrivit Reuters este vorba de o etalare a forţei Rusiei în contextul tensiunilor tot mai puternice legate de războiul din Ucraina. Ministerul de Externe cubanez a afirmat că navele respective nu sunt echipate cu arme nucleare, fapt confirmat de oficiali americani.

Jake Sullivan, consilierul pentru securitate naţională al Casei Albe, a afirmat că nu există nicio dovadă privind transferul în Cuba al unor rachete ruseşti, însă Statele Unite îşi vor menţine vigilenţa.

Joi, ministrul rus de externe Serghei Lavrov urma să discute cu omologul său cubanez Bruno Rodriguez Parrilla, a informat purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei ruse, Maria Zaharova, citează digi24.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510