REPLICA ONLINE CONSTANTA

22.2° Constanța Mar., 17 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6855
22.2° Constanța Marți, 17 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6855
 

Motivul pentru care Christian Sabbagh se retrage din televiziune pentru o perioadă

Motivul pentru care Christian Sabbagh se retrage din televiziune pentru o perioadă

A.F. 13 mai 2024 | 00:00 507

Cristian Sabbagh a anunțat printr-o postare pe Facebook că se retrage din televiziune pentru o perioadă. Prezentatorul nu va mai modera Știrile Kanal D, spune că e nevoit „să iau o pauză”.

Motivul pentru care Christian Sabbagh se retrage din televiziune pentru o perioadaChristian Sabbagh

În vârstă de 52 de ani, Christian Sabbagh este prezentatorul principalului grupaj informativ al zilei la Kanal D și unul dintre cei mai apreciați jurnaliști de investigație și corespondenți de război. În cei 30 de ani de carieră, prin investigațiile sale, a reușit să schimbe destinele multor oameni și să salveze vieți.

De numele lui Christian Sabbagh și al Știrilor Kanal D se leagă campanii devenite celebre, precum cea a aducerii acasă a celor 33 de muncitori români deveniți sclavi în Libia sau operațiunea riscantă a eliberării româncei obligate să se prostitueze în Germania.

Chiar dacă își iubește meseria și muncește cu pasiune, Christian Sabbagh ia acum o pauză din televiziune. Prezentatorul nu va mai apărea la Știrile Kanal D pentru o perioadă, deoarece va fi în Viena, acolo unde băiețelul lui diagnosticat cu autism va urma un tratament.

„O perioadă scurtă nu voi mai prezenta știrile. Cu unii dintre dumneavoastră probabil mă voi vedea la Viena, cu totul întâmplător pe stradă. Încerc un tratament inovativ pentru fiul meu, care este autist. Indiferent de problemele mele, rămân același jurnalist, doar că trebuie să iau o pauză”, a scris el pe Facebook.

Prezentatorul nu a anunțat cât va lipsi sau când se va întoarce la pupitrul Știrilor Kanal D.

Motivul pentru care Christian Sabbagh se retrage din televiziune pentru o perioada

Băiețelul lui Christian Sabbagh are 6 ani

În urmă cu aproximativ trei ani, Christian jr a fost diagnosticat de medici cu tulburare de spectru autist. Băiețelul are 6 ani și merge în fiecare zi la terapie, timp de 6 ore. Iulia, soția lui Christian Sabbagh, observase că fiul ei nu vorbea, deși avea 3 ani, astfel că a mers la un control medical. Atunci când a primit diagnostictul pentru cel mic, ea a intrat în depresie și a avut nevoie de consiliere psihologică pentru a-și putea reveni din șoc.

Într-un interviu exclusiv din 2022, Christian Sabbagh ne-a vorbit despre cât de costisitoare sunt terapiile pe care fiul său cel mic le face. O ședință de terapie costă 150 de lei, iar un copil diagnosticat cu TSA are nevoie de minimum 4 ore de terapie pe zi. Prezentatorul de la Kanal D vrea să tragă un semnal de alarmă și în același timp să-i încurajeze pe părinții ai căror copii au fost diagnosticați cu autism.

Motivul pentru care Christian Sabbagh se retrage din televiziune pentru o perioada

„Pentru mine a fost ca și cum s-a terminat lumea. Repet, nu știam atât de multe lucruri despre acest diagnostic și am crezut că e ceva foarte grav… Atât eu, cât și Iulia, am început să căutăm cei mai renumiți medici în domeniu, să urmăm cele mai bune terapii. Sigur, rezultatele se vor vedea în timp, după multă muncă. Miracolul constă în multe ore de terapie”, a zis jurnalistul.

„Despre autism nu se prea vorbește în România, pare un subiect tabu, iar statul, de cele mai multe ori, mai mult îi compătimește pe părinții copiilor cu autism și pe cei diagnosticați cu TSA, decât să-i ajute. Mai exact, le oferă o indemnizație infimă, în condițiile în care un copil cu TSA, ușor afectat, are nevoie de mimim 4 ore de terapie ABA pe zi, iar costul unei singure ședințe este de 150 de lei.

Faceți un calcul simplu și vedeți câți bani trebuie să plătească un părinte pe lună. Cum poate rezolva el problema, în condițiile în care trăiește la țară, de exemplu, și abia supraviețuiește? Cum își va putea recupera copilul? Vorbesc acum în numele celor care pot vorbi, dar nu sunt auziți de cei care decid soarta noastră”, a mai adăugat el, scrie Libertatea.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA


LOTO

6/49
3861614329
5/49
2842529181
joker
17411423166